Тренировка започваща от 20:00?

25.08.08
22:04

Един приятел ме вика сега през зимата да ходим заедно на зала но той винаги ходи в 8-8;30 вечерта и не знам дали ще е от полза да  ходя по това време (за него не знам той е ходил преди така миналата година).
И имам още един въпрос тъй като смятам да взимам селмас (а доколкото разбрах той се взима веднага след тренировка и преди лягане) съм на мнение че няма да има смисъл да го взема в 9;30-10 като свърша тренировката и 1час по късно пак да го взимам той се взима и на празен корем а няма да има как и да ям че и после да чакам 2-3 часа да го взема преди лягане и да лягам в 1 часа вечерта и кога ще се наспя .. поправете ме ако бъркам :) защото смятам да се отказвам от тази оферта за ходене на зала вечер ..

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 10:37.

TI

25.08.08
22:33

Спора кога е по-добре да се тренира е вечен. За мен не е толкова важно това в колко часа ще тренирам, защото още много неща куцат в хранителния ми режим, в спането и в уредите, с които разполагам. Но ако ти си добре с другите неща тогава трябва да намериш по-добрия начин за трениране за теб. Но ако ядеш когато, каквото има и пиеш, лягаш си по никое време, а утре си на работа и тренираш на тавана си с една щанга и лежанка, няма да ти пука особено кога ще вдигаш.
Ако тренираш вечер и през деня не си подложен на физическа работа ще имаш повече сила, но след тренировката ще имаш само едно хранене(може и един протеин за преди лягане), и така възстановяването може да не ти е много добро. А ако тренираш сутрин няма да имаш толкова сила, но ще имаш още много хранения да се възстановиш. Пробвай по двата начини и си избери този, който ти допада и се връзва по добре с ежедневието ти.
А щях да пропусна може да тренираш и след обяд и тогава ще се получи нещо средно от предимствата и недостатъците на другите два варианта. И все пак ти предлагам да оправиш другите неща и тогава да се чудиш в колко часа да тренираш.

25.08.08
22:54

Еми да ти кажа на физическа работа не съм подложен през деня и няма да тренирам на тавана но мисълта ми е че ако тренирам по това време няма да имам време да ям и да пия там другите чорби или ако ще отделям време да ги пия ще трябва да седя до 1 буден и нямам да имам време да се наспя,което за мен е минус..

Прав си - минус е да си лягаш по - късно отколкото можеш.
В случая трябва да избереш между две неща - да тренираш с приятел и така да направиш тренировката си по - интензивна и бърза или да тренираш сам, но режима ти да е по - удобен.
На Селмаса му няма нищо да го пиеш така 2 пъти за малък интервал. С храната вече от теб си зависи. Пак казвам - в случая е въпрос на избор който ти трябва да направиш.

Ако тренираш така според мене по-добре си вземи сурватка за след тренировка,а преди лягане пий Казеин+Глутамин(в нетренировъчните дни не пий казеин а хапвай извара)През деня се опитвай да правиш добро хранене.(Особенно закуската гледай да е на ниво)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1