26.07.08
13:43
Ама...аз нали така си клякам?Защо ми направи забележка за колената? :roll: В интерес на истината техниката си на клек никога не съм променял.Откакто съм си родил си клякам по този начин...не съм и следил за техника...единственият проблем е,че понякога изкарвам колената настрани или ги събирам навътре.
Както и да е. :) Снощи минавам аз през железата и едни момчета тренират.Като гледам щангата на лежанката и заредена ме засърбя да си пробвам макса.Бях тренирал вече и бях малко уморен,но все пак реших да пробвам.Казах им да заредят 100кг.Без загрявка лягам аз...вдигам ги.Викам “сложете още 5”...вдигам ги.
1х105кг лег за 6-7 месеца стаж.
Данчо,искаш ли да пробвам 110? :kiss: После само ще отслабна с 20 кг и съм те стигнал... :-)
ПС:Това за техниката на клек 100 пъти сме го обсъждали...не усещате ли,че започваме да се повтаряме... : ))
Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.07.08 13:47.
Браво за 105-тицата ;)) Само 1 месец тука да върна кг-тата и ще пробвам и аз 1 макс да видим дали ще ударя 100така :) Айде и до месец искам да видя 2-ка на 110 ;))
26.07.08
19:53
1.Лежанка с 70кг - 8 ; 80кг - 8 ; 90кг - 4 ; 80кг - 8 ; 80кг - 8
2.Набирания от всякакъв сорт..
4-ка с 90кг. :) До края на лятото 5-ца,6-ца...
28.07.08
11:31
Само да ви опиша храненето си. :)
Сутрин - студена/топла биричка 330мл / прясно мляко
На обед,каквото има на бюфета - пържени/варени картофи,колкото мога да изям и месо колкото изям...
Следобед до вечерта - чат-пат някоя студена биричка
Вечер - като на обед
Късно вечер - студена бира и М и М бонбонки с фъстъци. : ))
Интересното е,че въпреки якото изчистване,когато пристигнах,заради горещините,тялото ми привикна на жегите,не се потя толкова,дори започнах да се омазнявам...
29.07.08
18:43
1.Лег 80кг - 8,8,8
2.Лег с тесен хват 60кг - 8,8,8 (готов съм за 65-70)
3.Сгъване за бицепс с прав лост (то друго няма :) ) 40кг - 8 ; 35 -8,8
4.Набирания - слабо,но изключително напомпващо и бавно..
Тесният хват винаги го изпълнявам с лактите прибрани до тялото.Тесен хват с лакти настрани го смятам за пълна простотия.
31.07.08
16:12
Нека встъпителната ми реч бъде псувня по ваш избор : **** ** **** ** ***!!!
Ох...напоследък имам проблеми със съня.По цели нощи се въртя,уморен съм,а и не се храня добре.Последните 4 дена това.
Пропуснах да тренирам вчера базовите упражнения,заради недоспиване.Днес..пак не се получи,но от жега и липса на храна.
Тренировка по план:
1.Набирания
2.Раменни преси
3.Клек
4.Тяга
5.Гребане
В действителност:
1.Военна преса с 50 кг - 8,8 ;45 кг - 8
2.Тяга със 100кг - 8 ; 110кг - 8,8
И край...неможех да си поема дъх..бях разбит от всякъде.Едва-едва се добрах до прясното мляко и сега съм малко по-добре. :)
За утре:
1.Набирания
2.Лег
3.Гребане
Ако МНОГО ми се тренира,може и ръце...
ПС: По-мокър съм от вас,когато се къпете...то не беше пот,то не беше горещ въздух...
ПС:ДЗВЕР...не я пуснах темата да кажа,че съм в Кипър.Нямам тен,защото мразя да излизам тука навън.АД Е!!И искам по-бързо да се върна в Добрич. ;)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 31.07.08 16:22.
Ако си хранично уморен и не можеш да тренираш с достатъчно обем добра идея е да си вземеш две седмици без тренировки. Така тялото се възстановява от продължителния стрес, килограмите на базовите упражнения ще паднат като се върнеш в залата но се наваксват бързо и как да го кажа - увеличават се възможностите за прогрес защото тялото се е деадаптирало.
01.08.08
14:39
Правилно се изрази за възможнострите за прогрес. :) Проблемът ми не е само в съня,храната и жегата.Тук нямам възможност да разнообразявам,както на зала.Тренирам по-често идентични движения.
Почивка ще си дам,щом казваш. :)
Днес:
1.Лежанка с 75кг - 8 ; 85кг - 8 ; 80кг - 8
2.Набирания (надхват) -10,5,6 (май съм наддал на килограми... )
3.Гребане с щанга - 75,80,85,90
Днес спах повечко. :)
Утре:
1.Пълен клек
2.Френско
3.Бицепсово
Мисля си дали да туря едни по-леки раменни преси.
ПС:Обаче какъв голям набор от възможности,а? : ))
Мнението беше редактирано от BusyMan на 01.08.08 14:41.
По-скоро хаотичността на тренировките те скапва.
Днес правиш главно гръб, а утре - бицепс и трицепс..на каква логика? :)
01.08.08
16:48
Логика?Загубих логиката преди 2 седмици. :)
Хаус...хаусътр се получи заради неспособността ми да изпълня миналите две тренировки,когато трябва и както трябва.ПО ПЛАН тренирам всеки втори/трети ден,но все по-често ми се налага да наваксвам.
Друг възможен отговор на въпроса ти е,че нямах желание да правя ръце днес,защото ги тренирах ония ден. :) През ден ръце не ми се получава,последната тренировка силата ми беше паднала мъничко.Реших да оставя два дни поне между ръцете.
Мускулните групи една от друга логика нямат,недей търси. :roll:
02.08.08
17:58
1.Набирания зад врат - 8,6..и не помня..не ги броя
2.Клек - 110,110,100
На клека се получи некв’о никв’о...Едната серия правих пълен клек,едната до паралела,едната май смесено. : ))) Никаква връзка с главния мозък.
А паузите между повторенията..да не говорим.3 бързи,2 бавни,2 бързи... и т.н. : ))
Ръцете ми отново не ги почувствах в кондиция...нищо,време имам много.
02.08.08
18:34
Според мен нещо си претренирал безсънието и отслабването в залата показват това
02.08.08
21:41
казано от DeadManWalking на 02.08.08, 17:58:
1.Набирания зад врат - 8,6..и не помня..не ги броя
2.Клек - 110,110,100
Е на това викам аз тренировка - 2 упражнения. Евала :)
02.08.08
23:46
Кевин,това нито ми е първата тренировка с две упражнения,нито последната.
Wrestling_Pro,знам!Но при тези условия и работата трябва да почивам не 48,а 72 часа между тренировките.Обмислям си почивка,но тъй като на 14 септември ми се очертават 6 дни без зала,мисля да си почина тогава за 2 седмици.А сега правя това - дробя си тренировките,Кевин се подиграва,керванът си върви... : )))
03.08.08
06:39
Уважаеми DeadManWalking,моля не ме разбирайте погрешно и не приемайте погрешната теза че аз искам да спирам Вашият керван или да го накарам да не върви. Ще се осмеля да Ви напомня,че понякога едно малко камъче обръща каруцата :) Но мисля,че все още не съм заслужил честта и не съм достоен да се бъркам във Вашия дневник и затова не мисля да го правя повече. Най-много някой път да си позволя да взаимствам малко опит и да се поуча от Свещения Учител. Дотогава Ви пожелавам успех в тренировките с по 2 упражнения и октомври да ни се похвалите (ако прецените че сме заслужили) с видим прогрес и очеваден напредък в своето развитие. Успехи :)
03.08.08
07:06
Като цяло дед мен не тренира с 2 упражнения ,тва тука беше частен случаи .Предлагама да си починеш 1 седмица няма да ти стане нищо,
03.08.08
13:55
казано от Kevin_Kostner на 03.08.08, 06:39:
Уважаеми DeadManWalking,моля не ме разбирайте погрешно и не приемайте погрешната теза че аз искам да спирам Вашият керван или да го накарам да не върви. Ще се осмеля да Ви напомня,че понякога едно малко камъче обръща каруцата :) Но мисля,че все още не съм заслужил честта и не съм достоен да се бъркам във Вашия дневник и затова не мисля да го правя повече. Най-много някой път да си позволя да взаимствам малко опит и да се поуча от Свещения Учител. Дотогава Ви пожелавам успех в тренировките с по 2 упражнения и октомври да ни се похвалите (ако прецените че сме заслужили) с видим прогрес и очеваден напредък в своето развитие. Успехи :)
Хихи,сладур. %-P Как няма да се похваля,септември месец,специално за вас.Всички заслужихте. ;) И размери ще премеря и сила ще сравня... и познай какво?Днес пак мисля да тренирам с две упражнения.Мхм..и то правя само ръце с по едно упражнение за бицепс и едно за трицепс.
May the force be with you!
Wrestling_Pro,да пусна щангата за 1 седмица е все едно да не поглеждам мацка една седмица...Може ли да не тренирам,ами само да я държа. Сериозно,тук няма какво друго да се прави,ще откача.Благодаря,че ти пука за мене. :) Но ще рискувам така на собствена глава.
Според мен Дъд(или Дед,не съм учил английски) най-добре е да измериш всички обиколки.Записваш ги и след това спираш тренировките до 15 септември.Така ще си починеш и възстановиш.Ще събереш сили и енергия и ще излекуваш всички малки травми,които досега си получил.След това през септември правиш отново основно измерване и отбелязваш всичко в дневника.Вие тук опитвате разни диети,протеини,други препарати и въздействието им за добрата ви форма и бърз растеж.С тая почивка ти също можеш да направиш един опит какво ще стане и какъв ще е резултата от по-продължителен режим на релаксация.Ще споделиш всичко с нас в дневника си.Ние ще следим с интерес как ти въздейства един такъв по-продължителен “отпуск”.Дали ще задържиш постигнатите резултати,ще ги намалиш или увеличиш след една такава пауза.След която ще си свеж като репичка.Какво ще кажеш?Не е ли интересно предложението?
03.08.08
19:08
1.Лег с 80кг - 8 ;85кг - 6 ; 80кг - 9 (жалко,че нямах спотър този път)
2.Бутане с тесен хват - 60,60,60
3.Сгъване с прав лост - 40,35х10,35
4.Набирания
Застрашително приближава денят за тяга...май тогава ще спра.Аз се задъхвам само докато слагам тежестите на щангата... : )))
06.08.08
19:04
1.Набирания
2.Тяга със 110 кг - 8,6,6,4,4
3.Гребане със 80 кг - 8,8,8
4.Френско с 35кг - 8 ; 40кг - 10,8
Тягата просо беше някакво мъчение.Едвам държах щангата с лявата си ръка и на 4-5-6 повторение изпусках,а можех да направя поне 10-ка на всяка от сериите.За пръв път ми се случва да е толкова зле,мисля че съм изкривил лоста,защото като го вдигна от земята и започва да ми се извърта в ръцете,да ми протрива кожата и да ми се изплъзва по пръстите.
Пробвай hook grip на тягата ако проблемът е в хвата. Ако не е там - направо взимай 10 дена почивка :)
Време ти е за почивка, ако упорстваш положението може още да се влоши.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 07.08.08 00:15.
07.08.08
00:34
Пристрастен съм. :)
07.08.08
04:50
И ще си в застои докато не си починеш
07.08.08
04:56
Мисля,че за половин година +/- научихте,че аз говоря глупости,не ги върша. ;)
09.08.08
03:41
СТАЛКЕР беше прав,хаотичността в тренировките ми ме събори.Но по-скоро писхически.Вместо 1 тежка осмица правих по 3…Бях толкова заслепен от прогресът в ръцете ми,че не обърнах внимание как забравям да следя и да прогресирам на многоставните упражнения.
DAY 1
Набирания (подхват) - 4 серии до отказ,кратки почивки (което ще рече 8,4,4,2 набирания :cheese: )
Лицеви упори с пляскане и избутване с краката ИЛИ лицеви упори на една ръка.Отдавна се каня да ги включа в тренировките си.
Мъртва тяга - 8,6,6,5
DAY 2 (48 hours later)
Преден клек (при наличие на партньор и липса на мързел) - 8,6,6,5 ИЛИ Заден клек,същата схема.
Лежанка - 3 осмици на 80%,една четворка на 90%. (и аз имам нужда от самочувствие)
Френско - 8,6,6,5
Иейтс Гребане с щанга - 8,8,8 на 80%
Бицепсово сгъване с щанга - 8,6,6,5 с 40 кг (в най-добрия случай)
DAY 3 (48 hours later)
Набирания с надхват - 4 серии до отказ
Заден клек - 8,6,6,5
Лежанка - 8,6,6,5
Лицеви на една ръка
Бицепсово с щанга - 8,8,8
Искам,все пак да спазвам дадена програма. : )) Затова ще направя малко модификации и ще бъда по-конкретен и дисциплиниран.Модификациите се налагат заради невъзможността да изпълнявам някой упражнения в тези ми условия.
Програмата е по-утежнена от оригинала,но по-лека от това,което правих досега.
ПС:Къде да сложа раменните преси без да откача..или в ден 1 или на мястото на трицепс и бицепс в ден 3…
Мнението беше редактирано от BusyMan на 09.08.08 05:12.
09.08.08
05:21
Тури бицепс трицепса и рамото в 1 ден ...
За раменните преси е малко проблемно, поне при мен. И все се чудя, къде да ги набутам :lol:
В крайна сметка, засега в Ден 1…най ми се връзват, въпреки че комбинацията на р. преси и тяга, не ми допада много, особено ако има обръщания и т.н. с тях, както е при мен.
Предполагам, че няма къде да правиш кофички и затова си се насочил към лицевите. И все пак, не е лошо едното упражнение за гърди да е от полулег. За Йейтс гребането(това е в подхват, нали?), не знам дали е много добра идея, след като ще го последва бицепсово сгъване, което ме подсеща, че сгъването в надхват е доста приятно упражнение :cheese:
Също така, виждам че си предвидил тренировки до отказ на някои упражнения(напр. набиранията в ден 1) - не виждам причина да го правиш, спретни ги 5х5 и продължавай нататък. Всъщност, при положение че се чувстваш ‘назад’, не е зле да се придържаш към 5х5(например) или друг фиксиран протокол. С низходящ брой повторения, по-лесно се стига до отказ, поне при мен е така.
Успех! :)
09.08.08
10:55
Не ща’ бицепс и трицепс при тягата.С нея сме в много обтегнати взаимоотношения,сложен характер е...иска си концентрация...
Под Иейтс гребане имам в предвид,че го играя мачо и не се навеждам както трябва да се гребе,а правя полу-навеждане за да използвам повече килограми,но подхват не ползвам.Аз ако отида до паралела какви 90 кила гребане?! : ))
О,ценя лицевите упори повече от кофичките.Но си прав,има успоредка,но аз едвам си навирам рамената да взема щангата,тясна е.
А сега ме извинете,имам дневник да попълвам :roll: :
Скъпо Дневниче,от 3-4 дена не тренирам и все се още се чувствам като лайно.Може би не е от тренировките и напразно съм се превърнал в отпуснат зеленчук.Спа по 5-6 часа без значение кога си легна,колко ми се спи и т.н... (Дежа Вю,това съм го казвал и преди). Отделно обмислям силови тренировки,но нека се върна вкъщи (не ДЗВЕР,това не е намек...) .
Междувременно нямам апетит.Само мляко ми се пие,тоест ям неща,които минават през сламка.50/50,че е от отвратителната храна,която сервират.Ш***и готвачки,до една с 20 кила наднормено тегло и 20 години над средната възраст...КРАСОТА!
Мнението беше редактирано от BusyMan на 09.08.08 10:56.
казано от С7АЛК3Р на 09.08.08, 06:56:
За раменните преси е малко проблемно, поне при мен. И все се чудя, къде да ги набутам :lol:
Ами ако искаш да увеличиш силата на раменните преси както и аз искам в момента можеш да направиш както и аз :) . Раменни преси като първо упражнение при всяка тренировка без тренировката за гърди и после си продължаваш с другите упражнения без повече да занимаваш раменете.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 09.08.08 12:53.
DeadManWalking, не съм чела целия ти дневник, но прегледах една не малка част от него. Ако не съм пропуснала това ти е първата програма която включва и лицеви и лежанка, поправи ме ако бъркам.
Не мога да посоча къде точно бях чела следното твърдение: когато правиш лицеви не можеш да качиш кг при вдигане от лег.
Един познат се оплакваше преди време, че чувства сила и уж качва маса, но не може да увеличи тежестта при вдигане от лежанка. Търсейки къде е проблема решихме да спре лицевите опори и това се промени. Знам и за още един подобен случай. Та тези два случая ме навяват на мисълта, че твърдението може би е вярно. И все пак имам и съмнения, че може и да не е така.
Аз на свой гръб (или по правилно на свои гърди) скоро не планувам силови тренировки и няма как да го проверя.
Това което искам да питам, след като си решил да тренираш така, дали би се пробвал да си „опитно зайче” за оборването или затвърдяването на горното твърдение?
Или да помоля ако тренираш с тази програма да пишеш в дневника подробности за броя на лицевите и кг с които правиш лежанка на всяка тренировка.
10.08.08
05:06
Ами,аз наскоро качих килограмите на лежанка и за да има прогрес трябва да направя 6-ца на 90,8-ца на 90,а тези са доста космически цифри за мен. :) И на носа си да правя стойки едва ли ще кача сила скоро време.Мислех да зарежа лежанката и да правя само раменни преси,както предложи Алкорин. Има още време ще помисля. :)
А по въпроса...трудно ще има някаква полза от лицевите упори и лежанка в един ден,спрямо силата на лега...Или едното или другото.Единствена полза от лицевите упори в този случай е ако се правят често,без да се тренира лег.Така ще се вдигне сила на лежанка,но по-скоро при един начинаещ.Не бих правил двете упражнения заради сила на лежанка,а включвам лицеви на една ръка заради удоволствието,което ми доставя тренирането със собствено тегло,малко контраст да има,стига с тези тежести иии...немога да ти опиша как чувствам рамото и трицепса си след тях. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 10.08.08 06:09.
Смисълът от лицевите упори при тренировката за гърди не го виждам..по-скоро те биха дали резултат, ако се правят 3-4 серии от тях в някой почивен ден.Така със сигурност няма да имаш застой на силата или какъвто и да е бил друг застой свързан с това, че правиш лицеви.
10.08.08
14:24
1)Не говорим за обикновени лицеви,а за доста по-утежнен вариант.
2)Смисъл има,тренировките ми не са “за гърди”. ;)
Единственият ми проблем е,когато се засичат с лежанката.Двете заедно няма смисъл,няма да има и сила.Ще го измислим,пък и още не съм пробвал,като пробвам как е ще реша.
казано от DeadManWalking на 10.08.08, 05:06:
Мислех да зарежа лежанката и да правя само раменни преси,както предложи Алкорин.
Ей не казах да се зареже лежанката, а да се правят раменни преси във всеки друг ден освен деня за гърди, т.е. когато тренираш гърдите да не правиш раменните преси но при всички други тренировки да ги правиш като първо упражнение.
11.08.08
03:32
Аааа,важна забележка! : )) Не видях “без тренировката за гърди”.
Как може да са минали само 4 дена без тренировки...още 1,2 ще изчакам...Почти си оправих режимът на лягане и ставане. ;)
12.08.08
16:55
Днес се колебах доста дали да тренирам или не...лека умора в краката чувствах,лека умора в трицепса..ама тези неща ги има нон-стоп и не трябва да сме прекалено чувствителни иначе нищо не става. :)
1.Раменни преси с 45 кг * - 8 ; 50кг - 6,6 ; 55кг - 5
2.Набирания - 8,5,5.. винаги слаби,откакто минах 75 кила...
3.Лицеви на една ръка ** - 8,6 (редувам ръцете,тоест 8 лява,8 дясна и така..)
4.Тяга със 100кг - 8 ;110кг - 6,6 ; 120кг - 8 :long:
Реших да направя тренировка лека,за да си нацеля възможностите и да се съобразявам с тях.На раменните преси добре се получи,отсега нататък никакви 45кг. :)
Лицевите упори на една ръка...как да кажа,веднага се обади трицепсът,че е изтощен от раменните преси.Май няма да ми се получи номерът с упорките.Взеха ми здравето..след втората серия паднах...Не и при това ми тегло,много минуси има да си по-голям. : ))
Уф...тялото ми пак се ебава с мен.110 килограма ми се сториха тежки..сложих 120 просто за проба...мислех да се радвам ако хвана 3-ка...отне ми 2 минути да се мобилизирам и ...щангата полетя.Другият път - десетка на 120. : )) Оказва се,че всичко е в главата ми,не сила ми е липсвала...а топки! :red: Наистина да знаеш,че ще вдигнеш нещо по-тежко от обикновено те подготвя доста...съсредоточаваш се повече.
13.08.08
09:04
Днес почивка. :) Много лошо съм започнал да се нацепвам.Само в сгъвката под рамената,подмишниците.Първоначално бяха само две малки стрии под предното рамо,по една на всяка ръка.Сега за отрицателно време станаха по-големи,по-дебели по-лилавочервени.Умножиха се...явно раста. :/ Добре,че са на място,където не се виждат. : ))
@Рестлинг–Про - Ами,колебаех се как да ти напиша ника на кирилица,защото това “р” в думата много се омекотява на английски,карай. :)
Почвай да се мажеш с нещо. Докато са червени стриите, има шанс малко да се позаличат. Не казвам, че ще изчезнат, но поне няма да са като рани. И - пиеш ли някакви масла? Хубаво ще е да вземеш, ако нямаш.
Сега ще ти кажа какво става със стрии от собствен опит - нацепен съм малко по рамото, доста по ръцете и малко по краката..Почнат ли 1 път спирка няма, докато тренираш ще стават все повече и повече.Докато растеш не очаквай да се затворят и да избледнеят, а ще стават още повече.Започват да се скриват сами, когато си в застой за дълго време или не тренираш.