04.08.08
16:19
Напоследък чета и слушам много различни мнения за това колко серий трябва да се правят за да не се причини загуба на мускулна маса и да се натрупа такава и съм леко объркан.Един инструктор например ми беше казал за трицепс да правя около 10 серии,а в последното издание на Мускули и Фитнес пише програма за трицепс с 18…
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 06.08.08 05:48.
В тези списания ще прочетеш доста екстремни програми,но не забравяй,че тези които ги използват се възстановяват в пъти по-бързо от теб и от доста от нас.Аз лично правя по 3,4 серии в 3 упражнения за малки мускулни групи.
Ти сам с времето трябва да разбереш каква е оптималната за теб тренировъчна програма :)
Мнението беше редактирано от Финдо на 04.08.08 16:40.
оо батка... аз лично на скоро пак почнах да тренирам понеже бях спрял за бая време и започнах с по 1 упр за всеки мускул с по 3-4 серии и с времето си ги увеличавах то сам си го чувстваш
пример:
тренировка за бицепс правиш 1упр 4 серии с прав лост
не чувстваш няква кой знае ква умора в мускула и преминаваш на сгъване с дъмбел правиш няколко серии 2-3 и
1ви варянт чувстваш мускула изморен напомпан на мах усещаш че тази тренировка му е била достатъчна и преминаваш към трицепс/предмишница/вратата
2ри варянт усещаш че може още правиш още 1 серия и преминаваш към следващото упр за този мускул
аз лично тренирам така тренировките всеки път са ми различни и зависят от това как се чувствам в дадения ден колко сила имам и тн.
По добре не следвай тези програми, само защото примерно Рони или Джей Кътлър ги използват(или така пише :)).Професионалистите вземат кошмарни количества стероиди,растежен хормон и кой знае какво още - те се възстановяват ,каквото и да правят, но ако ти опиташ такава програма с 18! серии, гарантирано претренирваш.
06.08.08
06:56
18 серии за трицепс? Трябва да си назобен на куче. Аз отначало правих по 9 серии за трицепс, сега по 11-12 и си расте.:)
Прави по толкова колкото ти казват инстуркторите, тия списания ги заеби.
Мнението беше редактирано от Bushwacker на 06.08.08 06:57.
Ако някой взима програмите от Мускули и Фитнес на сериозно е луд..тези безсмислени програми с по 50 серии за мускулна група ги пишат като да си продават списанието и да запълват страниците.Няма строго фиксиран брой серии ти сам трябва да разбереш кое има ефект при тебе, аз се придържам към нещо от рода на .. крака - 13-4-5,гръб - 12-3, гърди - 11-12,тирцепс 8-9, бицепс 7-8.
казано от RedWalker на 06.08.08, 07:33:
Ако някой взима програмите от Мускули и Фитнес на сериозно е луд..тези безсмислени програми с по 50 серии за мускулна група ги пишат като да си продават списанието и да запълват страниците.Няма строго фиксиран брой серии ти сам трябва да разбереш кое има ефект при тебе, аз се придържам към нещо от рода на .. крака - 13-4-5,гръб - 12-3, гърди - 11-12,тирцепс 8-9, бицепс 7-8.
Чак да ги отричаш тези програми в мусколи и фитнес , не си прав- не съм им адвокат или да съм ги пробвал, но съм чел някъде че старата школа, ако мога така да се изразя Арнолд ,Коломбо ,Зейн и други са тренирали горе -долу с по толкова серии, друг е въпроса че те са профи и имат възтановяване и ........ иначе си прав за това , че няма фиксиран брой серии че сам трябва да разбере кое има ефект.
Това,че ТЕ са тренирали така, не означава, че и ти ще станеш като тях.Освен че очевидно имат огромно генетическо преимущество пред повечето хора, отново казвам,че без химията,която са пили,едва ли програмите щяха да работят и за тях
Стига с тоя ген бе...Ген,та ген...Не си им на храната,не си им на добавките,не си им на зоба.Като всичко го превишават в пъти.
Мисля,че на автора на темата му стана ясно,дали да позлва такива програми или не.
Да,на едно мнение сме...Въпроса беше,кое е това огромно генетическо преемущество...