Добра ли е програмата?

09.08.08
18:28

Здравейте.
Вече Тренирам горе-долу 2 месеца и започнах от преди 3 седмици да разделям упражненията смисал такъв всеки ден различни групи мускули.Тренирам по една програма.Сега ще е напиша каква е тя искам да разбера дали мога да очаквам нещо от нея защото се надявам искренно до края на годината да видя някакъв ефект.Междодругото съм на 18г. ако има зна4ение около 75кг. съм.
Приемам всякакви критики помощ и ввскичко ... :)

Също така искам да кажа всеки ден правя по няколко упражнения за преса защото имам наистина нужда да пребера кореммчето :)
Все още незнам някой упражнения как се казват и затова не съм написал упражненията който изпълнявам.Макар че мога да споделя че повечето упражнения ги правя по 4 серии.
Програмата е следната.
Понеделник
1.Гърди
Изтласкване на щанга от лег
Пек-дек
Пулоувър
2.Бицепс
Бицепсово сгъване с щанга
Вторник
1.Предимно крака (да не казвам само крака че правя)
Клекове с щанга (знам поне това как се казва :)
Бедрено разгъване
Бедрено сгъване
Сряда
Почивам
Четвъртък
1.Гръб
Придърпване на вертикален скрипец
Придърпване на долен скрипец
2.Трицепс
Разгъване на дъмбел зад глава
Трицепсово разгъване на машина
Петък
1.Рамо
Раменни преси
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред
Повдигане на ръце встрани
Разтваряне на пек-бек машина
2.Трапец
Трапецовидно повдигане на рамене
Събота
1.Кардио
Неделя
Почивам

Някой от упражненията за преса(корем)
1.Хиперекстензии, Гръбни преси
2.Коремни преси
3.Повдигане на краката
4.Навеждане и сгъване на абдоминална машина

Темата беше редактирана от Станислав на 09.08.08 19:10.

09.08.08
19:17

Рано ти е да разделяш мускулите. Тренирай 3 пъти седмично всичко. Започваш от най-големите крака с 1 упражнение след тях гръб също с 1 и т.н. Колкото до корема той няма да се свали с преси за него кардио и хранителен режим.
Успех

09.08.08
19:23

Да но като немога да си направя хранителен режим по който да се храня :-/

09.08.08
21:32

казано от Станислав на 09.08.08, 19:23:

Да но като немога да си направя хранителен режим по който да се храня :-/

Тогава почваш да четеш статий във форума има много хубава статия на emzo за НВД

10.08.08
06:38

Не ти препоръчвам НВД прекалено е сложна за първи хранителен режим и съм обеден, че ще имаш пропуски в нея и можеш да си навредиш. По хубаво е или РБД или Въглехидратна Ротация.

4 серии ще са ти много.Прави по 3 за всички.При раменете имаш 4 упражнения,направи ги 2-3,а на гърба 3 (сложи една мечка,или гребане с щанга,дъмбел).За пресата прави я само в деня за краката и в деня ти за рамо и трапец в по 2 упражнения.От повече няма нужда щото тя пресата става от хранителния режим и кардиото,пък и всяка тренировка ако правиш не може да се вустановява.Като за начало в храненето наблегни на Месото,Млякото и Яицата с тях хапвай ориз,картофи.макарони,зеленчуци.След тренировка яж бъарзи въглехидрати(банани,стафиди) и ако имаш суровтъчрн протеин,ако не тогава 20-30 мин след нея месо или белтъци от яица.Помни храненето е в 70% от цялата игра.Успех!

11.08.08
18:46

казано от WarChieft на 10.08.08, 18:49:

4 серии ще са ти много.Прави по 3 за всички.При раменете имаш 4 упражнения,направи ги 2-3,а на гърба 3 (сложи една мечка,или гребане с щанга,дъмбел).За пресата прави я само в деня за краката и в деня ти за рамо и трапец в по 2 упражнения.От повече няма нужда щото тя пресата става от хранителния режим и кардиото,пък и всяка тренировка ако правиш не може да се вустановява.Като за начало в храненето наблегни на Месото,Млякото и Яицата с тях хапвай ориз,картофи.макарони,зеленчуци.След тренировка яж бъарзи въглехидрати(банани,стафиди) и ако имаш суровтъчрн протеин,ако не тогава 20-30 мин след нея месо или белтъци от яица.Помни храненето е в 70% от цялата игра.Успех!

Здравей Мерси за цялото инфо. :)
Искам да те попитам разбрах че не трябва да хапвам ориз,картофи.макарони поне така ми бяха казали бисле много въглехедрати.
А след тренировката пия веднага суроватъчен протейн.
;) Поздрави.

11.08.08
19:15

Виж сега идеята е да не ядеш въглехидрати с висок ГИ. Това можеш да ги погледнеш от таблицата - http://www.bb-team.org/values/glycemic_index/
Няма нищо лошо примерно в кафявия ориз, пълнозърнести спагети.
Но не след 18часа наблягай на месо и салата а ако огладнееш м/у някое от храненията вкарай протеинова пудра.
Също така протеин можеш и преди / след /по време на тренировка.

12.08.08
18:01

Днес вторник правих крака и следната тренировка.

1.Клекове с щанга 3 серий по 10 повторения с по 50кг.
2.Не се сещам как се казвваше
3.Бедрено разгъване 3 серий по 10 повторения
4.Бедрено сгъване  3 серий по 10 поворения

Лека преса:
Навеждане и сгъване на абдоминална машина 3 по 20 повторения

Има и още упражнения но немога да се сетя как се казват... ;)

12.08.08
18:52

За колко време може да видя ефект в гърдите и гърба но най вече гърдите/
Или по точно да го задам за колко време може да видя някаква промяна в мене?

Мерси предварително.

12.08.08
18:58

Това зависи от тялото ти, от режима на хранене и от режима на трениране. Мисля че ако всичко е наред би трябвало до 3 месеца да видиш резултати ... бегли може би.

14.08.08
18:49

Дано до края на годината има ефект че сега балове едно друго трябва да сме стегнати (в форма) ;)

14.08.08
19:31

Искам да наблегна за сега най вече на гърдите и ръцете... ако ме разбирате Нещо може ли да ми предложите?Упражнения и прочия ... Мерси предварително.

15.08.08
06:51

Абе ти тренираш от 2 месеца какво да наблягаш по принцип дори не се тренират ръцете с повече от 1 упражнение !
Не тренирай като културист рано ти е изчакай още 5-6 седмици задръж тренирай тялото 3пъти седмично с по 1 упражнение за група, това е не забравяй че този спорт ключовата дума е търпение. Десет човека ти го написаха ти си знаеш своето ми добре тогава тренирай като Лее Прийст със 7 упражнения за гърди и да видим резултатите ти. Даже ако искаш прави и по 20. Усещам как си поредния...

17.08.08
17:59

Кога ще мога да започна да виждам разлика в гърдите защото за сега явно нищо... ;(
Вече се притеснявам че май няма ефект от упражненията който правя.За сеа почнах да правя по разлини неща от който съм дал по нагоре защото вмомента започнах да тренирам с едно приятелче което наистина си има страшно добро тяло (което ми помага пази ме  ипроячие....).Дано да има файда.
Днес след тренировката за гърди отново не почуствах че ми са натоварени а правих всчко на Макс.

Мнението беше редактирано от Станислав на 17.08.08 18:00.

17.08.08
18:03

Междодругото сега ще кажа нещо доста тъпо но ще ме извините...
Как точно се стягат гърдите защото така и немога да разбера. .... :І

17.08.08
19:46

Пич ти си ги претренирал гърдите за това нищо няма да усещаш. За последен път ще те посъветвам и след това те оставям и те пускам на бобслея. Така  на този етап който си ти повече от 1-2 упражнения за гърди не са ти нужни, също така нямаш и нужда да разделяш мускулните групи.

21.08.08
17:30

Може  ли някой да ми каже за колко време горе-долу се развиват някой от мусклуните групи.
Смисъл такъв за колко време може да ми се промени дадена част.

21.08.08
19:29

казано от Станислав на 21.08.08, 17:30:

Може  ли някой да ми каже за колко време горе-долу се развиват някой от мусклуните групи.

Обикновенно отиват между 2 и 5 години, а може и 10, ако искаш сериозни резултати.

казано от Станислав на 21.08.08, 17:30:

След 6-8 месеца ще имаш видим резултат. Предполагам след година и половина ще имаш самочувствието че си с хубаво тяло. А след 2рата година ще те хване синдрома, при който колкото и да се гледаш в огледалото все ще си мислиш, че не си достатъчно голям. Имай в предвид, че за хубаво,голямо тяло, се иска много повече време от някви си 2-3 години.

22.08.08
16:51

От 2 дена започнах да правя постепенно кофички може да ги правя и половинки но се мъча и колкото мога ги правя.Но възникна един проблем точно посредата между гърдите започна да ме боли страшно много като ги правя все едно се раззширява нещо.Така ли трябва да е или има някакав проблем.

Стресираш мускула с новото упражнение и това най-вероятно е мускулна треска. Не трябва да те притеснява и не забравяй да дишаш правилно.

22.08.08
19:33

би ли ми казах как да дишам по точно правилно?Мерси

В случая на кофичките - като се избутваш нагоре - издишаш, като се спускаш надолу - вдишваш.
А иначе в общия случай - като се напрягаш издишваш, а през останалото време - вдишваш :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1