как ви се струва ?

Значи със 1г.и 6м. стаж в залата съм.1.78 сам висок 71кг.Хранителен режин неспазвам ям кот ми падне.НЕ земам никакви добавки.  Реших да променя програмата си на трениране .ИСкажете мнения :
1ден - гърди,крака:
лежанка  4 серии с по 10,10,8,6 повторения
за горна част с дъмбели 4 серии пак с 10,10,8,6 повторения
кофички 2 серии с тежести с по 10-12 повторения
флайс 2 серии с по 10 повторения
2 ден - раце:
БИЦЕПС:
с дъмбели от седеж 4 серии по 10,10,8,6 повторения
скотово сгъване 4 серии пак с 10,10,8,6 повторения
с прав лост 4 серии пак с 10,10,8 повторения като го редужам през седмица с концентрирано сгъване
ТРИЦЕПС:
френско 4 серии по 10,10,8,6 повторения
Трицепсово разгъване на горен скрипец с ръкохватка(лост) 3 серии по 10 повторения
Трицепсово разгъване на горен скрипец с въже 3 серии по 10 повторения
3 ден почивка
4 ден - гръб,корем:
набирания 4 серии с тежести ,повторенията са до откас
дърпане на горен скрипец зад врат 4 серии с 10,10,8,6 повторения
придърпване на долен скрипец 3 серии с по 10 повторения
гребане с дъмбел 3 серии с 10 повторения кота го редужам през седмица с гребане с щтанга
мъртва тяга 3-4 серии с по 10 ,8,6 повторения
5 ден - рамо,предмишница:
раменни преси с лост 4 серии с 10,10,8,6 повторения
раменни преси с дъмбели 4 серии с 10,10,8,6 повторения
вертолет 3 серии с по 10 повторения
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 3 серии с по 10 повторения

19.08.08
18:25

Много претрупана ми се вижда и прекалено много тренировки .

Примерно може да пробваш следната :

ден 1 :

Гърди-предно-средно рамо

ден 2 :

Гръб-трапец-задно рамо

ден 3 :

Ръце

Ден 4 :

Крака-корем

Ако държиш на 5 дни можеш да изкараш рамото в отделен ден .

Гърдите - добре са упражненията . Може да редуваш дъмбели/лост за полулег и лег . Флайса може да го редуваш с Кросоувър също .
Бицепс - 12 серии ми се виждат прекалено много . Може да правиш само скотово и с прав лост/Z-лост или по 3 серии двете и 2 серии чуково/ или с променящ се хват/ концентрично сгъване .
Трицепс - френско, избуване на щанга с тесен хват, кофички, кик-бек като пак казвам, че според мен и две упражнения са напълно достатъчни .
Гръб - Набирания с широк надхват, мечка, тяга, гребане с щанга, гребане с дъмбел . Тук 3-4 упражнения са достатъчни като е добре да наблягаш на тягата(разбирасе правилно изпълнение) и набиранията . Редувай, разнообразявай за да не изпадаш в застой .
Рамо - 3 упражнения са напълно достатъчни .
Предно - Military, раменна преса с щанга пред врат
Средно - Вертолет, раменни преси с дъмбели, с щанга зад врат
Задно - Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред, разтваряне с кабели на портален скрипец
Крака- Клекове, лег-преса ..

Добре е да имаш някакви хранителни навици все пак и да избягваш junk foods, да се храниш през 2-3 часа равномерно предимно с млечни продукти, месо, яйца, ориз, картофи ... и да спиш поне 8 часа и това е в общи линии .

Мнението беше редактирано от MrPresident на 19.08.08 18:30.

TI

19.08.08
20:52

Хубаво пишеш крака, ама къде са упражненията за тях >:( . Общо взето не ме кефи особено. Кофти разположение на дните, след гърди ръце, след гръб рамо. Упражненията са подбрани добре за гърдите. За бицепса най-важно е да правиш сгъване с щанга, а ти си го сложил последно и го заменяш с концентрично. Сложи го на първо място а скотовото последно и него може да го менкаш с концентричното сгъване. За трицепса зарежи тия скрипци. Може да сложиш един, но за 3-то упр. Иначе ти трябва вид френско и лег тесен хват. За гръб не прави нищо зад врат, както и за рамо. Прави набирания, тяга и 2 гребания(долен скрипец, щанга, дъмбел и т.н.). За рамо започвай с преси, и после по едно за всяка глава. Сложи и краката някъде(клек, лег преса, разгъване, сгъване, прасец). Поогледай си програмата и я оправи. Тогава я пусни пак да видим отзивите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1