22.07.08
07:40
Здравейте. Наскоро с брат ми си взехме пейка и чифт дъмбели, защото като цяло нямаме много време да отскачаме до фитнес зали. Имам 2-3 години опит с тренировките в зала и съм свикнал с уредите, но нямам опит с тренировките само с дъмбели. Ако някой може да сподели опита си и да ми каже подходяща цялостна програма за горната част на тялото ще бъда благодарен. Ако може да споделите стречинг упражнения и упражнения без тежести и уреди ще ми бъде полезно. Аз съм едър, но напоследък съм качил кила и съм се отпуснал лошо (направо дебел си станах :red: ). Така, че предлагайте програми за кондиция и релеф.
22.07.08
11:58
Интересно как при опит 2-3 години,не си си изградил свои виждания за нещата,като тренировъчен режим,хранителен режим и т.н.Ако човек прекара 2-3 години в посещаване на залата,и излизайки от нея не знае как да замени едно упражнение с лост,с друго - с дъмбел...То тогава,не знам. :S
22.07.08
15:08
Black_master тук сме да помогнем ,не да се вайкаме.
За упражненията - гребане с дъмбел за гръб,за гърди сигурно се досещаш,за рамо арнолд преса,военна преса,повдигане на раменете за теглич.Има много упражнения братле,най-добре виж горе,пише “Упражнения”.Там можеш да намериш всичко.
Мнението беше редактирано от Neophyte на 22.07.08 15:08.
22.07.08
15:59
Много момчета има,които тренирайки в зала не знаят дори имената на упражненията,които изпълняват.Незнаят защо изпълняват точно тях...следват някаква програма и което ги заболи - него тренират.Така човек може да изкара не 2-3 години,а цял живот.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 22.07.08 16:00.
аз също тренирам в нас до скоро също само с пейката и дъмбелите..да ти кажа поне при мен..от всички момчета от класа само аз не ходя на фитнес..за една година с дъмбели ги надминах..и то не съм с някакви генетични заложби да съм огромен.Намери си подходящи упражнения от сайта и си направи удобна програма.И най-важното е постоянството.
22.07.08
17:27
Никола,сподели си размерите в момента за вдъхновение. :)
няма мускулна група, която да не може да се тренира само с дъмбели, особенно ако имаш достатъчно тежести.
няма програма за релеф - има диета за тази цел ;)
Да и аз си тренирам само у дома. Мислех да си вземам само дъмбели, но все пак си вземах и лост. Позволява по-голямо разнообразие, а тежестите само си ги сменям от лоста на дъмбелите. Наистина може да се получи пълноценна тренировка.
22.07.08
20:23
и аз тренирам само в нас :) имам лежанка, 55кг тежести, 2 дъмбела, крив лост и лост за набиранки
Програмата си я съставих изцяло гледайки упражненията от този сайт.. бях начинаещ :) не че сега ги разбирам много, ама.. пак е по-добре
Ако си вземеш лост за набиранки можеш да разнообразяваш доста
С дъмбели можеш да правиш всичко:
ГЪРДИ
1.Лег
2.Полулег
3.Флайс
ГРЪБ (правиш набирания на лост и след това)
1.гребане
2.тяга с дъмбели
3.трапец
БИЦЕПС
1.концентрично сгъване
2.сгъване от полулег или прав, може и редувано
3.чукове
ТРИЦЕПС:
1.френско зад втат
2.кик-бек
3.от хоризонтален лег (вместо с крив лост)
4.сгъване с 1 ръка зад врат
КРАКА:
1.клекове
2.напади
РАМНЕ
1.раменни преси; арнолд преси
2.странично разгъване
3.изнасяне напред
4.изнасяне назад за задно рамо
и т.н.
Здравейте сега се прибирам и виждам, че темата се е поразвила малко. Вярно е, че имам не малко опит в залите и наистина не ми е проблем да се оправя сам, но нали форума е да се сподели опит и да се тренира по-ефективно. Аз смятам, че е по-уместно да попитам отколкото да загубя седмица-две в експерименти. Иначе Стоянчо мерси, че си направи труда да напишеш нещо точно по-темата. Може да споделите и стречинг упражнения.
25.09.09
22:20
Момчета въпроса ми е следният възмжно ли е със чифт дъмбели и лежанка да се направи тяло в домашни условия
26.09.09
07:34
зависи какво рабираш под “тяло” ?
Иначе ако си спазваш режим на хранене и всичко е налице,ест. че може.