Дайте си мнението за тази програма

EN

11.08.08
15:18

Здравейте, кажете си мнението за тази програма - 5 дневна :

1 ден - гърди
щанга от лег - 3 х 10
дъмбели от полулег 3 х 10
кофички 4 х 15-20

коремни преси 3 х 40
подвигане на крака за долна част на корема 2 х 10

2 ден - гръб
4 х 15 набирания
3 х 10 скирпец зад врат
4 х 10 скрипец гребане
3 х 10 гребане с дъмбел
4 х 15 пулоувър

коремни преси 3 х 40

3 ден - крака
3 х 10 бедрено разгъване
3 х 10 бедрено сгъване
3 х 10 прасец

4 ден рамо
3 х 10 щанга зад врат
3 х 10 хеликоптер
3 х 10 разтваряне ръце встрани с дъмбели
3 х 10 трапец с дъмбели/щанга

коремни преси 3 х 40

5 ден ръце
3 х 10 трицепс със щанга от лег
3 х 10 френско
3 х 10 разгъване на трицепс на скрипеца

3 х 12 бицепс със щанга от стоеж
3 х 10 бицепс със дъмбели от стоеж
3 h 10 Концентрично сгъване

Това е, моля, дайте компетентно мнение с предложения за подобряване на програмата.
Аз съм на 19 год, 175 см, 69 кг, допреди година тренирах редовно, но прекъснах, сега пак започвам, тренирам вече от около месец.

Благодаря предварително :)

11.08.08
16:22

Според мен махай тоя скрипец зад врат сложи една тяга (също няма да е лошо и мечка).Прибави още едно упражнение при краката например клек.И защо ти е 5 дневен сплит толкова ли много свободно време имаш :) ? Ако правиш 15+ кофички може да сложиш тежести.

Мнението беше редактирано от Powerg3n3ratoR на 11.08.08 16:27.

11.08.08
16:25

кажи какви са ти целите защото почти всички упр. са по 10 повторения.Ако искаш маса прави 6-8 ако искаш релеф 12-16 та дори 18-20.Разбира се както всеки ще ти каже важен е хранителния режим,но пак тренировката има значение така че сам си прецени какво искаш.

11.08.08
16:27

Аз ти препоръчвам да махнеш скрипеца зад врат, хиликоптера, по едно упражнение за ръце и да намалиш корема до 1 -2 пъти седмично- все пак и коремните мускули трябва да си почиват-грешно е да се тренират всеки път.И клек е хубаво да има

Мнението беше редактирано от Nikolay на 11.08.08 16:28.

11.08.08
16:31

Владо92 несъм много съгласен с мнението ти - релеф се прави с кардио+хранителен режим.А ме съмнявя момчето да чисти без кардио.

Мнението беше редактирано от Powerg3n3ratoR на 11.08.08 16:32.

EN

11.08.08
17:30

Съжалявам, че не уточних в началото, целта ми е да качвам маса, относно клека - избягнах го, защото имам малки проблеми с колената в момента, а мъртвата тяга я избягвам заради страх от контузия  :smirk:

Ще махна скрипеца зад врат, удачно ли ще е тогава да увелича сериите с набирания (тях ги редувам една пред гърди, една зад врат), от ръцете не мисля да махам засега, при тях усещам едно много добро напомпване на мускулите в края на тази тренировка, ако махна хеликоптера за рамо, с кое упражнение може да го заменя, тъй като ми се виждат малко само 2 за тази група (макар че, рамото се натоварва и при другите групи).

За корема ще последвам съвета и ще намаля.

А за свободното време - с малко реорганизация на задачите винаги се намира 1 свободен час за тренировка :)

Благодаря ви за отговорите :)

Мнението беше редактирано от EN на 11.08.08 17:32.

Прави тягата с по-малко килограми докато усвоиш перфектно движението и постепенно качвай килограмите. По принцип всички упражнения са опасни и винаги може да се контузи човек, но тягата е прекалено важна за да я пропускаш само от страх.

12.08.08
07:41

За тягата не се страхувай, ако научиш правилната техника на изпълнение няма защо да се притесняваш- все едно да те е страх от някое друго упражнение.За гърба аз ти препоръчвам да не увеличаваш сериите, и така са ти добре.А доколкото до ръцете, пак си помисли-все пак ги тренираш почти колкото големите групи, което е грешка.

За подредбата на мускулните групи мисля, че е добре. За упражненията ти сам си преценяваш кое ти действа най-добре.За гърба само не ми харесват скрипците ама сигурно оформяш детайлите :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1