23.08.08
09:36
:)
Аз играя футбол,баскетбол,при възможност волейбол,тенис на маса.Обичам да се катеря по скали ,да тичам,често играем спаринг(дори и някои път с крака въпреки ,че доста боли).Бих искал да се занимавам и с тежка атлетика, но няма условия в моя град освен да учиш в спортното...
казано от valerious на 23.08.08, 09:36:
:)
Аз играя футбол,баскетбол,при възможност волейбол,тенис на маса.Обичам да се катеря по скали ,да тичам,често играем спаринг(дори и някои път с крака въпреки ,че доста боли).Бих искал да се занимавам и с тежка атлетика, но няма условия в моя град освен да учиш в спортното...
Че ти си природен атлет бе брат ! :)
Ам...много рядко играя футбол със съученици,преди играех доста баскетбол,със бокс се бях зарибил по едно време и това е.Сега, като че ли единствено кардио правя от време на време с което си разнообразявам тежките тренировки.
казано от valerious на 23.08.08, 10:58:
ядеш,тренираш и спиш а? :)
Това е тайната на успеха.Мога да допълня - и гледа олимпиадата :)
Както вече казах: народни танци. :-)
Най-добрите смеее :) Два фестивала спечелихме до момента ;)
С никакъв.
А искам!
Искам кик-бокс, искам и катерене по стени, след като го тествах на един фестивал.
Уви, май не е особено популярно.
Предполагам, че не искам достатъчно, ама в денонощие с 24 часа, 8-10 от които работни...и щангите ми стигат, струва ми се.
23.08.08
15:22
Предатели! Само бодибилдинг и нищо друго! :)
23.08.08
15:24
Играя баскетбол с приятели като се съберем и футбол много рядко.Иначе сериозно с някой спорт-не.Баскетбол съм играл 4,5 години ама спрях
Мнението беше редактирано от Ален Божинов на 23.08.08 15:25.
23.08.08
22:41
От моста главички :lol:
Във волейбола си мислех ,че ако не добър -то поне ставам ,но уви като се записах в университетския отбор :lol:
Преди предимно футбол(голямо съм дърво ши знайш :-) )
От около година- гребане и плуване (ей тва гребане мн зарибява)
Ако сме живо-здраво зимъска на Wing Tsun
Абе плана е на лице, ама винаги ще се намери някой професор/доцент/асистент да го провали :-S
24.08.08
08:35
казано от Стоянчо на 23.08.08, 21:45:
малко фитнес, малко щанги, малко дъмбели :)
Именно. :) Иначе ако въобще хвана нщо друго, колоездене би могло да е - бая добре се справям покрай многото практика, която натрупах. Но то това пак си го смятам за фитнес - кардио тренировка. Така че май няма какво да го броя.
Гребането е яко!АМа колоезденето уврежда 1 нерв и тем подобни и може да станеш стерилен(от самата седалка)Фитнеса доста помага при футбола да ги блъскаш ,но при баскетбола няма особено значение щото там много фалове се свират.
казано от valerious на 24.08.08, 08:52:
...АМа колоезденето уврежда 1 нерв и тем подобни и може да станеш стерилен(от самата седалка)...
Айде бе, от къде го чу това ?? Или сам си го измисли. Познавам доста хора в тоя спорт, никой не е стерилен преставаш ли си ? Сигурно те не седят на седалката а? Престанете да говорите глупости !!!
И извинете за офтопика
Така да се включа в темата освен ББ, нито имам време, нито желание да се занимавам.
24.08.08
11:18
казано от tonu на 24.08.08, 10:55:
казано от valerious на 24.08.08, 08:52:
...АМа колоезденето уврежда 1 нерв и тем подобни и може да станеш стерилен(от самата седалка)...
Айде бе, от къде го чу това ?? Или сам си го измисли. Познавам доста хора в тоя спорт, никой не е стерилен преставаш ли си ? Сигурно те не седят на седалката а? Престанете да говорите глупости !!!
И извинете за офтопикаТака да се включа в темата освен ББ, нито имам време, нито желание да се занимавам.
Доколкото ми е известно, нека някой по-компетентен да каже, но от години и от много източници знам, че това е вярно - ако не да те прецака тотално, то най-малко вреди.
Освен фитнес, тренирам сериозно и тенис на корт - вече 4 години и половина. Няма по-приятен спорт от него за мен. Иначе съм тренирал какво ли не като след тениса ми се отдавна най-много волейбола, но рядко го практикувам особено извън училище.
В Плевен уроците по тенис на корт за 1 месец струват към 80-100 лева.Иначе много бих искал да се запиша,но за мен тениса си остава спорт за богаташи.
Тук във Варна е по-скъпо дори :lol: Аз съм тренирал футбол 2-3 години тенис на маса малко втори във Варна станах за набор 93.Плуване съм тренирал.В момента си практикувам редовно футбола плуването не чак толкова ,волейбола мисля да ги видя колко играят да потренирам малко , и доста белот :lol: покер(не за пари) и доста нестандартни кард игри.След като започне учебната година мисля освен фитнеса да започна малко валей тудо или тай бокс.писна ми да пиша...
казано от valerious на 24.08.08, 13:58:
В Плевен уроците по тенис на корт за 1 месец струват към 80-100 лева.Иначе много бих искал да се запиша,но за мен тениса си остава спорт за богаташи.
Ами да така си е - аристократичен спорт е все пак. ;) Аз ходя на кортовете на ЦСКА и на Левски (само лятото там) като плащам 120 лв. / месец, в група. Но съм сменил доста треньори и в момоента мога да кажа, че съм страшно доволен от сегашните ми 2ма, защото имам много добър напредък за това лято.
Но освен месечната такса има и доста други “екстри” , които са скъпички, особено ракетата.
Мнението беше редактирано от sniperfan на 24.08.08 14:37.
Бодибилдинга даже е още по-скъп...Тениса може да дадеш голяма сума примерно за ракета,но я купуваш един път,а при нас са разходи всеки ден,ежемесечно,годишно.Щот примерно една ракета,която струва 100 лв,караш да кажем година,а с набор от добавки за 100 лв караш месец,като ги пиеш юнашката какт трябва :)
Мнението беше редактирано от Финдо на 24.08.08 15:57.
Не бих казал, че си прав. ;) В крайна сметка кордажа не е вечен, ако се играе редовно и вече на едно по-високо ниво, се къса много често. Един рулон струва 200 лв. +, ако искаш да минеш тънко, ако не даваш по 30 лв. + за всяко наплитане. Аз късам поне 1-2 пъти месечно, а състезателите дори и на седмица.
Другото, което е във фитнеса можеш да тренираш кажи речи бос, при тениса си трябват специални маратонки за настилката, на която играеш. Естествено винаги има и по-евтин варианти (маратонки, ракети, екипи и т.н. ) , но в крайна сметка важно е да ти е удобно. ;)
Аз лично съм си фен на 2 световноизвестни марки и гледам само техни продукти да си взимам, защото съм много доволен от тях. Но както казах винаги можеш да намериш и по-евтин вариант.
Всеки спорт е скъп, ако се занимаваш професионално с него. Но пък, ако си професионалист намираш и (евентуално) спонсори. :)
И последно, защо си мислиш, че и тенисистите не взимат някакви добавки? Не е лесно да се стои цял ден на корта (говоря за състезателите, аз се ограничавам макс. до 3-4 часа. ) . :)
Съгласен съм,че и двата спорта са скъпи...Безсмислено е да спорим кой повече...Въпроса е,че и двата спорта са много над нашия стандарт :)
24.08.08
17:16
Разбирам за разходитеп по екипировката за тениса, но е просто нереално са се сравнямва с фитнеса. И във фитнеса има екипировка! Колано по 60 лв, ръкъваци по 30, фитили по 10, шийкъри по 10 и т.н. Качествени добавки излизат 20 лева на денс ако се готвиш сериозно. Още 20 лв на ден за храна. 5 лева на тренировка в добър фитнес, нали за качествени работи говорим? Каквъ ти тенис, поне три пъти по-скъп е бодибилдинга.
Георги, аз ти гарантирам, че не е три пъти по-скъп, та дори и обратното, но предлагам да спрем до тук, защото не искам да превърнем темата в спор кой спорт е по-скъп... Всеки, който се занимава професионално с даден спорт, е скъпо.
Исках просто да споделя, че се занимавам с тенис, не искам да създавам големи спорове и без това съм нов и трябва да си създам добро реноме хихи. :)
Хайде със здраве и успехи!
25.08.08
23:07
sniperfan е доста прав. Почти всички спортове на професионално ниво са доста скъпи. И ББ не е сред най-скъпите.
Определено най-евтиния обаче е плуването. За 200лв. и вече си с екип не по-лош от тоя на Майкъл Фелпс :). И е почти вечен.
26.08.08
00:03
Ако говорим генерално има доста по-скъпи спортове от бодибилдинга. Той даже е относително евтин.
26.08.08
06:29
Тренирах много неща...айде “тренирах” не е подходящо,но играех доста.Волейбол тренирах сериозно,ама...правех го заради физическата подготовка,а тя не струва...открих щангите и ми светна. :) Иначе тенис на маса си цъкам я с тати,я с който се намери...Уолкър,догодина ти идвам на гости да играем тенис на маса,да вдигаме щанги и да сваляме мадами. :-P
9 години хандбал, малко футбол, малко гимнастика и всякакви други спортове стига да ми харесат.
Дед идвай. Кеф ти щанга, кеф ти кафе,кеф ти някоя мадама - от скука няма да умрем :lol:
26.08.08
13:53
Само тенис на маса остана вече..Иначе до преди няколко години не съм се спирал - футбол,баскетбол,волейбол,плуване - всичките непрофесионално,разбира се.
28.08.08
14:43
Тренирам и бокс, но съм фен като цяло на доста други бойни спортове. Иначе си играя и баскетбол, карам колело по планината, тенис на маса и разни подобни развлечения :)
Мнението беше редактирано от oho на 28.08.08 14:45.
13.09.08
06:45
Фитнес , гребане (с лъжица) , плуване , каране на колело с приятели ;)