14.08.08
14:23
Започнах да тренирам преди около седмица.Понеже не знаех нищо за фитнес и бодибилдинг реших да потърся малко инфо.
Прочетох доста статии за начинаещи в сайта и до някъде ми стана ясно какво трябва и какво не трябва да правя.
но не можах да намеря програма за начинаещи.
Като отида в залата се въртя като муха без глава, и ходя от уред на уред.
Та въпросите ми са : програма, хранене , добвки-да или не
(ако не ви се обяснява просто дайте накой линк за т-на програма и хран.режим)
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Как да няма бе пич, напиши горе в лентата за търсене начинаещи и ти излизат програми от сайта (и не само) .Ето една например http://www.bb-team.org/workout/1465/
14.08.08
14:45
Щом си начинаещ, трябва да наблегнеш на базови упражнения, най-вече на клякането. То(ако се храниш добре), ще ти даде сила, маса и координация на движенията, не случайно е основа на силовата подготовка в повечето спортове. Иначе в сайта си има достатъчно програми за начинаещи, можеш да избереш от тях.
Благодаря ти ники
абе знам че има ама явно не съм търсил достатъчно
и пак да питам за добавките да или не и ако да колко и кога.
14.08.08
15:20
казано от Turmentor на 14.08.08, 14:52:
Благодаря ти ники
абе знам че има ама явно не съм търсил достатъчно
и пак да питам за добавките да или не и ако да колко и кога.
Първите 2-3 месеца не. След това си вземи суроватъчен протен, ще пиеш на два пъти или три пъти - сутрин, преди, след тренировка, или разпределен равномерно в нетренировъчни дни. Общо количество за деня - толкова грама чист протеин, колкото килограма си. Според мен повече от това не ти трябва.
имам още един въпрос.
Защо в повечето програми за начинаещи няма никакви упражнения за бицепс и много малко за трицепс.
има доста упражнения за крака а не смятам че ми трябват даже напротив.
точно в краката и седалището искам да свалям не да качвам.
15.08.08
19:31
Е то не става да качваш на едно място, а на друго да сваляш. Всичко става постепенно. Значи при програмите за начинаещи се набляга на базовите упражнения, които развиват цялото тяло, а не само бицепса. По принцип в началото ръцете ръстът доста лесно, затова и не се правят изолиращи упражнения за тях. Много хора дори биха ти казали в първата половин година да не правиш упражнения, защото те ще растат покрай другите МГ. А и принципа на трениране е колкото по-голяма МГ толкова повече серии и упражнения. И щом се прави по 1-2 за гръб и крака какво остава за малкия бицепс.