Нямам сила , ПОМОЩ!

Прескочи до:

20.08.08
08:30

Здравейте , колеги. От 2 години се занимавам с активен спорт ( тенесист съм ) , отказвам тренировките лятото и единственото , което правя е да тичам и да слабея. Да , обаче в един слънчев ден ( днешния ) се качвам на кантара и какво да видя.... За 5 дни без фитнес , с НВД и тичане съм свалил 5 кила , което ме ужаси. С фитнес се занимавам от 15 годишен , НО никога до сега не съм ползвал добавки , освен витамини и карнитин , който пиех , когато не бях във форма. Но взе да ми става доста трудно в залата , защото усещам , че НЯМАМ СИЛА :( , отчаян съм ... 2 години в залата , а сега нямам сила да си дигна както се казва оная работа. Искам точно и ясно някой да ми каже , как , с какъв медикамент да си върна силата и да започна отново орелефяването , което искам да постигна от 2 години .. В момента съм 73 килограма , 184см висок , на 18 години , нормално развит , от много време на НВД , активен спортист. Хора , помогнете ми , искам да зарежа тениса и да се занимавам само с фитнес , заради тениса не мога да си дигна гащите.. Много съм отчаян , наистина ... А да тренирам по цяла година във фитнеса и да виждам , че няма резултат , направо ми се убива всякакъв ентусиазъм и воля , за това реших да напиша темата и да помоля за помощ. Готов съм да взема добавки , медикамент , нещо , което да ми върне силата , което да не ме “надуе” с мазнини , нещо , което да ме направи силен ... :(

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 20.08.08 09:53.

Сигурен ли си ,че НВД-то ти е както трябва?Да не е НВФД (Нисковъглехидратна Фотосинтезираща диета :Д).Кажи примерното си  меню за последните 1-2 дена.Достатъчно протеин ли си набавяш от храната щото трябва поне 2-2,2 гр на кг телесно тегло?Наспиваш ли се?Напиваш ли се :Д с вода де :) ?
Относно добавките  BCAA+Глутамин+Таурин

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 20.08.08 11:00.

NE

20.08.08
10:59

Братле щом нямаш сила значи не приемаш достатъчно калории.С повоче хапване, всичко ще е ок!Добавки , които ще са ти от полза - гейнър,креатин,глутамин,витамини... . Да ти кажа може да е и на психическа основа.Ако е за психиката ще ти дам едно сайтче, което ще ти е от полза!

20.08.08
12:10

Според мен теглото ти 73 кг е прекалено малко за ръста ти(184см.) Мисля,че е добре да стигнеш поне 80кг д0 към 85кг,което ще е идеално за теб.И за какво ти е НВД? Направи някаква балансирана диета въглехидрат/протеин,като сутрин си набавяш повече въглехидрати,преди тренировката също,а към вечерта,когато метаболизма е по-бавен ги намаляш.Въглехидратите са именно това,което дава енергия за тренировките.Според мен не ти е нужно това НВД.И защо бягаш,като не искаш да сваляш килограми?Навън е над 30 градуса....как няма да свалиш и с това НВД съвсем  изстискваш организма си.

20.08.08
14:11

WarChieft ами .. наистина не съм се замислял , дали се наспивам , но последните дни си поспивам до към 10 часа. Не се напивам с алкохол , вода пия достатъчно :)

Neophyte пиши лично за сайта , но не вярвам да е на психическа основа. Колкото до гейнърите - не искам гейн , защото точно преди 3 години бях 103 кила и съм се борил със зъби и нокти да отслабна , а сега искам да правя мускули ...

Neophyte точно така , искам да кача мускулна маса , не мазнина. За това ви питам за добавки , искам нещо , което няма да ми залепи мас по тялото , а ще ми помогне в оформянето .

20.08.08
16:54

номера е първо да си сметнеш калорииния баланс и после да си съставяш менюто и накрая добавки. няма начин да качваш маса без необходимите калории, а дали ще качваш мас, зависи от самата храна

20.08.08
18:08

казано от Quen71n на 20.08.08, 14:11:

WarChieft ами .. наистина не съм се замислял , дали се наспивам , но последните дни си поспивам до към 10 часа. Не се напивам с алкохол , вода пия достатъчно :)

Neophyte пиши лично за сайта , но не вярвам да е на психическа основа. Колкото до гейнърите - не искам гейн , защото точно преди 3 години бях 103 кила и съм се борил със зъби и нокти да отслабна , а сега искам да правя мускули ...

Neophyte точно така , искам да кача мускулна маса , не мазнина. За това ви питам за добавки , искам нещо , което няма да ми залепи мас по тялото , а ще ми помогне в оформянето .

Много  си свалил  от 103 до  73 ... тоест  тия  73 кила  не  са ти много реално тегло  а  ги държиш с диета ,което е много кофти мини на  рбд  като си бил на  нвд

20.08.08
19:58

CGT + Протеин.

20.08.08
20:28

казано от Neophyte на 20.08.08, 10:59:

Братле щом нямаш сила значи не приемаш достатъчно калории.С повоче хапване, всичко ще е ок!Добавки , които ще са ти от полза - гейнър,креатин,глутамин,витамини... . Да ти кажа може да е и на психическа основа.Ако е за психиката ще ти дам едно сайтче, което ще ти е от полза!

Изказа се! Не е до калорийте! Почти съм сигурен че ти ходиш само на фитнес през ден и е нормално да си възтановен. Ами например мен питаш ли ме? Карате, бягане, фитнес! Само с прием на много калорий не става, защото съм изтощен! Същия е и случая с момчето-бяга, тенис и (мисля че ходи на фитнес)! Според мен не е само до липса на сила, а е от умора. Тениса е много изморителен спорт. Мога да ти препоръчам Протеин+креатин и може таурин, глутамин, бца.. зависи колко финанси имаш. Откакто започнах креатина силата ми рязко се повиши!

DI

20.08.08
21:12

Аз мога да препоръчам Заспивай в 23:00 и ставай в 9 :)

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 20.08.08 21:12.

ИВ

20.08.08
21:13

Нямаш сила, защото мускулите нямат глюкоза, ок? А и щом си на възраст - инсулинова резистентност започва да става голям фактор.

21.08.08
08:01

Vasko всичко е точно така , както го каза . А колкото до финансите - неограничен съм в товя отношение , можеш да драснеш едно лично с продуктите и ще обсъдим там , благодаря ти още веднъж.

DiscoveryCold ами общо взето във всички дни ставам по едно и също време. Миналия месец ( най-натоварения ) лягах в 24.00ч. и ставах в 7.15ч , защото правех сутрешен крос. Сега вече няма с кого да ходя , а сам нямам достатъчен стимул и си карам велоергометъра по 1 час в нас.

Иване , не ги разбирам тия неща - инсулинова резистентност , от това , което съм научил до сега трябва да значи инсулинова защита .. е*ба ли го .. :D ... наистина , напиши нещо за него , ако може разбира се :)

21.08.08
09:11

От колко време си на НВД?Колко въглехидрати ядеш на ден?А в зареждащия ден?Колко калории приемаш на ден?Колко често тренираш?
Дай си менюто!

21.08.08
15:55

Веднага ти давам примерно меню :

Закуска - Nestle Fitness + 250-300 мл. прясно мляко Meggle 3.6%
Обяд - Мешана салата - домат , краставица , сирене , филе ( без подправки сол , олио и т.н. )
Вечеря - Мммм трудно ми е да кажа какво вечерям , защото до сега не съм сядал да вечерям сериозно ( от година и повече време ) , но общо взето излизам в 6 , пия едно кисело мляко навънка и се прибирам в 11.00 - 11.30ч. , следователно нямам прием на въглехидрати вечер.

По другите въпроси на Въчев : На НВД съм от февруари тази година ( сериозно съм се захванал ) , а преди това само забежки и залъгвания , но имам воля и съм на НВД много време .

Въглехидратите не мога да си следя , зареждаш ден нямам , защото тренирам всеки ден на велоергометър по 60мин. + ако имам тенис тренировка . Калориите съм ги свел до 1800 и не искам да ги мърдам нито надолу , нито нагоре.

Тренирам всеки ден кардио , лицеви 5х20 повторения следобяд + 2х40 вечер , коремни преси 3х30 нормални. Фитнеса ми е 4 пъти в седмицата , за него почти съм изцеден и за това искам добавки , който да ми помогнат да оформя мускулите и да имам сила. ПОВТАРЯМ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ - НЕ искам гейнъри и всякакви производни на тях , който да качат мазнини по мене. Искам стимулант , който да ми помогне да изкарам мускулите на преден план .

21.08.08
16:14

Това не е НВД!Това даже не е диета!Това е поредната объркана представа за хранене при сваляне.
Не ти трябва НИКАКЪВ суплимент!Трвябва ти ХРАНА!Правилна ХРАНА в правилното време!
Натоварването ти е ПРЕКАЛЕНО много за калориите които приемаш.Затова се чувстваш зле.

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 21.08.08 16:16.

21.08.08
16:25

Добре , предложи ми нещо конкретно .. и моля те без отговори от сорта ” Прочети тая тема и ще разбереш ” , “Има търсачка за тая работа” . Като сме решили да правим нещо , нека да е както трябва . Та..чакам :)

Братле не може да ядеш по една краставица на ден,да се занимаваш активно с тенис и фитнес и да питаш “приятели,защо не качвам мускулна маса,защо се чувствам отпаднал”. Организмът ти има глад за въглехидрати - яж картофи,ориз,тестени изделия. Няма да надебелееш при толкова активно спортуване пък и това са бавни въглехидрати,не те карам да ядеш шоколад и др. подобни храни. Това което ти наричаш НВД всъщност не е НВД. Диета не означава да ядеш 1 път дневно. НВД е да се храниш по 5-6 пъти на ден (през 2 часа), като в храната ти присъства завишено количесто на белтъци (за да не губиш от мускулната ти маса),но това пак не означава, че трябва да ограничаваш въглехидратите до 0. Сведи ги до 1гр/1кг телесно тегло и ги приемай преди обед.Не ти трябват добавки. На твоето място бих ял като разпран без дори да подбирам. Колоездачите така като ги гледаш какви са клечки да не мислиш че спазват диета. Всичко опира до съотношението приети:изразходени калории. И 6000 калории на ден да приемеш, като си изгорил 6500 пак ще се топиш и ще се чувстваш отпаднал.

Мнението беше редактирано от Александър Кацарски на 21.08.08 16:32.

TS

21.08.08
17:03

Дае.. Ква е таз НВД :). Това си е мъчение с глад. Пич ще си скапиш всичко с тва ядене. Да не говорим колко си си забавил метаболизма. Увеличавай постепено калориите докато не стигнеш до норма. Айде успех

21.08.08
17:22

Мммммм Цецо мерси , че ме подкрепяш :) Еми ще взема да ги качвам пустите калории , но така съм се възпитал , че сега ще ми е доста трудно...Нищо , тая вечер ядох кроасан след като прочетох поста ти и .. ще разнообразявам храненето си с оризче и картофи , естествено месо и любимите домати :) .

И все пак искам да кажа нещо , което си мислех докато бях в магазина. С всички щуротии , който направих с тялото си в последните 2 години , постигнах само 1 .. Не приличам на 18 годишно момче , а това ми беше целта . Искам като се погледна да се възхищавам от себе си . Преди виждах един дебел човек , който не знаеше как да се избави от килограмите , а сега виждам един скелет , който не знае как да се храни правилно... Толкова ли е трудно , някой да ми даде правилната “рецепта” за стройна фигура .. мъжка фигура , с изразени гърди , бицепси , дори и да не съм перфектната машина , което знам , че няма как да стане.. Искам просто някой да ме насочи , да имам стимул да блъскам във фитнеса , да имам навивка и да съм задължен да ходя , за това искам да взема нещо , за да знам , че съм си дал парите и ако не го ползвам по предназначение ще изгубя ефект , а ако ходя всеки път ще заприличам на така мечтания “строен мъж” , ако ме разбирате.. Ок , това беше от мене , ако някой има да пише по темата , нека го направи , ще следя и ще пиша резултатите и ДАНО някой помогне с добавките и след година отново да пиша , този път с много опит зад гърба си :)

Вземи си ON GOLD STANDARD 5lbs , пий 2 мерителни лъжици след тренировка. Вземи си и фитнес карта :) - като не ходиш на фитнес гориш с тренировките, които не си реализирал в рамките на периода, в който е  валидна. И без хранене няма да ти помогне изобщо протеина,а разфасовката за която ти говоря е около 170лв, така че прави си хубаво сметката..И нали ти казвам - яж повечко качествени храни - картофи,ориз,месо,яйца и т.н. и с протеинчето и ще ти се върне и сила и маса, пък няма да се омазниш кой знае колко.

21.08.08
18:44

казано от Quen71n на 21.08.08, 17:22:

Мммммм Цецо мерси , че ме подкрепяш :) Еми ще взема да ги качвам пустите калории , но така съм се възпитал , че сега ще ми е доста трудно...Нищо , тая вечер ядох кроасан след като прочетох поста ти и .. ще разнообразявам храненето си с оризче и картофи , естествено месо и любимите домати :) .

И все пак искам да кажа нещо , което си мислех докато бях в магазина. С всички щуротии , който направих с тялото си в последните 2 години , постигнах само 1 .. Не приличам на 18 годишно момче , а това ми беше целта . Искам като се погледна да се възхищавам от себе си . Преди виждах един дебел човек , който не знаеше как да се избави от килограмите , а сега виждам един скелет , който не знае как да се храни правилно... Толкова ли е трудно , някой да ми даде правилната “рецепта” за стройна фигура .. мъжка фигура , с изразени гърди , бицепси , дори и да не съм перфектната машина , което знам , че няма как да стане.. Искам просто някой да ме насочи , да имам стимул да блъскам във фитнеса , да имам навивка и да съм задължен да ходя , за това искам да взема нещо , за да знам , че съм си дал парите и ако не го ползвам по предназначение ще изгубя ефект , а ако ходя всеки път ще заприличам на така мечтания “строен мъж” , ако ме разбирате.. Ок , това беше от мене , ако някой има да пише по темата , нека го направи , ще следя и ще пиша резултатите и ДАНО някой помогне с добавките и след година отново да пиша , този път с много опит зад гърба си :)

Браво  евала  осъзна го  и  си с 1 крачка  по близо до целта

21.08.08
19:43

Ух..пот ми тече по челото , тъкмо си свърших коремните и лицевите . Та.. ML5 питах за продукта , тоя в магазина ( напомпан младеж ) само като му казах какво търса ми вика : “Пич , не ти ли е малко скъпичко? За тия пари може да си купиш американско креатинче , с което да направиш 2 пъти повече .. ” и чесно да ти кажа 170лв. за протеина са ми множко. Кажете точно какво до 60лв. макс ( защото започваме даскало , трябват дрехи , че всичко ми оголемя ) , та да си купя нещо свестно и да пия , да се кефа на живота и да си ползвам ентосиазма , ако знаеш колко много ми се тренира...

22.08.08
07:04

с една добавка нищо няма да постигнеш, освен да олекнеш с някакви кинти
всички ти говорят едно и също, ама май не вдяваш - ОПРАВИ СИ ХРАНЕНЕТО!!!!!
на един двигател ако не му даваш достатъчно гориво, той няма да вади максимална мощност - ей тва е цялата философия
а и не разчитай някой “на безкоз” да ти направи хранителен режим - истината е четеш, смяташ, мислиш, постваш го тука и получаваш съвети. иначе си плащаш на някой и той го прави вместо теб ;)

казано от Quen71n на 21.08.08, 19:43:

Ух..пот ми тече по челото , тъкмо си свърших коремните и лицевите . Та.. ML5 питах за продукта , тоя в магазина ( напомпан младеж ) само като му казах какво търса ми вика : “Пич , не ти ли е малко скъпичко? За тия пари може да си купиш американско креатинче , с което да направиш 2 пъти повече .. ” и чесно да ти кажа 170лв. за протеина са ми множко. Кажете точно какво до 60лв. макс ( защото започваме даскало , трябват дрехи , че всичко ми оголемя ) , та да си купя нещо свестно и да пия , да се кефа на живота и да си ползвам ентосиазма , ако знаеш колко много ми се тренира...

Нали сам каза че си “неограничен” във финансите. С тоя креатин ще си останеш хилка, просто за известно време ще имаш някаква фиктивна сила. Тогава не си взимай нищо, просто се яж качествено и често.

22.08.08
07:44

FRANKO1 хах всичко е точно така, както казваш. Всичко съм оправил вече , включих ориз , картофи , мляко , повече месо в менюто си. Да си призная , днес станах с кеф , абе хубаво е да ядеш нормално :)

Ml5 170лв. е безбожна сума братле ... не работя , нямам собствен доход и ми е дооооооооста трудно да намеря точно 170лв. Както казах и по-горе вече ям качествено и често , това , което ми препоръчахте по-горе . Решил съм да взема глутамин , прочетох всичко възможно за него и имам 2 въпроса за него - след колко време се усеща ефекта му , при нормални тренировки ? И следващия въпрос - дали мога да ви правя кардиото всеки ден , без да развалям ефекта от глутамина? Благодаря за отговорите предварително :)

TS

22.08.08
09:25

Постни примерния ти хранителен режим - да видим за какво иде реч след наложената корекция.

22.08.08
09:29

Закуска 9.00ч. - Нестле фитнес + 300мл. прясно мляко
Обяд 12.00ч - Ориз със зеленчуци + 1 витамин от А до Цинк
Следобяд 16.00ч - Варени картофи - 3 средни картофа ( така съм го измислил да е днеска , горните неща вече ги ядох )
Вечеря 18.30ч - Кисело мляко , банан + прясно мляко ( 150мл. ) с мед.

Казвай дали е добре , пак казвам следобяд и вечеря все още не съм ги ял , казвай на време да променям :) Иначе ми кажи и за глутамина...мнение ;)

казано от Quen71n на 22.08.08, 09:29:

Следобяд 16.00ч - Варени картофи - 3 средни картофа ( така съм го измислил да е днеска , горните неща вече ги ядох )

Казвай дали е добре , пак казвам следобяд и вечеря все още не съм ги ял , казвай на време да променям :) Иначе ми кажи и за глутамина...мнение ;)

Ужас! :) От целия “хранителен режим” приемаш ли поне 20гр белтък на ден? (а ти трябват 160-180). Ти това вечеря ли му викаш? На моята вечеря аз това го наричам втори десерт :)

22.08.08
10:49

Все пак искам да поддържам теглото си , не искам да качвам мазнина , белтък ще си набавям от яйца като добавка към вечерята , ако е добре...

казано от Quen71n на 22.08.08, 10:49:

Все пак искам да поддържам теглото си , не искам да качвам мазнина , белтък ще си набавям от яйца като добавка към вечерята , ако е добре...

Ако изядеш 40 яйца сигурно ще си набавиш неохбодимото количество :) Май не разбираш - 75кг си а се храниш по-малко от 12 годишен.

IB

22.08.08
11:21

казано от Quen71n на 22.08.08, 09:29:

Здрасти! Това отново е далеч от качествено и засищащо хранене! На т’ва нестле като са му добавили “фитнес” не значи че формула за мега мускули. ;) Млякото ОК, обаче вкарай и месце примерно, яйца(омлет, варени, както ти е кеф). Следващото хранене пак добави източник на протеин, ориза и зеленчуците са ОК. Мисля че ме разбираш, добави източници на протеин, не се ограничаваи да ядеш последно в 18:30, ако лягаш в полунощ си е чисто гладуване... И така. Погледни таблицата с хранителните стойности в сайта, сметни си калориите и ЯЖ, ЯЖ МНОГО! Заеби добавките засега. :) Разбирам че те е страх да не качиш мазно, обаче чак такива ограничения не са полезни. Щом спортуваш активно няма да омазниш. Айде успех!

П.П. Тоя олигофрен от аватара ти много дразни... лично мнение, не се засягай! :)

22.08.08
13:52

Промених следобедното хранене и сега съм доста добре заситен и щастлив :) 1 варен картоф , 3 варени яйца ( само 3 белтъка и 1 жълтък ) , краставица , домат и една бонбона , защото майка ми има рожден ден :) След обяда ( оризчето ) , направих 60 мин. на ергометъра и изгорих 640 кал. , сега се чудя какво да вечерям , виждам , че майка ми е купила кайма , но не съм фен на кюфтетата , та банана и млякото ще си останат :) Яд ме е за бонбоната , но нямаше начин , не се отказва на жената ;)

22.08.08
15:37

да не си вегетарианец?
МЕСО е основното за да станат мускули. поне в 3 от храненията ти трябва да има по150-200гр месо

22.08.08
16:14

С толкова храна и растение, което е на фотосинтеза няма да издържи дълго, а да не говорим за човек.
1 бърз съвет - яж на закуска яйца, през деня 3 пъти месо и вечерта нещо млечно (извара, сирене) и гледай количествата да са поне по 150гр. С тея въглехидрати винаги ще си мазен, ако ще да приемаш и по 500 калории.

IB

22.08.08
16:59

Хаха, абе приятел като прочетох “заситен” си помислих че си изял пилето от Улица Сезам, а пък то.... Да не си вегетарианец ? А с тая бонбонка да не преядеш само, бързо на велото. :P

22.08.08
18:00

казано от Quen71n на 22.08.08, 13:52:

Промених следобедното хранене и сега съм доста добре заситен и щастлив :) 1 варен картоф , 3 варени яйца ( само 3 белтъка и 1 жълтък ) , краставица , домат и една бонбона , защото майка ми има рожден ден :) След обяда ( оризчето ) , направих 60 мин. на ергометъра и изгорих 640 кал. , сега се чудя какво да вечерям , виждам , че майка ми е купила кайма , но не съм фен на кюфтетата , та банана и млякото ще си останат :) Яд ме е за бонбоната , но нямаше начин , не се отказва на жената ;)

ОМг  нищо не си разбрал  бате  ... още живееш в страх  от храната  потърси помощ  от психолог

Съвсем леко ще те насоча като ти кажа горе-долу какво ям аз за един ден,а съм само с 5кг повече от теб.
Около 10 часа : Закуска 250мл прясно мляко + 100гр мюсли
Около 12:30 часа : Обяд 250-300гр пилешко месо + 250-300гр ориз/картофи
Около 16 часа : омлет 6 цели яйца, а може към него да прибавиш шунка или извара
Тренировка от 17 до 18:30
18:40 - 300мл прясно мляко + протеин
20:30 - Вечеря 250-300гр пилешко месо + 250-300гр ориз/картофи
Преди лягане разбивам на шейкъра 250гр извара + 250мл вода.

Тренирай правилно и няма да надебелееш.

22.08.08
21:10

Айде и аз да ти помогна с един примерен хранителен режим :)
10:00- 6-10 Белтъка с 2-4 Жълтъка (бъркани със сирене,на “очи” във вода,варени)
12:00- Пилешка пържола филе 200гр. с 150-200гр.-> ориз със зеленчуци/варени картофи/картофи на фурна
14:00- Една консерва риба тон с 3-4 филийки пълнозърнест хляб
16:00- Кисело мляко с някакви въглехидрати за енергия преди трен(бисквити,вафли)//100гр. Мюсли с 200мл. Прясно мляко
17:00-17:30(18:00)- Тренировка
18:00- Протеинова вафла с някакво натурално сокче+някакви витамини
19:00- Пилешка пържола филе 200гр. с 150-200гр.-> ориз със зеленчуци/варени картофи/картофи на фурна
21:00- Извара 250гр. с един голям айрян
П.П :Гледай да пиеш поне 3-4 литра течности на ден да не ти се лепи мазно(вода,сокове) и ако толкова те е страх от напълняване вземи някакъв Л-Карнитин.Ако пробваш това и пак нямаш сила вземи един Креатин и го комбинирай с Протеин.
Успех! ;-)

23.08.08
12:37

Мерси , от утре ще опитам да ям омлет от 6 яйца , което до сега не съм правил . Максумума , който съм ял като количество яйца на омлет е 3 :( Не съм вегетерянец , ям месо , но в момента нямам никакво време да си говтя , че много работа излезе и боядисвам по цял ден . Рацете ми се откачиха , направо лудост. Реших да не слабея вече , а да заздравя тялото и костите , пия витамини вече 5ти ден , започнах с хранене , но мамка му не мога сам да си приготвям местото.. Искам да питам , видях в Каулфланд вчера , че има кутии протеинови вафлички , какви и колко да си взема , защото не използвам сутватка или някъв гейнър ?

23.08.08
12:46

Само с витамини няма да стане, да не си си взел витамин С . Ако не са ти здрави костите, до колкото разбирам не си на повече от 18-19 години, може и калции да включиш. Може да караш вашите за първият учебен ден да ти купят пасатор, или кухненски робот в него стават чудеса :) Ръгаш банани, мляко, и каквото се сетиш и ето ти готов гейнер :) Като седнеш да ядеш, яж докато се наядеш но с правилните храни, а не мазни пържени в олио и тн. Стреми се като ядеш в всяко хранене да има и протеин и въглехидрат и фибри. Може да включиш CGT и протеин. Успех !

23.08.08
13:09

За какви вафли става дума?Видя ли на коя фирма?
П.П: Предполагам,че са на Нутрим.Не знам до колко може да се вярва на тази наша марка,но поне от вафлите аз съм много доволен и ако наистина съдържат това което пише са страхотни в съотношение качество/цена.Може да си вземеш да пробваш от жълтите.Водят ги с 35г чист суроватъчен протеин,което ако е така е просто идеално ;-) Също съм пробвал от сините Микс Протеин Бар  36г протеин с Л-карнитин и таурин,което също звучи добре,а дали в действителност е...не знам ;-)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1