17.07.08
20:30
И така, рамената ми поизостват от гърба, в смисъл много по-бързо и повече ми расте гърба от рамената, и се налага да ги тренирам по повече пъти на седмицата.
Вкъщи имам лежанка с възможност за изправяне, дъмпели, пружини с възможност за закрепяне и издърпване по различни начини.
Та реших да потренирам една седмица интензивно рамената, почти всеки ден.
Резултата беше повече от добър, но реших да спра. Все пак раменната става е деликатно място, и не искам да я претоварвам.
Затова бих искал да попитам някой, който е по-запознат: през какъв интервал и с какъв вид тренировка е най-добре е да тренирам рамената, без да ги пренатоварвам, и изобщо има ли такъв филм/начин ?
Върпос 2: Над/зад трицепса имам мазнини, на които упражения за трицепс не влияят, или влияят твърде малко. Има ли нещо по-специфично за стягане на тази зона ?
Въпрос 3: Има наистина толкова много теми за орелефване, че ми е трудно да избера на кое да вярвам. Едните казват че с повече обем на тренировката, други държат на интензивността, бързината на изпълнение и почивките между сериите/упражненията, трети казват че значнието на вида на тренировката е нищожно в сравнение с правилното хранене. На кого ли да вярваш ? Ако може някой по-запознат, да каже примерно как да орелефя гърди: повече повторение, повече интензивност, повече маса, по-малко почивка .. всичко заедно .. ??
Благодаря предварително.
1.как така ще тренираш рамената, а няма да ги натоварваш??? те си се натоварват и покраи останалите мускулни групи
2.това - “зад, над трицепса” май се явява задната част на рамото ;) има си упражнения за тази част на рамото
3.няма упражнения за релеф - има диети за тази цел :)
според мен е абсолютно безмислено да тренираш всеки ден рамена - натоварват се и покрай гърба и гърдите. по-добре е веднъж седмично, но качествено
казано от FRANKO1 на 18.07.08, 07:25:
1.как така ще тренираш рамената, а няма да ги натоварваш??? те си се натоварват и покраи останалите мускулни групи
2.това - “зад, над трицепса” май се явява задната част на рамото ;) има си упражнения за тази част на рамото
3.няма упражнения за релеф - има диети за тази цел :)
според мен е абсолютно безмислено да тренираш всеки ден рамена - натоварват се и покрай гърба и гърдите. по-добре е веднъж седмично, но качествено
Изразих се неправилно, не да не ги натоварвам, а да не ги претоварвам.
Наистина за задното рамо говорех -”далече от очите, далече от сърцето”, са казали хората, и наистина повечето пъти ‘прескачам’ задното рамо. Ще поправя тая грешка.
Благодаря.
Като тренираш всеки ден рамото има много голяма вероятност да го претовариш.Тоест,не, ти ще го претовариш а може и контузия да последва а рамото ако ти е контузено дори клек не можеш да правиш.Помисли малко преди да правиш глупости!Всеки ден рамо-безумие!
Раменете са такава мускулна група която позволява да се тренират по - често ако това е нужно. До 3 пъти седмично можеш да ги тренираш, независимо дали става въпрос за директно натоварване или индиректно. Имай предвид че огромна част от напредъка при раменете идва от раменните преси така че по - добре се съсредоточи натам.
казано от Alkorin на 18.07.08, 10:37:
Раменете са такава мускулна група която позволява да се тренират по - често ако това е нужно. До 3 пъти седмично можеш да ги тренираш, независимо дали става въпрос за директно натоварване или индиректно. Имай предвид че огромна част от напредъка при раменете идва от раменните преси така че по - добре се съсредоточи натам.
аз съм ги тренирал така, три пъти седмично, като на всяка тренировка изпълнявах раменни преси прав. Има ефект!