Имам ли време да се възтановявам?

FM

04.08.08
08:57

Тренирам от 3-4 месеца.Все още изпозвам програма за начинаещи.Ходя 3 пъти седмично на фитнес.В 3 от останалите 4 дни ходя да плувам.Въпроса ми е дали плуването пречи на възтановяването на мускулите?Висок съм 1.75,тежа 68 килограма и целта ми е покачване на ММ.

04.08.08
09:13

Определено ще претренираш по този начин, понеже не оставяш никакво време за възстановяване, камо ли растеж.По този начин няма да прогресираш в залата, но може и постиженията ти в басейна да пострадат.Според мен трябва да избереш едно от двете занимания и да му се отдадеш изцяло.

04.08.08
09:30

Моето мнение е, че плуването не пречи и спокойно можеш да си съчетаваш двата спорта. Виж, ако говорим за професия, да тогава избери едно от двете.

FM

04.08.08
09:37

Като говоря за плуване нямам предвид,че тренирам сериозно.Просто ходя сутрин рано на плажа,за да плувам.

Мнението беше редактирано от Frost Master на 04.08.08 09:38.

04.08.08
09:40

Най- добре е сам да прецениш - карай си така още известно време и ако ти работи - няма защо да не продължиш така.Но ако усетиш, че ти идва в повече, ще се наложи да почиваш повече.

04.08.08
17:22

казано от Стоянчо на 04.08.08, 09:30:

Моето мнение е, че плуването не пречи и спокойно можеш да си съчетаваш двата спорта. Виж, ако говорим за професия, да тогава избери едно от двете.

Абсолютно прав, а и както пишеш че ходиш просто да поплуваш , а не се занимаваш сериозно няма проблем.

04.08.08
17:56

ест, че няма никакъв проблем даже когато имаш силна мускулна треска се препоръчва масаж или аерообна тренировка/стречинг

04.08.08
20:42

Плуването допълва фитнеса! Възстановяването ще дойде от храненето ти, после от почивакта. Аеробно се раглежда плуването, ако го приемам за кардио - то ето една причина, да не го спираш! Кардио елементът се препоръчва и за качващи маса! Следователно ХРАНАТА става фактор даващ изява на твоята цел - сепарация, тонус, мускулна маса, релеф, издържливост ... Това е! Плувай но не повече от 35-40 минути с бавно темпо. Вкарай и спринт дължини. Както интервалния метод. Имах клиент, който гонеше развитие в рамената и гръдния кош - избухна направо именно зари съчетание плуване с фитнес. Вкарай пуловър на напреки на пейката със сгънати лакти ;)

05.08.08
07:07

Според мен претренирваш и няма да очакваш кои знае какви резултати :) по добре избери единия спорт ;)

05.08.08
07:13

Това дали претренирва нека той сам да го усети. Недей да му вкарваш такива мисли.
Ако се чувства отпаднал и без желание за фитнес/плуване бързо ще усети, че нещо не е наред.

05.08.08
07:37

Много точно казано! ;)

FZ

05.08.08
11:15

казано от Frost Master на 04.08.08, 08:57:

Тренирам от 3-4 месеца.Все още изпозвам програма за начинаещи.Ходя 3 пъти седмично на фитнес.В 3 от останалите 4 дни ходя да плувам.Въпроса ми е дали плуването пречи на възтановяването на мускулите?Висок съм 1.75,тежа 68 килограма и целта ми е покачване на ММ.

Само летния сезон ли ходиш да плуваш ?
Колко часа плуваш ?

FM

05.08.08
19:29

В началото на летния сезон почнах,но мисля да продължа и през зимата.Еми около 1.30-2 часа ама с почивките,които са 10-15 мин.
Искам да благодаря на всички за изчерпателните отговори.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1