Кой мускул - колко серии?

DI

04.08.08
16:19

Напоследък чета и слушам много различни мнения за това колко серий трябва да се правят за да не се причини загуба на мускулна маса и да се натрупа такава и съм леко объркан.Един инструктор например ми беше казал за трицепс да правя около 10 серии,а в последното издание на Мускули и Фитнес пише програма за трицепс с 18…

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 06.08.08 05:48.

04.08.08
16:39

В тези списания ще прочетеш доста екстремни програми,но не забравяй,че тези които ги използват се възстановяват в пъти по-бързо от теб и от доста от нас.Аз лично правя по 3,4 серии в 3 упражнения за малки мускулни групи.
Ти сам с времето трябва да разбереш каква е оптималната за теб тренировъчна програма :)

Мнението беше редактирано от Финдо на 04.08.08 16:40.

04.08.08
17:26

оо батка... аз лично на скоро пак почнах да тренирам понеже бях спрял за бая време и започнах с по 1 упр за всеки мускул с по 3-4 серии и с времето си ги увеличавах то сам си го чувстваш
пример:
тренировка за бицепс правиш 1упр 4 серии с прав лост
не чувстваш няква кой знае ква умора в мускула и преминаваш на сгъване с дъмбел правиш няколко серии 2-3 и
1ви варянт чувстваш мускула изморен напомпан на мах усещаш че тази тренировка му е била достатъчна и преминаваш към трицепс/предмишница/вратата
2ри варянт усещаш че може още правиш още 1 серия и преминаваш към следващото упр за този мускул
аз лично тренирам така тренировките всеки път са ми различни и зависят от това как се чувствам в дадения ден колко сила имам и тн.

06.08.08
05:37

По добре не следвай тези програми, само защото примерно Рони или Джей Кътлър ги използват(или така пише :)).Професионалистите вземат кошмарни количества стероиди,растежен хормон и кой знае какво още - те се възстановяват ,каквото и да правят, но ако ти опиташ такава програма с 18! серии, гарантирано претренирваш.

BU

06.08.08
06:56

18 серии за трицепс? Трябва да си назобен на куче. Аз отначало правих по 9 серии за трицепс, сега по 11-12 и си расте.:)
Прави по толкова колкото ти казват инстуркторите, тия списания ги заеби.

Мнението беше редактирано от Bushwacker на 06.08.08 06:57.

06.08.08
07:33

Ако някой взима програмите от Мускули и Фитнес на сериозно е луд..тези безсмислени програми с по 50 серии за мускулна група ги пишат като да си продават списанието и да запълват страниците.Няма строго фиксиран брой серии ти сам трябва да разбереш кое има ефект при тебе, аз се придържам към нещо от рода на .. крака - 13-4-5,гръб - 12-3, гърди - 11-12,тирцепс 8-9, бицепс 7-8.

06.08.08
07:43

казано от RedWalker на 06.08.08, 07:33:

Ако някой взима програмите от Мускули и Фитнес на сериозно е луд..тези безсмислени програми с по 50 серии за мускулна група ги пишат като да си продават списанието и да запълват страниците.Няма строго фиксиран брой серии ти сам трябва да разбереш кое има ефект при тебе, аз се придържам към нещо от рода на .. крака - 13-4-5,гръб - 12-3, гърди - 11-12,тирцепс 8-9, бицепс 7-8.

Чак да ги отричаш тези програми в мусколи и фитнес , не си прав- не съм им адвокат или да съм ги пробвал, но съм чел някъде че старата школа, ако мога така да се изразя Арнолд ,Коломбо ,Зейн и други са тренирали горе -долу с по толкова серии, друг е въпроса че те са профи и имат възтановяване и ........ иначе си прав за това , че няма фиксиран брой серии че сам трябва да разбере кое има ефект.

06.08.08
07:59

Това,че ТЕ са тренирали така, не означава, че и ти ще станеш като тях.Освен че очевидно имат огромно генетическо преимущество пред повечето хора, отново казвам,че без химията,която са пили,едва ли програмите щяха да работят и за тях

06.08.08
08:07

Стига с тоя ген бе...Ген,та ген...Не си им на храната,не си им на добавките,не си им на зоба.Като всичко го превишават в пъти.
Мисля,че на автора на темата му стана ясно,дали да позлва такива програми или не.

06.08.08
08:09

Както виждаш от по-горе съм напълно съгласен с тебе

06.08.08
08:20

Да,на едно мнение сме...Въпроса беше,кое е това огромно генетическо преемущество...

06.08.08
08:30

Е не може да твърдиш,че го нямат, понеже колкото и химия да вземат, те са стигнали до върха ,благодарение на по добрия си потенциал за развитие.Не може да твърдиш,че всеки може да стане като тях, абсолютно всеки, стига да се зоби със същите боклуци.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1