Имам въпроси за набирането моля помогнете

LK

25.07.08
19:27

ако правя гребане на вертикален скрипец а след това набиране дали ще ми е по лесно набирането,и ако правя всеки ден набираяния само по една серия всеки ден ще попречи ли с нещо на тренировките ми за гръб

26.07.08
10:24

Aко приемем, че прогресираш добре със скрипеца,  то най-вероятно ще ти е от помощ.
От друга страна, упражнението не е същото и при положение, че все пак успяваш да правиш набирания, моята препоръка е да се придържаш към тях. Всекидневното набиране, може да е от полза за по-бързото ти усвояване на техник и тежест от въпросното упражнение, но комбинирано с другите тренировки, може да доведе до претрениране. По-скоро, организирай си тренировъчната програма така, че да има 1-2 дни, в които да правиш упражнения със собствено тегло - набирания и кофички например. Колкото можеш - ако правиш по 3, то опитай да направиш максимален брой серии с по 3, по-нататъка с по 2 набирания..,целта е да направиш голям брой сумарни повторения. Когато усетиш, че можеш да правиш по повече бройки  - правиш ги.
Също така, хубаво е да променяш хвата на набиранията - нормално е, набиранията с подхват да са ти по-лесни, затова експериментирай първо с тях, после можеш да преминеш и на широк надхват, колко му е. :)

Предложението за комбинирането на 2-те упражнения е, че и двете са със собствено тегло, а комбинацията им си е една нелоша тренировка на цялата горна част на тялото.

Естествено, ако набиранията са само в тренировката ти с гръб, но им отделяш достатъчно внимание, пак ще имаш прогрес със тях. Няма да е толкова бърз, но предполагам че не бързаш за някъде. :)
След като погледнах програмата ти, смятам че преспокойно можеш да се спукаш от набирания в трен. ден 2, без това да намали прогресът ти, напротив.

Мнението беше редактирано от 6th на 26.07.08 10:25.

LK

26.07.08
16:06

Благодаря за информацията значи казваш че в втория ден мога да правя набирания без притеснения че ще претренирам

26.07.08
16:09

По-скоро в деня за гръб.
Иначе, желателно е преди и след да имаш почивка, т.е. да не  е непосредствено след тренировка на гръб и на бицепс. :)

LK

28.07.08
12:24

Иначе така както сам го сложил наирането в програмата добре ли е.
Ти ми даде добра идея с раницата сложих гира 4 кг и направих 3 бройки в надхват , а в подхват с 8 кг 2 бройики  :Д:Д:Д

Мнението беше редактирано от lkvv на 28.07.08 12:25.

BU

28.07.08
16:01

Раниците,които аз съм виждал,след 10 кг едва издържат...А и не е комфортно да те протъркват по раменете.

28.07.08
16:10

Е, ако е здрава и повечко може да издържи, но ..до време. Ако е за комфорт - аз лично предпочитам раницата, защото ми е по-удобна за сваляне :lol:
Има специализирани колани за тая цел, но не съм виждал да ги продават.
“Направи си сам”  е най-достъпния метод. С една двуметрова верига и два карабинера и си оборудван. Естествено, можеш да използваш и друг тип ‘връзка’ - здрави ремъци или де да знам. :)

LK

28.07.08
19:08

Тоя твоя начин с раницата по ми харесва.Само дето моята е ученическа.

PR

28.07.08
19:59

С подходящ дъмбел между стъпалата също става.

30.07.08
07:43

или с колан и тежест на кръста.

30.07.08
08:14

да бе и аз предпочитам с дъмбел м/у краката, а за по-големи тежести си слагам колан през него верига на на жеригата слагам някви дискове и после 2та края с карабинер и си помпам ама така си бях контузил корема и вече не го правя а и вече сам по-слаб и не ми се налага :)

LK

12.08.08
17:40

А бихте ли ми казали кой е наи бързия начин да вдигна бройката на набиранията

16.08.08
18:59

казано от lkvv на 12.08.08, 17:40:

А бихте ли ми казали кой е наи бързия начин да вдигна бройката на набиранията

Набирай се.

Мнението беше редактирано от MisHkiN на 16.08.08 18:59.

16.08.08
22:21

Логично ;)
Някой беше казал че трябва всеки ден няколко серий до отказ за да се вдигне бройката!

LK

17.08.08
18:53

Да но ако правя секи ден две серии до отказ , ще навреди ли нещо на гърба ми ,примерно да се претовари

17.08.08
19:48

Едва ли от 1 набирания ще се претренира все пак това е голям мускул не го подценявай ;)

LK

24.08.08
13:21

На мен проблема ми е ,че по някога когато тренирам гърба правя по малко набирания от предишния път.Знаете ли на какво се дължи

LK

24.08.08
16:05

На лост който е искривен о двете страни повече бройки набираия ли се правят от колкото на прав лост

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1