The roller - супер упражнение за гърди в домашни условия?

ГН

21.08.08
19:55

Значи отдавна си мислех за това упражнение, без да съм го виждал никъде, но си мислех че няма да е удачно. Вса пак като го видях се успокоих - значи става. Онзи ден го пробвах, но съвсем за малко - струва ми се че ще е абсолютен килър за домашно тренировка ако имаш само дъмбели без лежанка. Задължително обаче трябва да има нещо с голямо сцепление под тях - примерно дебело одеало, иначе много се плъзгат неконтолируемо. Кагото обаче е спазено това условие и се тренира внимателно, дори без допълнителна тежест мисля, че ще натоварват страхотно - нещо като кръст на халките в гимнастиката. Или ако предпочитате, както казва човекът на клипа, комбинация между лицева упора и флайс. Естествено, трябва да се внимава - има риск от контузий, както при упражнението с швейцарска топка в наскоро откритата тема за алтернативни упражнения за гърди, където това упражнение би могло да пасне идеално. Все пак си мисля, че ще бъде по-добър въриант от швейцарската топка. Вдругиден, събота, като тренирам гърди за пръв път ще го включа с няалко серии, като цяостно упражнение за гърди и тогава ще споделя впечатления, сега само съм го пробвал за няколко повторения, пътк и искам да чуя вашите мнения. Ето клип с него:

http://www.youtube.com/watch?v=zm1Bo_QBZ_c

22.08.08
08:22

тва опражнение не е за всеки аз например 6те се пребия.ина4е може яко да помпа

Мнението беше редактирано от Stanislav Spasov на 22.08.08 08:22.

мда това упражнение не е лесно за изпълнение а и май не товари много чисто ми се струва

22.08.08
11:27

Много готино малко на “Лег Меджик” ми напомня :) хах иначе за домашни условия е перфектно.

ГН

22.08.08
12:11

Както казах, пробвах го само за няколко повторения - аз го сравнявам с олеснен вариант на упражнение на халки в спортната гимнастика. Струва ми се, или по-скоро надявам се, че ще ми вземе здравето за няколко последователни тренировки, докато все още ми е много трудно, и си мисля че по-добро в домашна обстановка няма да намеря. И аз си мислех, че ще се пребия, затова и ще го правя като второ упражнение, докато имам сила в поддържащите мускули, но не е чак толкова нестабилно - стига да съм подложил дебело одеала под дъмбелите. Утре ще кажа как съм го усетил.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 22.08.08 12:11.

22.08.08
16:00

Това упражнение е доста рисково, особено за начинаещи. Бих предпочел флайс на кросоувър. Реално погледнато тук ръцете събират, няма тласкане (оттласкване, както при лицевите) и в такъв случай доста по-безопасно е флайса. Иначе който смята, че друго не може да му помогне, да действа.

ГН

22.08.08
16:50

Ами аз лежанка нямам, но флас също правя, лягам на леглото и гърба ми е на една табуретка. Много зле звучи но е прилично, наистина. Ама имам само два по 23 кг дъмбели, които да речем че стават за флайс, но за нищо повече. Така че утре ще правя и двете, както и още две упражнения. Човек като има голям стаж и не ползва много или никакви добавки, дори и добре да се храни, всякакви идеи са му необходими. Аз също категорично не бих го препоръчал на начинаещи, дори така започва самото клипче.

PR

22.08.08
20:59

Според мен, натоварването върху раменете и ръцете (предмишници в това число) е много по-голямо от колкото това над гърдите.  А целта при тренировката за гърди е те да се натоварят максимално преди да са се изтощили по-малките мускулни групи - синергисти.  А като го сложиш това като второ упражнение, не знам дали ще имаш сили за качествено натоварване на гърдите в останалата част от тренировката.  В това упражнение се изисква много голямо внимание за баланс, а това подсказва, че е много вероятно да се жертва техниката.  Все пак пробвай и кажи как си го чувствал, понеже изглежда интересно :)

22.08.08
21:08

Всичко много добре, само не мога да разбера, защо повторенията представляват един и същи кадър повторен няколко пъти :) Като се загледате, ще забележите как прескача картината.

23.08.08
06:12

Хубаво е упражнението като за флайсово, но няма особена разлика от кросоувър от наведено положение а не може да се каже че кросоувъра е някакво велико упражнение за гърдите. Истината е в тежките преси за гърди с щанги и дъмбели и постепенното увеличаване на използваните килограми.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 23.08.08 06:13.

ГН

23.08.08
08:11

казано от Alkorin на 23.08.08, 06:12:

Хубаво е упражнението като за флайсово, но няма особена разлика от кросоувър от наведено положение а не може да се каже че кросоувъра е някакво велико упражнение за гърдите. Истината е в тежките преси за гърди с щанги и дъмбели и постепенното увеличаване на използваните килограми.

Напълно съм съгласен, но тренирам вкъщи и имам два дъмбела по 23 кг, така че... А иначе защо клипчето е от един кадър - ами сигурно му е трудно, знам ли, аз не бях забелязъл.

ГН

23.08.08
13:55

Сложих кратък коментар, както и нискокачествено видео, в постинг от личния ми дневник.

24.08.08
20:02

Георги, къде остави класическите лицеви опори? Аз като трябва да тренирам в домашни условия залагам само на тях за гърдите и не съм сгрешил до сега.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1