Почивка и възстановяване

26.08.08
13:51

Добър ден!

Заминавам се с фитнес от 2005 година и до днес имам различни периоди на добра, или по-лоша форма ,които се дължат на различни фактори. Има периоди когато тренирам по-зле или изобщо не мога да тренирам поради пътувания, ваканции... По някога това продължава от 4 до 10 дни. Искам да попитам как правилно се възвръща към предишната форма и ритъм след почивка, тъй като аз съм човек който има тенденция да претренирва и да прекалява в стремежа си да направи нещо перфектно (това е мой недостатък)? Когато след 10 дни почивка отивам едва-едва отново в залата, тялото не ми се подчинява, тежестите падат от ръцете ми, мускулите ми са от гума и всичко ми пречи, тогава изпитвам фрустрация. А ако се насилвам въпреки такавата физическа форма да тренирам както трябва и прекарам в залата 180 мин докато на мен ми хареса как си правя упражненията, на следващия ден отново изпитвам фрустрация и огромна умора.
А  дали има през годината периоди в които е препоръчителна почивка от трениране, колко дълги и колко чести би трябвало да бъдат? 

Благодаря предварително за всички съвети.

26.08.08
16:40

180 мин са 3 часа ! В фитнеса недей да прекарваш повече от 1 - 1,30 часа !Казваш,че претренираш ми то при тия 3 часови тренировки нищо чудно.А за това как да почнеш фитнеса наново - просто го давай по-лека докато не усетиш че си готов да си продължиш с тренировките както преди.

TI

26.08.08
17:55

Еми като ти се наложи такава почивка после започни с 5-10кг. надолу при тренировките. Недей повече да намаляш, все пак говорим за 10 дни а не за месеци. А иначе няма нищо лошо в почивките през няколко месеца, разбира се стига да не се прекалява с тях. Нека бъдат от порядъка на 7-10 дни.

26.08.08
18:23

Много неща ти куцат в този спорт. 100% не се храниш добре. Не възстановяваш също така. Щом си решил да правиш тяло, трябва да се подчиняваш на някой биологични закони - правилно хранене, почивка...

26.08.08
20:36

Добър вечер!

Благодаря на всички за отделеното време да ме посъветвате. Да, несъмнено допускам много грешки и много неща не знам, но това не е от твърдоглавост, а от липса на свдения и лош опит от който не съм си извлекла урок. За това от тази година започнах много да чета и така попаднах на този сайт, откъдето много научих и дългоко благодаря за това на създателите му за добрата работа, както и всички участници за споделеният опит. Да, несъмнено допускам грешки и при храненето, но аз имам някои ендокринологични проблеми и съм решила да намеря добър ендокринолог и добър диетолог.

Що се касае до 180 мин тренировки те не винаги са толкова интензивни. Получава се дълго, тъй като не мога да отделям всеки ден време за спорт и съчетавам кардио (не по-малко от 60 мин) със силова тренировка на отделни групи мускули. И аз забелязвам, че ми става тежко от такива тренировки и искам нещо да променя.

Благодаря.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1