28.07.08
20:29
Трябва ми програма за начинаещ с повече посещения във фитнеса, тъй като не намерих в сайта. Тренирал съм преди 1 година (бях 90 кф тогава) 3-4 месеца (във времето, което не тренирах тичах в парка и бях на НВД, нямах време за друго), след това почти спрях сега от края на април отново тренирам. На 18 години съм 182,5 74-5 кг. От както тренирам са ми показани основните упражнения и ходя по 3-4 пъти на фитнес в седмица (по-скоро по 3) и правя по 2 мускулни групи. Сега ми се отваря доста повече време и ако може някой да ми каже дали е подходящо да ходя от понеделник до петък на фитнес по 1 мускулна група ( изключвам корем ) или да ми препоръча нещо друго. Проблем е че незнам кога се претренирам... за краткия ми стаж не съм разбрал какво усещам като се претренирам.
Отделен въпрос, който няма нищо общо. Когато тичам ме заболява понякога в долната лява част на гръдния кош (отвътре става дума), но болката преминава след 1-2 минути без да спирам, знам че май е нещо нормално, но не знамна какво се дължи.
28.07.08
21:14
Аз бих ти препоръчал да ходиш на фитнес 4 пъти седмично, щом искаш да е по-често. 5 идва малко повече според мен поне за начинаещ. Ако решиш обаче на пет да минеш по-добре тренирай 2 един почивай после още 3 и пак един почивка. А за това дето те боли е нормално. Обаче при мене последните пъти когато тичах я нямаше болката. Сигурно се свиква или нещо такова.
29.07.08
05:31
“Начинаещ” и 5 посещения седмично са две почти взаимно изключващи се понятия. Тренирай си 3 пъти а през останалото време яж и почивай.