18.08.08
21:09
Значи аз тази година започвам да се занимавам и искам да попитам какво мога да взимам (като добавки) и какво повече да ям за покачване на маса.. на 16 години сам 176 см 64 кг и с една дума немам маса. Мерси предварително
Хапни малко литература от сайта и тогава почни ;) Никой няма да ти състави хранителен, тренировъчен режим!
А и почни без добавки!
19.08.08
00:04
Тъй като сега започваш тялото ти е предразположено към бързо натрупване на мускулна маса при подходящ хранителен режим.
19.08.08
07:31
В сайта е бъкано с теми за хранене за маса.Но все пак докато навлезеш в материята няблягай на месо,яйца,млечни,ядки,ориз,картофи,макарони,(надъвай и хляб,че имаш нужда) в поне 5 яденета за деня ,че и повече.След тренировка яж банани или стафиди и после като се пребереш месо или яйца.Гледай да си набавяш достатъчно калории,само гледай вечерята да е с минимално съдържание на въглехидрати (най добре риба с малко зеленчуци,а 30-40 мин преди лягане може да праснеш 100 грама извара да имаш приток на протеин и през нощта).За добавки ти е още рано.Потренирай известно време и тогава.
19.08.08
09:14
мерси аз ми беше зора какво да ям ;) мерси много
Наблягаш на белтъчините - яйца, пилешко, млечни продукти (млека пресни и кисели, извара), риби... Чети в сайта и си състави меню с минимум 5 пълноценни хранения. Изчисли колко белтък ти е необходим на ден за мускулен растеж - ок.2,5гр. белтък на килограм телесно тегло.
20.08.08
07:59
И не те съветвам да започваш с хранителните добавки, ако си нов в залата. Тренирай правилно и постепенно, а също и наблегни на правилна диета и няма да са ти нужни добавки.
20.08.08
09:23
казано от Stanislaw на 18.08.08, 21:09:
Значи аз тази година започвам да се занимавам и искам да попитам какво мога да взимам (като добавки) и какво повече да ям за покачване на маса.. на 16 години сам 176 см 64 кг и с една дума немам маса. Мерси
предварително
Тренирай по -една две години без добавки и след това може да започнеш да взимаш креатин , глутамин , аминота и т.н .
А за сега наблегни на правилното хранене и най-много може да вземеш някакъв протеин или гейнер .