Събирам мнения

15.07.08
21:50

Значи на 16 год  съм и ходя 4 пъти седмично на фитнес.От 4 месеца ходя да бягам 6 дни седмично по 3 км всяка вечер на стадиона(бърз крос),а 7-мия ден скачам в пясък(пак на стадиона).Имам големи успехи в бягането си,ама  почвам да имам проблеми с фитнеса.Вместо да вдигам повече ,вдигам по-малко.Вдигам с 5 кг по-малко на лежанка от преди,правя 2 набирания на лост по-малко..Приемам малко повече въглехидрати да не слабея..ама ръката ми пак е паднала с 1 см.Не искам да си спра бягането,а и искам да имам прогрес във фитнеса..Кажете,моля,какво да направя!?Някои,ако препоръча някакво свястно решение,ще съм му много благодарен! :lol:

Темата беше редактирана от GsP на 15.07.08 21:52.

15.07.08
22:04

ми как да растеш като се претоварваш.С тва бягане само гориш мускулна маса.То не може и да си здрав като културист и да си бягаш като маратонец :).За да се справиш с тоя режим ти трябва много здраво ядене,протейнче.Ма и с тях сигурно няма да се възстановяваш.Според мен по-добре намали бягането докато съвсем не си се стопил :).

16.07.08
07:32

Щом се подлагаш на такива големи натоварвания е нормално да завишиш и приемите на протеин и въглехидрат.
И мисля, че 6 пъти бягане в седмицата е много.

16.07.08
09:11

Избираш едното и наблягаш на него. Ако фитнеса ти е приоритетен - намали бягането и корегирай храната. Ако си решил, че си бегач - не се дразни на постиженията си в залата.

16.07.08
15:40

казано от GsP на 15.07.08, 21:50:

Значи на 16 год  съм и ходя 4 пъти седмично на фитнес.От 4 месеца ходя да бягам 6 дни седмично по 3 км всяка вечер на стадиона(бърз крос),а 7-мия ден скачам в пясък(пак на стадиона).Имам големи успехи в бягането си,ама  почвам да имам проблеми с фитнеса.Вместо да вдигам повече ,вдигам по-малко.Вдигам с 5 кг по-малко на лежанка от преди,правя 2 набирания на лост по-малко..Приемам малко повече въглехидрати да не слабея..ама ръката ми пак е паднала с 1 см.Не искам да си спра бягането,а и искам да имам прогрес във фитнеса..Кажете,моля,какво да направя!?Някои,ако препоръча някакво свястно решение,ще съм му много благодарен! :lol:

Много сте ми интересни такива искате да се ставате големи  а бягате  всеки ден ...та ти дори и в дните  на фитнеса  бягаш  за  кво го праиш??

16.07.08
19:51

казано от Wrestling_pro на 16.07.08, 15:40:

Много сте ми интересни такива искате да се ставате големи  а бягате  всеки ден ...та ти дори и в дните  на фитнеса  бягаш  за  кво го праиш??

Хееей! И аз го правя ... за сваляне на мазнини (ама бягането без НВД не работи в моя случай ;), затова покрай него и хубава диетка)

17.07.08
06:28

казано от Fittipaldi на 16.07.08, 19:51:

казано от Wrestling_pro на 16.07.08, 15:40:

Хееей! И аз го правя ... за сваляне на мазнини (ама бягането без НВД не работи в моя случай ;), затова покрай него и хубава диетка)

Да  ма като си на  нвд е  друго  ..

Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 17.07.08 06:29.

17.07.08
08:41

Защо не изпробваш методика с анеробното бягане (къси разстояния) или си се специализирал в бягане на дълги разстояния? Ако е второто и си решил полу-професионално да се занимаваш с бягане на дълги разстояния, не искам да бъда песимистичен, но няма да имаш успехи в залата. Хвърли поглед на снимка на съвсем произовлен бегач на дълги разстояния - те са изключително слаби. Бегачите на къси разстояния са с здрава/мускулна фигура, защото тяхното бягане е късо/анаеробно, което дори би ти помогнало за хипертрофия на мускулите. Доц. Боянов беше споделил в книгата си метод за тичане за *забележете!* увеличаване на мускулната маса и хипертрофия, но е далеч от идеята за дълги бягания.

Тъй че пита за свястно решение и компромисен вариант - ето ти го, ориентирай се към спринтове :)

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 17.07.08 08:42.

17.07.08
10:45

казано от Калоян Янкулов на 17.07.08, 08:41:

Защо не изпробваш методика с анеробното бягане (къси разстояния) или си се специализирал в бягане на дълги разстояния? Ако е второто и си решил полу-професионално да се занимаваш с бягане на дълги разстояния, не искам да бъда песимистичен, но няма да имаш успехи в залата. Хвърли поглед на снимка на съвсем произовлен бегач на дълги разстояния - те са изключително слаби. Бегачите на къси разстояния са с здрава/мускулна фигура, защото тяхното бягане е късо/анаеробно, което дори би ти помогнало за хипертрофия на мускулите. Доц. Боянов беше споделил в книгата си метод за тичане за *забележете!* увеличаване на мускулната маса и хипертрофия, но е далеч от идеята за дълги бягания.

Тъй че пита за свястно решение и компромисен вариант - ето ти го, ориентирай се към спринтове :)

И аз така  мисля

21.07.08
17:23

Еми,като бягам имам супер много въздух.Мерси за съветите!Ще бягам в дните,в които не ходя на фитнес.Това мисля,че е най-доброто решение!Относно бягането->правя 2400 метра без почивка,1 мин. почивка ,400 метра спринт,1 мин. почивка,200 метра спринт.Мисля,че със спринтът съм добре :)

Мнението беше редактирано от GsP на 21.07.08 17:27.

21.07.08
17:39

Окей.. виж: http://www.thebetterweigh.com/images/marathoner_sprinter2.jpg Левият е маратонец, десният спринтьор. Не искам да те отказвам от целите ти, просто няма да се справиш, пък дори да бягаш само в дните, в които не ходиш на фитнес. Това е адски голяма калорийна загуба. На твое място, ако тичането ми е приоритет щях да се насоча към тичане и фитнес тренировки, помагащи спорта. Има много и интересни тренировки за тази цел. Ако фитнеса ми е приоритет ще се огранича само до спринтовете и да тренирам 3 пъти седмично фитнес. Стоянчо ти го каза в един от по-горните постове най-правилно: Избираш едното и наблягаш на него. Ако фитнеса ти е приоритетен - намали бягането и корегирай храната.

Средоточи се към едно нещо и наблегни на него, ще видиш, че ще постигнеш по-добри резултати, отколкото ако делиш приоритетите.

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 21.07.08 17:41.

06.08.08
08:43

Ако се занимаваш сериозно с бягане и ти е приоритет, не се притеснявай за фитнеса.Все пак той ще помогне за бягането ти (както и разбрах,че става), което е по важно в случая.Фитнесът помага във всеки спорт, ти си гледай спорта.Вече ако решиш, че искаш да прогресираш в залата, няма как- толкова бягане ще те разруши буквално.

08.08.08
18:27

Личното ми мнение е , че понеже си в период на растеж и развитие на организма явно приемаш по-малко калории от колкото изразходваш и от там идва загубата на мускулна маса. Почни да ядеш повечко, а ако имаш и възможност почни да пиеш 100 % белтъчен протеин. Така ще съчетаеш и двете, а ако и намалиш бягането леко, съвсем леко ще е още по-добре.

Друг вариант е да намалиш фитнеса до 3 пъти седмично и да не тренираш крака във фитнеса.

Мнението беше редактирано от dudi88 на 08.08.08 18:29.

09.08.08
05:19

казано от dudi на 08.08.08, 18:27:

да не тренираш крака във фитнеса.

Наи-кофти  идеята !!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1