22.08.08
09:28
Та нямам особени проблеми с теглото, но искам да сваля в някои области, защото тренирам от месеци, а явно няма ефект, заради мазнините над тях. По принцип нямам никакъв проблем с тези мазнини, не са ми променили формата или нещо особено, но мисля, че ще е по-добре, ако съм с една идея по-”немазен”:)
Та така, видях този режим, постнат от един регистриран тук юзър:
Закуска: Варени яйца и сирене
После: Месо и зеленчуци
Обяд: Месо и зеленчуци
Следобяд около час и половина преди тренировка: Варени картофи или ориз с месо (много рядко спагети с месо)
След тренировка веднага: протеинов шейк
Около час след тренировка: Месо и зеленчуци или Яйца плюс сирене
5 минути преди лягане: протеинов шейк
Искам да Ви попитам, това добър режим ли е и какви би трябвало да са грамажите и вида месо например? Имам Fitness Assistant и използвам Нютришъндейта, но там не всичко, което искам го намирам и обратното-намирам, това което не искам :).Не смятам да пия протеинов шейк.
ОБК ми е 2887, на 18 съм, 167 см, 70 кг
Спортна активност-над средната.
Според мене като цяло режима на “юзъра” (потребителя - дайте да си говорим на български...) е добър като цяло само не виждам защо яде варени картофи и ориз - вярно като цяло са с нисък/среден ГИ но нали това е целта на НВД без въглехидрати така ,че можеш да спазваш режима на Потребителя а вместо варени картофи и ориз да ядеш прясна салата или сирене, кашкавал, ядчици.Това е според мене.
А кога да хапвам овесените ядки? Въобще можеш ли да ми разясниш кога се приемат въгл., кога белтъци и кои не трябва да се смесват, защото изчетох 148124 теми тук и навсякъде има двусмислици..
22.08.08
11:50
Въглехидрати - около 1гр/кг телесно тегло до обяд - най-добре овесени ядки за закуска. Белтъци - 2 - 2.5 гр/кг телесно тегло разделен във ВСИЧКИ хранения. Това е основното. Ако вкараш 30-50 гр ядки (орехи, бадеми, лешници, кашу) някъде следобяда ще е супер. Също така последния протеинов шейк може да го замениш с извара или някакъв “нощен” протеин.
А мазнините само под формата на ядки ли да ги приемам или смесено с белтъците?
НВД не значи без НИКАКВИ въглехидрати! Слагат се 1г. на кг! При Кетонната диета не се приемат въглехидрати ...тц! А овеса го яж сутрин най-добре...
22.08.08
12:06
казано от CantStop на 22.08.08, 11:54:
А мазнините само под формата на ядки ли да ги приемам или смесено с белтъците?
Не е задължително да са само ядки, може зехтин и маслини на салатата да сложиш - всякакви студенопресовани масла. Иначе свинско май не е много добре да ядеш :) Ама пък е вкусно
казано от Troya на 22.08.08, 11:57:
НВД не значи без НИКАКВИ въглехидрати! Слагат се 1г. на кг! При Кетонната диета не се приемат въглехидрати ...тц! А овеса го яж сутрин най-добре...
При ВМ-НВД се приемат въглехидрати, но те се трупат по междудругото, а не се ядат храни с високо (преобладаващо) количество въглехидрати.
22.08.08
12:13
казано от Hvanatema на 22.08.08, 12:08:
казано от Troya на 22.08.08, 11:57:
При ВМ-НВД се приемат въглехидрати, но те се трупат по междудругото, а не се ядат храни с високо (преобладаващо) количество въглехидрати.
За да се поддържа нивото на хормона инсулин в нормата, достатъчна е консумацията на 0,8 до 1,1 гр. въглехидрати за килограм телесно тегло. Тях можете да си набавите от хляб и хлебни изделия, ориз и оризови изделия, зърнени храни, царевица, картофи, грах, овесени ядки, кестени.
# ако атлетът прави кросове в сутринта (между 9 и 10 часа), тогава мястото на храненето е във времевия пояс между 12 и 13 часа (т.е. минимум 2 пълни часа след края на физическото натоварване)
# ако атлетът прави кросове в късен обед или не прави такива, то мястото на въглехидратно преобладаващото хранене е в периода между 10 и 12 часа
Като цяло тук пише всичко необходимо
22.08.08
12:55
Всякакво общо взето.Пилешко(от гърди),пуешко(пак филе),свинско(от шол),червено месо(внимание при приготвянето).И рибка, разбира се.Не се плаши от рибната мазнина,тя е от “добрите” мазнини! ;)
А относно програмите, всеки ден еднаква ли трябва да бъде и часовете задължително ли трябва да са еднакви, та да се нагласи организма? Храните също ли трябва да са еднакви..?
22.08.08
13:02
Не, много ясно, разнообразявай, то иначе писва бързо
22.08.08
15:11
Когато често присъства месо,Рони Колман разнообразява храната си със сосове към месните продукти.Повечето готови сосове са много богати на натрий,който ти позволява да правиш тежки тренировки,с по-малък риск от контузии.
23.08.08
08:40
tonu кажи коя е тая с месо та да си купим де :)
10:00 35 грама Мюсли + мляко
12:00 Кренвирш “Леки”, 2 яйца(140 грама), 150 грама сирене
14:00 100 грама лешници
16:00 1 яйце, 100 грама сирене
21:30 200-250 грама месо+150 грама сирене
Това май не е добре като програма, а?:)
24.08.08
08:59
5 часа не ядеш нищо ... крайно неприемливо. Премести послдното ядене в 18.30ч. а в 21.30 хапни 150гр. извара да кажем.
Мюслито го остави замени го с овес, в кренвирша няма месо... можеш яйца вместо него. Ядене от 100грама лешници не е ядене ... и навсякъде това сирене примерно вместо него извара. И може м/у 16 и 21 да вкараш още 1 ядене.
24.08.08
20:24
Мен лично и 100гр. ме засищат :) въпрос на организъм :) Наистина мюслито го махни, а нормално, кренвиршът трябва да е от месо, но явно в бг, ситуацията не е такава :) Наденичките са решение.
Овесени ядки, не мюсли, объркал съм:) Кренвирши Леки не са ли добри? Иначе другия отговор е нещо като шунка-филе, която е много чиста, но не знам какви грамажи ми трябват. 100 грама лешници не са ли доста мазнини бтв?
Никакви кренвиши, и направени “колбаси” по магазините НЕ СА ОТ МЕСО или поне не-повече от 20%, слагат какво ли не, лично съм присъствал на производството на някой от тях (ще спестя марка, ама всичките са адски зле) като ти се доядът “дифтета, кипапчитЪ...” смилаш си месо яйца и там каквато рецепта имаш и си ок, това всичко по магазините са Боклуци ! Мен от това ме боли корема 2 дена след като го ям...
25.08.08
21:46
Шпековите салами... пикаеш и мирише на салам :P смятаи кви оцветители и ароматизатори слагат бате :)
Добре, сега работя всеки ден и нямам много достъп до различни храни. Имам достъп до домати, сирене, свинско филе, кренвирши леки, овесени ядки, мляко и т.н. Не мога да ям някакви манджи от зелен боб и кисело мляко или риба например, а това омръзва.. Дайте съвет как да направя програмата си с нещо просто и с нещо, което мога да си купя от магазина в пакет или нещо такова и да не съдържа въглехидрати, защото днес се видях в чудо-15 мин в магазина..
А да и другото е, че на този режим, на който съм сега съм гладен през почти целия ден(днес и вчера не бях за чудо, може би привиквам) и винаги горе долу по това време 22:00 съм супер гладен, а не мога да ям въглехидрати, въпреки това го правя, защото мисля, че НВД не се постига с такъв глад..
Мнението беше редактирано от CantStop на 27.08.08 18:43.