23.08.08
14:21
от доста време не съм тренирал
преди тренирахме по три мускулни групи на ден
примерно гърди гръб и рамо
а втория ден крака и ръце и трапец
трети ден почивка и пак наново
а сега ми разправят една мускулна група на ден та дори и на седмица
започнах си аз така
но сякаш не се натоварвам
някои тренира ли по една група на ден и има ли ефект това?
Това с едната МГ на ден, поне при мен беше най-глупавия и безрезултатен начин на тренировка. :)
Иначе, няма лошо в тренировката на мускулните групи веднъж седмично.
Ако прилагаш старата си програма, по-добре заложи 1 ден почивка м-ду 1-ви и 2-ри ден.
23.08.08
15:10
казано от iunga на 23.08.08, 14:21:
от доста време не съм тренирал
преди тренирахме по три мускулни групи на ден
примерно гърди гръб и рамо
а втория ден крака и ръце и трапец
трети ден почивка и пак наново
и аз съм чувал че така е доста по ефикасно
Мнението беше редактирано от CekcTa3u на 23.08.08 15:11.
всичко опира до възстановяването - ако е на ниво, можеш и двуразово да тренираш ;)
при тренировките с по 1 МГ/ден, можеш да я натоварваш с повече упражнения и серии от всички ъгли. при този тип тренировки има достатъчно време за възстановавяне и хипертофия на мускула. като се има предвид, че всеки организъм е различен, намирането на отговора на въпроса “кое е по-добро за мен” е чисто емпиричен - пробваш и сравняваш. останалото е само теория.
аз правя по най-много 2 мг/ден, защото иначе се изморявам много, но не успявам да натоваря хубаво нито една (освен може-би първата в тренировката)
да си пусна това което си работи наи добре при мен
1 ден-гръб и бицепс
2 ден -гърди и трицепс
3 ден -крака и рамене
4 ден почивка
но това с една мускулна група на ден никога не съм го правил
сега съм на 32 години и въстановяването ми ще е по бавно
ще пробвам за месец два хем да вляза малко в час
казано от iunga на 23.08.08, 19:47:
1 ден-гръб и бицепс
2 ден -гърди и трицепс
3 ден -крака и рамене
4 ден почивкано това с една мускулна група на ден никога не съм го правил
Това си е класически сплит и работи добре, обаче не е добре да се тренира в последователни дни - бързо се натрупва обща умора и се стига до претрениране защото почивката е малко. По - добре ще е да тренираш през ден и след като извъртиш 3-те тренировки почиваш 2 дни т.е. 6-тия и 7-мия ден.
Аз лично не бих тренирал рамене и крака в един ден, защото двете групи са много далече една от друга и след като направиш краката раменете са много студени и обикновено не потръгват, а пък и краката отнемат много време. Пробвал съм, но без успех.
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 24.08.08 06:26.
Щом не си тренирал отдавна започни с 3 мускулни групи/тренировка 3 пъти седмично.
Ще ти се пада да тренираш мускулна група през 4 дни.
Започни с по 2 упражнения за група, с по 3 серии и след няколко седмици ги увеличи на 3 упражнения за мускул.
Лично аз съм тренирал по всякакви разделения. Но не ми е проблем да тренирам двуразово всеки ден - работата ми е да съм в залата :)
Лично замен е най-добре да тренирам мускулна група през 5 дни, но в последните 2 години съм се размързеливил и тренирам само 5 пъти седмично, което не позволява такъв график. И сега практикувам следния сплит:
пон - рамо - 6 упражнения;
вт- ръце - 6/8 упражнения;
сряда - крака 6/8 упражнения;
четвъртък - гърди/гръб - суперсерии 8/10 упражнения;
петък - рамо 4 упр на суперсерии и ръце 4 упражнения на суперсерии- това ми е леката тренировка за тях;
Тренровката ми е ориентирана към качване на рамо и ръце, затова имам 2 тренировки за тях - една тежка и една лека. Другите мускулни групи ги пренебрегвам и затова ги тренирам веднъж седмично.
На мен ми е перфектно да тренирам мускулна група на 4-5 дена. Примерно 3 групи на тренировка, три пъти седмично, както каза mitaka101.
1 ден-гръб и бицепс
2 ден -гърди и трицепс
3 ден -крака и рамене
4 ден почивкано това с една мускулна група на ден никога не съм го правил
Ако имах много свободно време или зала в къщи и исках максимални резултати, бих тренирал точно така.
благодаря за одговорите
от всичко вземам по малко и го конмбинирам с това което работи наи добре за мен
направих една невероятна талия 94см и да видя сега как ще я махна сега съм 85кг
ще бъде при нас е весело:))))))))))
1 ден-гръб и бицепс
2 ден -гърди и трицепс
3 ден -крака и рамене
4 ден почивка
Това работи и при мен макар че рамене ги вкарвам при гърдите и гърба,а като когато тренирам крака наблягам на корема също. Тъй като не успявам да се възстановя за 1 ден почивката ми е 2 дни а не един. А въпреки че се натрупва малко умора третия ден
силата ми стига перфектно.
Засега съм много доволен.
Мнението беше редактирано от TheChaos на 25.08.08 15:47.