23.08.08
16:22
Здравейте ! Интересува ме, дали ще ми повлияят отрицателно кардио тренировките във нетренировъчни дни, като под отрицателно имам предвид претрениране и сваляне на много мускулна маса. Благодаря ви предварително !
23.08.08
19:58
Не но яко наистина казчавш яко маса - два пъти под 30 мин, интервално. Да речем две 25 минутни с два-три дни между тях, интервално кардио.
Няма да ти повлияе отрицателно кардиото. Ако искаш и всеки ден можеш да правиш кардио и пак само полза да извличаш ;)
казано от niksoft на 23.08.08, 16:22:
Здравейте ! Интересува ме, дали ще ми повлияят отрицателно кардио тренировките във нетренировъчни дни, като под отрицателно имам предвид претрениране и сваляне на много мускулна маса. Благодаря ви предварително !
като цяло благоприятстват изграждането на мускули, защото подобряват кардио-респираторната дейност, но само при наличие на перфектен хранителен режим и възстановяване
24.08.08
17:48
казано от Стоянчо на 23.08.08, 21:28:
Няма да ти повлияе отрицателно кардиото. Ако искаш и всеки ден можеш да правиш кардио и пак само полза да извличаш ;)
Е така не е ли малко много?
20 минутки велоергометър или кросче си е добре дошло всеки ден. В нетренировъчни дни, сега лятото, аз 2 пъти излизам да тичам - сутрин и вечер, а след тренировките - по 20 мни. вело, т.е. всеки ден има кардио по малко. Не твърдя, че е най-правилното, но така се чувствам добре. При добър хранителен режим, а в момента си нямам друга работа, освен да ям и да тренирам, кардиото не претоварва. По време на сесии или лекции обаче не мога да си позволя подобен начин на живот, защото храната и почивката са малко и се претоварвам. Затова всеки сам преценява според възможностите си.
25.08.08
09:02
Кардио не повече от 25 мин.
25.08.08
09:55
Както ти казаха не по-дълго от 30мин и приемай достатъчно белтъци,абе като цяло си се храни стабилно и всичко ще е перф.