Трябва ми съвет.

SL

31.08.08
20:34

Доста мислех преди да пусна това мнение тук,но в крайна сметка се реших да го направя.Няма какво да чакам повече по проблемите трябва да се работи и те да се разрешават.Ще започна малко по-отдалеко.
Когато бях по-малък имах проблем с килограмите/по-точно мазнините/.В момента съм почти на 17 и тялото ми е доста странно устроено .По-принцип съм спортна натура,играя доста спортове на прилично ниво,тренирам също така и вид аеробни тренировки освен фитнеса,старая се да не ям боклуци и т.н ;) Та за тялото ми...гърдите ми изглеждат по горе долу такъв начин: http://www.steelfactor.ru/photos/diff/635.jpg , коремчето не е много голямо но е отпуснато и гледката е грозна.Висок съм 1.79 и тежа 73кг.Свърших с описанието за себе си,сега ще задам въпроса които ме вълнува ;)
За да оправя тези проблеми мисля че има 2 основни пътя решаването им.
Първият е да свалям до “забрава”,да стана около 66-67 кг и после да качвам мускулна маса.Не съм голям привърженик на този вариан,но ако кажете че е по-добър съм готов да мина и към него.

Другият е да започна класическа фитнес тренировка с всичките базови упражнения и за годинка или 2 да оправя това нещо.Специално за този вариант мисля да работя в 3 насоки - стягане на гърдите/почвам от горна и средна и после долна/,стягане на корема/всички видове коремни и т.н ;)/ и разширяване на гърба/тук се надявам да ми помогнете че незнам какво да правя/.Храненето ще е РБД от сега съм решил не искам да се мъча с НВД-та и подобни.По-добре по-дълго и равномерно от колкото кратко и незадоволително.
Аз мисля към 2рия вариант да приложа  и кардио така за здраве 2,3 седмично.Благодаря чакам съвети,моляя ;)

Мисля,че това на снимката се казва “Гинекомастия”,но не съм сигурен дали твоя случай е същия.За гърдите се консултирай с лекар,най-добре е!

NA

01.09.08
07:30

mislq 4e 1viq varian e po dobar.. 6ot 6e stopi6 korema koito ne iska6 da ima6 pk s 2riq nqma da stane.. i s 1viq po barzo 6e si oprai6 cicite ..

Според мен почни с втория вариант, храни се добре, тренирай, почивай и на пролет почни да сваляш и за лятото ще си супер. Няма какво да те притесняват гърдите, лесно се оправят според мен. Едва ли е “Гинекомастия”.
Все пак и двата варианта имат своите предимства, но като се има предвид че лятото свърши аз бих избрал втория.

SL

01.09.08
08:56

Съчетаване на 2те възможно ли е?Иначе за гърдите по-скоро нямам долна част и ми е отпусната заради това изглеждат така ;) А гръбчето как да го разширя?

Няма одпуснат мускул.Има неразвит мускул с повече подкожна мазнина.Реши каква ти е целта.Ако искаш да си чист за другото лято и да имаш няква маса трябва сериозно да потренираш зимата,но ще качиш и малко мазнини.Ако не си на стероиди и калорийте са колкото трябват за качване няма как да не качиш малко мазно.Тогава към февруари,март можеш да почнеш да чистиш.За гърба залагй на базовите упражнения с повечко тежест и контролирано изпълнение.По принцип при всичко трябва да е тежко.Ще разбереш като в края на тренировката си смазан и фланелката ти е като напоена гъба.Но пак ти казвам реши какво искаш.С НВД и РБД няма да качиш мускул и едновременно да отслабваш.Много е вашно да тренираш всички мускулни групи,а не като повечето-”Искам да стегна тва и онова,тук и там”.Нямата такива неща в тоя спорт или тренираш сериозно или въобще не се захващай с фитнес.

SL

01.09.08
12:59

Мерси Дени,а значи да не спирам сладкото и хляба?

Да качваш мускули неозначава да ядеш буклуци като свиня.Основните неща са:месо,яйца,извара,овесени ядки,спагети,кафяв ориз,пълнозърнести храни и някой картоф.Аз лично ги ям преди тренировка.Това е дневника ми ><

Виш хранителния ми режим най-долу.Аз като теб качвам лесно мазно.Съобразил съм си хр.режим с това.Мисля,че и на теб ще ти е от полза.Хараната описана там е единствената която ям в момента.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 01.09.08 15:06.

01.09.08
16:03

Според мен от сега нататк започни да тренираш здраво и да се храниш с цел покачване на мускулна маса. Също така недейте поставя пресилени диагнози, защото това не е гинекомастия.

SL

01.09.08
18:28

Ами ще се храня нормално с повече месце и ще избягвам “боклуците”. И мойте уважения НО хляба не е боклук мой човек.

01.09.08
18:38

казано от slavistaaa на 01.09.08, 18:28:

И мойте уважения НО хляба не е боклук мой човек.

Не е ТОЧНО боклук. Но не е и особено ценна храна.
Абстрахираме се от неща като хранителни режими, притеснения за омазняване, калории и т.н. Това мен поне не ме вълнува. По-важното е, че хлябът в най-добрия случай е с минимални ползи за организма (но дори и за тези ползи далеч не е най-добрият източник). В по-общия - с никакви (тоест, само ти пълни стомаха, без да ти дава абсолютно нищо). А в някои конкретни случаи е откровено вреден (и тук не попада само белият хляб, ами и много боклуци, “замаскирани” като здравословни).

Абе стига говорили лошо за тоя хляб, нищо не ви е направил :) Някои хора на това живеят..

Той може да не е боклук ама в света на фитнеса е.Иначе со остава и винаги ще бъде най-евтиния начин да се нахраниш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1