27.08.08
08:28
Значи искам да попитам ако съм лретоварвал 2 месеца колко е нужно да спра за да съм починал от претренирането.Но незнам от сериите които правех може да съм претренирал но се храня много и спа по 10 часа и на обед понякога спа.Но ми разтяха мускулите значи почивката ме е вазтановявяла.Но спрях за 3 седмици и пак замочнах и пак имам разтеж това става през 5 тия 6 тия месец от толкова тренирам даже имаше увеличение в силата та нужно ли е да спра пак защото все мисля че се преуморявам но виждам резултати или това е внушение и тези 3 седмици достатачни ли са за почивка след 2 3 месеца претрениране .Благодаря предварително на всички :)
27.08.08
08:31
Не си претренирал. Почини една седмица колкото да мине това психологическо заблуждение и после с пълна сила пак. Две - три седмици ще са изгубено време.
Кажи по-точно при кои упражнения/ МГ мислиш, че си претоварвал та тука с колегите да ти помогнем ...
Георги е прав ...
По-здрави
Мнението беше редактирано от FLexX на 27.08.08 08:38.
казано от Стоянчо на 27.08.08, 10:17:
Не споменаваш за симптомите, характерни за претрениране. Послушай Г.Гайдов.
Които са ??
27.08.08
11:07
казано от FLexX на 27.08.08, 10:23:
Които са ??
Умора ,липсна на желание , труднозаспиване , болки в мускули и стави ,спад в сила
казано от Wrestling_pro на 27.08.08, 11:07:
казано от FLexX на 27.08.08, 10:23:
Които са ??
Умора ,липсна на желание , труднозаспиване , болки в мускули и стави ,спад в сила
Един от залата, където тренирам беше решил да стигне до претрениране, да се убеди има ли го или не. Тренираше 3-4 пъти в седмицата, традиционните сплитове. Стажа му е ок.5 години (с прекъсвания) и за този период по неговите думи не е стигал до претрениране. Всички се обдеиниха, че за да протече максимално бързо експеримента ще е добре да спре хранителните добавки, да мине на 3 яденета на ден и тренировки всеки ден + кардио всеки ден (нещо такова, не съм на 100% сигурен кое как е било с точност). Първата седмица я издържа без забележки, втората започна да усеща, че не може да си довършва сериите и излиза смачкан от залата и на третата вече и след събуждане (сутрин) също се чувстваше уморен, недоспал, трепереше леко, с болки в мускулите, температура (която може да е в следтвие на изтощението да е лепнал някаква настинка) и абсолютно никакво желание за зала, дори не говорим за желание, на него му се повръщаше ( с извинение) като чуе думата фитнес зала.