26.08.08
21:01
Значи искам да си сменя програмата да е така стажа ми е 6 месеца
Скипеч горен Пред/зад врат по 3 сери гребане с дъмбел 3 сери 3 сери долен скрепец ако можете да ми кажете добре ли е или да ми предложите нещо друго благодаря предварително :)
махни скрипците и почвай набирания, гребане с щанга, мечка, тяга и тнт упражнения със свободни тежести. по 1 упражнение на скрипец на тренировка е достатъчно
казано от WessVall на 27.08.08, 08:02:
А може ли така.Благодаря
1 Скрипец отпред
2 Гребане Щанга Дъмбел
3 Мечка
Човека ти каза да сложиш набирания вместо тия скрипци, ти пак по твоята си караш. Ем ако няма да приемаш съвети какъв е смисъла да пускаш теми ??
Ето я идеалната програма ( за мене)
Набирания 3х6-8
Придърпване на скрипец пред гърди 2х8-10
Мъртва Тяга 4х8-10
Гребане с дъмбел 4х-8-10
Придърпване на долен скрипец 4х8-10
Мнението беше редактирано от FLexX на 27.08.08 10:10.
27.08.08
10:09
Да правиш гръб без мъртва тяга - голяма грешка ! Тягата е упражнението , което може да направи чудеса с гърба ти.При мен даде страхотни резултати и сега не мога без нея :* :Д:Д
казано от Neophyte на 27.08.08, 10:09:
Да правиш гръб без мъртва тяга - голяма грешка ! Тягата е упражнението , което може да направи чудеса с гърба ти.При мен даде страхотни резултати и сега не мога без нея :* :Д:Д
Тягата не е за начинаещи, и ако реши момчето да прави това упр. нека не се изхвърля на големи тежести, а да внимава за правилната техника ...
Набирания, гребане с щанга, мечка или гребане с дъмбел + тяга.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.08.08 10:14.
27.08.08
16:15
Ами аз го правя без мъртва тяга. Набиранията са най-важни.
27.08.08
17:42
казано от Георги Николаев на 27.08.08, 16:15:
Ами аз го правя без мъртва тяга. Набиранията са най-важни.
Голям пропуск. Иначе само от набирания освен ширина и минимално количество плътност,друго не може да се очаква. С други думи правейки само набирания в треноровката си за гръб,трениращият не може да очаква друго освен ширина. Едва ли могат да заместят плътността и масата,която дават чукчетата,мечката и тягата,така че не бих ги нарекъл “най-важни”.
Ми немога набирания само 4 чисти но добре ще допалвам сериятя с скрипец така може ли да изглежда
1 набиране
2 мечка
3 долен скрипец
4 гребане с дамбел
или трявя различно да са подредени кажете ми ако може как да ги подредя и да ги правя благодаря на всики :)
ако трябва да избирам между тези упражнения, бих оставил скрипеца последен и след него едно упражнение за трапец
28.08.08
07:13
Гребане с дъмбел преди долен скрипец. Страва ми са даже че имаш малък стаж и че не ти трябват толкова упражнения, така че само набирания като се научиш да правиш повече и разни там дърпащи, но не повече от 3 упражнения общо, ще са ти достатъчни.
Кевин Къстнър, прави си че тези упражнения правят плътност. Макар и не на същото равнище, можеш да гто направиш и с набирания! Аз като се набирам, правя го на едни често срещани пейки с едно като покрив от метални тръби над тях, има ги навсякъде, използвам 7 различни хвата, като при някои от тях променям и положението на тялото. В някои от тези варианти работи добре за плътност, повярвай ми.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 28.08.08 07:13.
Ми да 92 набор съм 6 месеца стаж ми какви упражнения бихте ми препорачали вие Благодаря.
28.08.08
10:30
1.набирания
2.тяга
3.гребане с щанга(надхват)
ако искаш можеш да добавиш и гребане с Т-щанга
но ако изпълняваш упражненията ,както трябва и тея ще са ти достатъчни да изградиш един голям гръб
казано от kristiqn на 28.08.08, 10:30:
1.набирания
2.тяга
но ако изпълняваш упражненията ,както трябва и тея ще са ти достатъчни да изградиш един голям гръб
е каква е разликата между гребане с шанга и с Т-шанга - това е 1 и също упражнение...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.08.08 11:51.
казано от Стоянчо на 28.08.08, 11:50:
1.набирания
2.тяга
но ако изпълняваш упражненията ,както трябва и тея ще са ти достатъчни да изградиш един голям гръбе каква е разликата между гребане с шанга и с Т-шанга - това е 1 и също упражнение...
Гребане с щанга = чукчета
Гребане с Т-щанга = мечка
:)
28.08.08
12:47
1. Гребане с голяма лъжица в дълбока паница.
2. Повдигане на еднолитрова халба бира с редуване на ръцете - най-малко по 5 повторения.
3. Ударни дози гроздомицин - най-малко по 100 грама всяка сутрин на гладно и 200 след тренировка.
:lol: :lol: ;-)
казано от Владимир92 на 28.08.08, 12:09:
1.набирания
2.тяга
но ако изпълняваш упражненията ,както трябва и тея ще са ти достатъчни да изградиш един голям гръбе каква е разликата между гребане с шанга и с Т-шанга - това е 1 и също упражнение...
:)
Добре, айде да не ме мързи...
Гребане с щанга (т.нар. чукчета) = http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/BBBentOverRow.html
Гтебане с Т-щанга - http://www.fullfitness.net/routines/tbar_bentover_row.html
Следователно първите 2 са ЕДНАКВИ упражнения.
Ако Т-щангата има тесен хват - тогава става като “мечка” и активизира средната част на гърба, а класическата мечка е това—> http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/CBSeatedRow.html
Така аз разбирам нещата, ако не съм прав, моля да бъда извинен!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.08.08 13:21.
казано от Стоянчо на 28.08.08, 13:17:
1.набирания
2.тяга
:)Добре, айде да не ме мързи...
Гребане с щанга (т.нар. чукчета) = http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/BBBentOverRow.html
Ако Т-щангата има тесен хват - тогава става като “мечка” и активизира средната част на гърба, а класическата мечка е това—> http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/CBSeatedRow.html
Така аз разбирам нещата, ако не съм прав, моля да бъда извинен!
Стоянчо, с цялото ми уважение, но според мене това не е класическа мечка :)”Класическата Мечка” е с най-обикновена щанга захваната здраво с нещо в единия край за земята а хвата е тесен(някой използват дръжката от това скрипеца който ти си показал).
Мнението беше редактирано от Владимир на 28.08.08 13:31.
E, има някаква разлика в натоварването(особено при много тесен хват), но присъствието им в една тренировка и на мен ми се струва излишно. :)
Просто различен вариант на гребане, те всички гребания си приличат общо взето - движението е същото с леки различия.
казано от Владимир92 на 28.08.08, 13:30:
казано от Стоянчо на 28.08.08, 13:17:
1.набирания
2.тяга
:)Добре, айде да не ме мързи...
Така аз разбирам нещата, ако не съм прав, моля да бъда извинен!Стоянчо, с цялото ми уважение, но според мене това не е класическа мечка :)”Класическата Мечка” е с най-обикновена щанга захваната здраво с нещо в единия край за земята а хвата е тесен(някой използват дръжката от това скрипеца който ти си показал).
Така де, пресилено съм сложил прилагателното класическа...това е просто мечка на скрипец. Идеята ми беше и да обобщя, че гребането с щанга (чукове) и гребането с Т-щанга широк хват са едно и също упражнение! Гребането с Т-щанга тесен хват (и изпълнено с прибрани лакти) до голяма степен се покрива с мечката на скрипец и акцентират върху вътрешната част на гърба. Гребаето с дъмбел също е упражнение за вътрешната част на гърба и затова пак няма нужда да присъства заедно с мечката в тренировката за гръб.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.08.08 13:57.
30.08.08
11:07
Пробваи
1-Тяга
2-Пулоувър
3-гребане с щанга
4-Скрипец Къвто си избереп аз права зад врат :)
30.08.08
12:10
Моят съвет е да направиш така:
1 Горен скрипец -леки серии за загрявка
2 Набиране -колкото можеш
3 Мечка или гребане с щанга -тук вече здраво
4 Мъртва тяга -няма по-добро упражнение за мен и за повечето трениращи, но това не значи, че и за теб е най-добро, пробвай
5 Долен скрипец -една две серии, леки за разтягане с повече повторения
Мерси значи реших така
1 набиране
2 гребане щанга дъмбел
3 долен скрипец
Благодаря на всички :)
4 пуловер
31.08.08
16:54
Защо не..
1. Гребане
2. Скрипец пред гърди
3. Чукове
4. Скрипец тесен хват
Мнението беше редактирано от WhatTheFuck на 31.08.08 16:54.