Два въпроса за растеж на раменете и прегърбване

GM

27.08.08
01:59

Здравейте първо, поздравления за форума и сайта като цяло.

Имам следните въпроси, за които моля за отговор.

От малък ходя прегърбен. Когато нарочно се поизправя се вижда разликата, която ми е необходима и за това питам, как по лесно да свикна да ходя изправен, с какви упражнения. Предполагам, че доста от Вас са имали следният проблем.

Другият въпрос, който искам да задам, за да получа наистина полезен съвет и отговор е:

Как да направя така, че да започна да добивам растеж на раменете ми. Някак неизмерни са със самото ми тяло, което дразни и добива някакъв комплекс като чели.

Благодаря Ви предварително.

27.08.08
05:06

За изправяне помага единствено правилната стойка.Опитвай се като ходиш да си постоянно изправен.Много важно е и работно място, особено бюрото/стола при компютъра ако прекарваш по  много време на него.Аз седях по 5-6 часа на неудобен стол и бях прегърбен още повече.После купих нов стол, който ми позволява нормална стойка.. и нещата се управиха.За раменете - прави ги първи ден в сплита, наблягай на раменни преси, хеликоптери и разтваряне в страни за средно/задно рамо.Правиш 3-4 упражнения с по 3-4 серии.

27.08.08
07:11

За изправяне помага единствено правилната стойка.

Това не е точно така. В смисъл навика и рутината може би са основни, но ако имаш слаби мускули на гърба и особено около лопатките си предразположен към изгърбване. И ако си развиеш гърба и особено трапеца(не горната “мутренска” част а вътрешната, която събира лопатките отзаде) определено ще ти е по-лесно да привикнеш към изправена стойка и няма постоянно да трявба да се насилваш и да мислиш дали ходиш изправен. А това за стола е много вярно за стойката и не само - за кръста също. Така че Гути - гръб и вътрешна част на трапеца е за тебе :) .

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 27.08.08 07:11.

27.08.08
07:17

Растеж на раменете ще добиеш като ги тренираш - това е

BU

27.08.08
07:59

И да се насилваш да ходиш изправен ще се измаряш лесно...трябва да развиеш малко гърба,явно е закърнял. :)

NA

27.08.08
08:56

Висене на лост -хващаш се и висиш колкото можеш.Можеш да се опиташ да правиш и набирания -но главното е висенето.Прави го всеки ден по-колкото можеш.Ако можеш по 2 -3 минути без да се пускаш ще е перфектно.Не ти пречи да пробваш отнема минути и до вас трябва да има лост все някъде.
А за раменат ще ти трябва цялостна тренировка на тялото.

27.08.08
09:45

Освен да си наблюдаваш и коригираш стойката, друго не се сещам.
Малко съм песимист, относно корекцията на гръбначни изкривявания и стойка с вдигане на тежести, ама кой знае.
От друга страна, преди време имаше някакви комплекси от упражнения(гимнастика някаква(, които са точно с тази цел - гръбначни изкривявания в лека форма и изправяне на стойка.
Спомням си, че едното упражнение беше “лодка”...друго не помня. :(

Предполагам, че някой от по-компетентните в спортно и медицинско отношение, знае за какво става въпрос.

27.08.08
10:27

казано от Gutti Mendez на 27.08.08, 01:59:

Здравейте първо, поздравления за форума и сайта като цяло.

Имам следните въпроси, за които моля за отговор.

От малък ходя прегърбен. Когато нарочно се поизправя се вижда разликата, която ми е необходима и за това питам, как по лесно да свикна да ходя изправен, с какви упражнения. Предполагам, че доста от Вас са имали следният проблем.

1. Чувал съм, че от училищните чанти е имало ефект ... (само съм чувал, незнам дали е правилно или не, не съм сигурен)
2. Ако искаш махни и възглавницата като лягаш ...
3. Също и има една колани, които ти придърпват рамене назад ( за малки дечица има, незнам дали за магарета като нас има)

Мнението беше редактирано от FLexX на 27.08.08 10:31.

27.08.08
10:32

Като бях по-малък и аз имах същия проблем....правих няк`ви упражнения,ходих по доктори но нищо.След това почнах да тренирам и сега вече нямам нито изкривяване на гръбнака нито ходя прегърбен,а и в раменете съм много широк ;] Добър вариант е и 1 уред...казва се пайончек...ако не се бъркам.Слага се на гърба и като се прегърбиш почва да пищи,аз го имам но не съм го ползвал :P

Мнението беше редактирано от mazster на 27.08.08 10:35.

GM

27.08.08
14:03

Благодаря Ви за отговорите, които сте написали за мен. Наистина са доста полезни.

Ще помоля за още нещо за вторият ми въпрос -

http://www.bb-team.org/fitness/exercises/

това е линка с упражненията в сайта, бихте ли ми казали, кои точно да правя, за да не стане някакво объркване, а за да видя как точно се правят правилно, защото съм чувал, че точно неправилното правене на упражненията водят до контузии.

Благодаря Ви!

27.08.08
14:14

За това си има програми в сайта,в които са включени тези упражнения - виж разтърси се а всяко упражнение е описано как се изпълнява

29.08.08
19:49

Спи на земята или хубав матрак, който няма да ти нарушава стойката.

29.08.08
20:37

Определено с тренировки се постига по - добра стойка. Можеш да наблегнеш на тягата, добро утро и набиранията. Както някой вече беше казал по - горе, освен набирания дори само висене на лост е от полза. А би било добре и да поплуваш малко ;)

Мнението беше редактирано от Apollonius на 29.08.08 20:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1