08.01.05
23:52
Здравейте,
на 15 години съм 80 кг, 178см, ръката ми е 37 см. гръдната обиколка - 112 см, от 3 месеца тренирам в зала, преди това съм правил общи упражнения (коремни преси, лицеви опори, на лост за бицепс и за гръб..) В момента програмата ми е следната: Тренирам 3 дни и почивам един като I ден правя бицепс и гърди (с лост от лег, полулег и обратен лег 65 кг 10-8 повторения 7-8 сета общо за 3те вида, скотово с лост 30 кг 10-12 повторения 5-6 сета, от седеж с дъмбели 10-12 кг 30 повторения 3 сета) II ден - гръб и трицепс (придърпване на вертикален скрипец 50-55 кг 10 повторения 4-5 сета, придърпване на хоризонтален скрипец 55-60 кг 10 повторения 4-5 сета, разгъване с дъмбел зад глава с две ръце 16-17 кг 10-12 повторения 4 сета, на скрипец с въже 25 кг 10-12 повторения 5 сета, pull down 25 кг 10 повторения 4 сета) и III ден - рамо и крака (раменни преси с щанга 40-45 кг 8-10 повторения 5 сета, бедрено сгъване 25-30 кг 10 повторения 3 сета, бедрено разгъване 25 кг 10 повторения 3 сета, лег-преса 70-80 кг 10 повторения 3 сета, повдигане на калф машина от седеж 70-75 кг 10-12 повторения 4 сета) Моля кажете ми дали тази програма е подходяща за качване на маса а също така ако имате някакви забележки или съвети. В момента не взимам никакви медикаменти или хранителни добавки така че ако е добре да взимам нещо моля кажете ми какво.
Благодаря предварително!
Не е за релеф какъв релеф много добре си се ориентирал към повечето повторения той е начинаещ и така с по малки тежести опознава упражненията можеш да вземаш протеин но по нататък засега и храната ти върши работа (богата на протеини)
Давай мен в същия дух
09.01.05
09:43
ТИ за три месеца трябва да си овладял вече техниката на упражненията. Но можеш леко да смъкнеш броя на повторенията. Иначе е добре. И запомни ХРАНАТА е важна.
09.01.05
21:42
[quote author=”^MaD^”]ми тва е повече за релеф. За маса трябва да праиш по 6-8 повторения (така си избира6 килограмите с които щетренираш че да не може да направиш повече от 8 повторения ) пии протеини и креатин
Като споменахте релеф, смятам преди лятото да направя “чистене”, може ли да ми кажете как трябва да променя повторенията, тежестите и сетовете спрямо сегашната ми програма
11.01.05
23:40
Е знам че е важна диетата но все пак предполагам че ще трябва да правя упражнения за да не загубя масата която съм натрупал
[quote author=“SteppenWolf”]Е знам че е важна диетата но все пак предполагам че ще трябва да правя упражнения за да не загубя масата която съм натрупал
Естествено че ще правиш упражнения даже може леко да модифицираш същата тренировка дето си правил за маса само че с по малко серии,а също така и почивки
Ами и аз това казвам, прави си упражненията както в периода за маса, просто като орежеш калориите (и въглехидратите) ще започнеш да сваляш, а тренировките ще ти пречат да загубиш (много) мускулна маса.
13.01.05
02:02
Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=30988#30988
Ако гониш масата прави с максималните килограми които ти позволява тялото и гледай да не стигаш повече от 6-8 повторения на серия. Взимай по 4 гр. протеин на телесно тегло, прави упражненията изчистено и ще постигнеш желаното :twisted:
Рекордите започват от там от където свършват човешките възможности :!: Успех!
Първо добре дошъл във форума!
Второ отдели някоя и друга минута да прочетеш
правилата на фолума и най-вече се постарай да
спазваш същите тези правила!
Трето - пиши на кирилица /едно от правилата на форума/!
Поста беше преведен и модерниран от мен!
СМЕНИ СИ АВАТАРА С ПО-МАЛЪК!
[quote author=“jean-claude”] Взимай по 4 гр. протеин на телесно тегло, прави упражненията изчистено и ще постигнеш желаното :twisted:
Абе пич ти как смяташ да усвоиш такова количество протеин :o Това едва ли може да стане без някакви ензими.Ама това е друга тема.А и Петко ти го каза -няма разлика в упражненията за релеф и маса.Разликата е в диетата и кардиото и разбира се почивките м/у сериите които са по-малки.
13.01.05
17:19
айде и аз да се обадя :D за релеф-основно диета,а в тренировката времето за почивка между серий и упражненя+аеробна-кардио тренировка :D