Крака,размери,симетрия??

Първо малко инфо Тренирам от 17 месеца ,17 годишен(добавки дотука съм изпил 2кг протеин,2x300gr креатин и една камара евтини мултивитамини.А сега съм се снабдил с още 2 кг протеин и трикреатин малтат за около 50 дена).Тренирал съм предимно за маса.94 кг 180 см , 43,5 43 ръце,бедра 68 ,гръдна обиколка 114.Процент мазнини незнам,но не е много висок(не дебел,ако ми кажете някакъв начин за измерване на мазнините без калипер веднага ще го направя ,зашото нямам наличен такъв,а и незнам някой познат да има:( )
Така сега към  проблема.Тренирам си редовно 4-пъти седмично силова тренировка и 1-2 пъти в седмицата кардио (вело или бягане).Краката ми са със много добра генетика,от малък съм си със здрави крака и именно те са допринесли за някои мои си постижения(210 тяга 145 клек),но имам чувството че започват да стават непропорционални спрямо горната ми част,която също е масивна,но спрямо краката и глаутеуса ... кажете какво,как да ги тренирам тея крака,за да не стават по-големи.Те са ми генетично добрата група тоест трябва да акцентирам на другите групи (специално раменете и гърба при мене) тва е ясно ,но как да ги тренирам краката.Аз си мисля за някои варианти но нз.Например.Горната част всичко се тренира за маса с 2-3 мин почивки и големи тежести,а краката с 30-45 секундни почивки съответно редуцирани килограми,като на края на тренировката може да добавя и 10 минути интензивно кардио(на вело)нз.Или изобщо да правя друго освен кардио  в деня за крака и аз незнам вече.ПЛС помогнете ,следя сайта редовно и знам че има доста компетентни хора по редица въпроси,дано и по този.

BTW:Конкретен хранителен режим не спазвам,но наблягам на Месо,Яйца,Млечни,Риба,Ориз,Макаронении,Картофи,Овес,Зеленчуци,бобови.Сладко изобщо не ям освен след тренировка 1-2 банана или ако нямам банани вафла или стафиди,Тестени (солети ,соленки и тн)не ям единствено хляб понякога с някои яденете,най често при обяда или понякога разни сандвичи с пилещко и тн ако трябва да ги ям OUT(например даскало,но и други случаи има),но никога хляб при вечерята.Junk food не ям от доста време насам.Ми тва е горе долу за храненето

Темата беше редактирана от Велико Иванов на 02.09.08 20:30.

DI

03.09.08
06:55

Не мисля че трябва да променяш хранителния си “режим”... Аз също като теб имах този “проблем” с краката, но прекъснах една година поради кандидатстудентска подготовка и сега вече като ме приеха от 4 седмици пак тренирам... Вярно е “Бог ти е дал” големи крака, но ти е дал цяла база, а ти си скулптура и ти решаваш къде да наблягаш.... според мен е нужно да поизоставиш краката (може през седмица за опр. време).... прави само упражнения за оформяне на краката... разните уреди за предно задно бедро и прасец като не наблягаш на големи тежести... кардиото си го прави пак, независимо дали тренираш за маса или релеф... все пак трябва да поработи това сърце малко ;) А относно другите мускулни групи ако имаш възможност и се чувстваш че можеш да възстановиш бързо прави 2 пъти в седмицата гръб или рамене... А може и едната седмица -2 пъти гръб, другата -два пъти рамене

Мнението беше редактирано от dissenter на 03.09.08 06:57.

Ми аз всичко горе ще си тренирам както преди,гърба и раменете ще ги мъча по-често със супер серии,дроп серии и др методи.Обаче си нямам идея как да тренирам в деня за краката.

03.09.08
07:57

Здрасти, мнодо добри постижения на клека и тягата. Щом положението при теб е такова по - добре да не отделяш цяла тренировка за краката, а да ги правиш в една от другите тренировки накрая - или 1 серия клякания с малки килограми и много повторения - около 50 или с по една - две серия на по - леки упражнения като разгъване и сгъване. За сметка на това можеш да тренираш по - често гърба и раменете, гърба основно с различни видове гребания и набирания (виждам че отдаваш внимание на тягата, така че основния проблем трябва да е повече маса в горната част на гърба) а раменете с раменни преси и разтваряния.

А защо непробваш да правиш силови тренировки за тях.При тях няма много серии.До 10 ще свършат работа и с много малки повторения дори и единици.Това е за квадрицепса.Примерно 6 на 4 или 5 на 5 клек и лег-преса с пирамида с покачване на тежест през 15-20 и совен в пурвата загряваща в другите повече от 10 повторения няма да правиш дори и да можеш.Ще пазиш сили за последните серии където стигаш до голямата тежест.Така като качиш сила след това ще е още по-добро зазвитието на краката ако решиш разбиорасе.За задното 3-4 серии пак с покаване за достатъчни.Иначе прасец ти препоръчвам да го тренираш както до сега.Той непропорционален трудно може да стане.

казано от 666_Deni_666 на 03.09.08, 08:30:

А защо непробваш да правиш силови тренировки за тях.При тях няма много серии.До 10 ще свършат работа и с много малки повторения дори и единици.Това е за квадрицепса.Примерно 6 на 4 или 5 на 5 клек и лег-преса с пирамида с покачване на тежест през 15-20 и совен в пурвата загряваща в другите повече от 10 повторения няма да правиш дори и да можеш.Ще пазиш сили за последните серии където стигаш до голямата тежест.Така като качиш сила след това ще е още по-добро зазвитието на краката ако решиш разбиорасе.За задното 3-4 серии пак с покаване за достатъчни.Иначе прасец ти препоръчвам да го тренираш както до сега.Той непропорционален трудно може да стане.

По този начин няма ли да стане още по-лошо.

03.09.08
10:46

Докато  не пробваш друга методика няма как да разбереш дали ще ти подейства добре.Аз бих ти предложил да пробваш с 20 повторения примерно ...няма да загубиш нищо

DO

03.09.08
11:06

пич и моите са така...преди доставреме го забелязах и започнах да ги тренирам по-рядко,докато накрая не спрях за голям период от време и започнах да тренирам само горната част на тялото ми...и сега през септвмври започвам пак с тях

03.09.08
11:23

Несъмнено, краката ти са силни. Да са “несъразмерно големи” обаче не мога да се съглася - взимах си разни мерки ей сега, да видя. Всички са ми по-малки от твоите доста (като започнеш с ръста и килата и свършиш с ръцете), а бедрата - само с 1 см. И не мога да забележа да са особено големи, дори има още какво да се желае. Но, както и да е, явно е въпрос на предпочитания.
Щом така си го решил, бих ти препоръчал да правиш само клек за краката. Тежък, примерно единици или двойки (най-много тройки). Така хем ще напредваш силово в и без това силната ти група, хем ще ползваш напълно ползите от клека (на ниво метаболизъм), хем краката ще имат много по-малък стимул за растеж от останалите мускули и рано или късно ще се изравнят.
Иначе това с многото повторения, което някои препоръчват, изобщо не го виждам как ще стане да не нарастнат. Колкото и да е индивидуално. Досега не съм виждал човек, който да работи крака с много повторения и да няма огромни бутове, а съм виждал доста такива. Многото повторения стимулират нефункционалната хипертрофия, която е реално забележимата.. и която съответно ще направи краката още по-големи.

Мда,мисля да пробвам тежки клекове под 4 повторения.Прасеца ще си го тренирам нормално дори  ще трябва да наблегна на него той трудно расте,но все пак.За тренировка става ли така: 3-4 серии 4,3,2(1)повторения .последната серия мисля пак 2 но понякога може и само 1 да бъде повторението,иначе специално за 1-ца не винаги ще мога щото трябва да има някой да ме пази.След клека 2 упражнения за прасец в 3-4 серии и завършвам с кардио 20-25 мин например.

Все пак някой може ли да ми каже каже какъв би трябвало да е ефекта,ако тренирам пак с 4 упр за краката с висока интензивност и почивки от порядъка на 30-45 сек,или минавам 4-те упражнения на гигантски серии?
Мисля да пробвам различни методики,докато не установя най-подходящата за моя случай.

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 03.09.08 12:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1