Добра ли е тази програма като за мен?

CR

02.09.08
10:57

Така на 17 години сьм 170 висок и 55 кг ...ходя от 2 седмици на зала взимам креатин от 1 седмица(минах зареждащата) но не усещам никакьв ефект нито от залата нито от креатина(xplode)Мога да ходя на зала до 5-ти октомври и тогава ще почвам да ходя на лостове защото там дето отивам няма зали...диета не сьм си направил понеже не мога да си го позволя(финанси) Изпьлнявам следната програма:
Ходя понеделник сряда и петьк на зала...като отида загрявам около 5 мин (лицеви и леки дьмбелчета) почвам с лежанка за гьрди (лег) 4 серии по 8 повторения с около 30 кг мисля че бяха...после отивам на скрипец и правя предврат за грьб пак 4 серии по 8 повторения с 40 кг. после сядам на пеика и вдигам на горе дъмбели нагоре за рамо след това отивам и правя за трицепс(това дето се дьрпа на доло забравих как се казваше) с 25кг после отивам и правя с дьмбелите (с които правя за рамо) за бицепс и всичко това го повтарям 4 пьти всеки ден(понеделник,сряда,петьк) Добра ли е тази програма като за мене и ако не можете ли да ми направите някьква друга за да имам максимален ефект за този един месец?Предполагам че се досещате че правя за маса...и да попитам като почна лостовете ще загубя ли мускулна маса?Благодаря ви предварително и знам че тука всички сте точни пичове и че ще ми помогнете!
Поздрави Дидо

02.09.08
11:40

1во-Загряваш адски малко , малък си и една сериозна контузия на твоята възраст е нещо много опасно. 2ро - Тоз креатин за какво ти е?До 22-25годишна възраст няма смисъл от тези добавки , само пари на вятъра.За тези пари по-добре си вземи хубава храна. 3-то От лостовете не само ,че няма да загубиш мускулна маса , но и ще качиш ако хапваш и почиваш добре.
Трябва да имаш впредвид ,че като правиш за маса ти трябва яко храна.Преди тренировка се мажи с нещо за да не ти се нацепи кожата!!!.
4-то - Килограмите който вдигаш не са от голямо значение !!! От значение е колко се натоварва мускула , колко се храни , и колко време му даваш да почине за да порасне.

CR

02.09.08
15:15

Колко трябва да загрявам?Добре ли е като почна лостове да правя 4 дена и 3 да почивам или 5 да правя и 2 да почивам?Ако сега вторник и четвьртьк ходя да плувам по 30 мин добре ли ще ми се отрази относно качването на ММ?Програмата по която работя добра ли е?

BU

02.09.08
19:47

Ако си плуваш сериозно, ще извлечеш само хубави неща от този вид дейност.

Колкото до лостовете - субективно е. Тренирай тогава, когато смяташ, че си напълно възстановен. Може да ти трябва 1 ден, може и 2, но според мен недей да ходиш 2 дни подред. ;)

CR

03.09.08
07:00

Някои друг няма ли да изкаже мнение относно темата?Може ли да довабя след тези всички упражнени за края на тренировката и 3 серии по 10 повторения с по-широк(от широчината на раменете) надхват за широчина на гьрба?

03.09.08
07:46

Ще отговарям съответно на поста ти:
1.Ходиш на зала от 2 седмици и нямаш никакъв ефект. А ти какъв ефект искаш да имаш за 2 седмиЧКИ? Ти през този период + още два пъти по толкова само ще свикваш с уредите и с изречението “аз ходя на фитнес”. Тук е мястото да кажа, че е препоръчително да правиш кръгова тренировка (http://www.bb-team.org/workout/1465/) и да се научиш да спазваш хранителен режим, подбирайки “фитнессъобразни” храни.
2.Креатина не ти действал. Можеш ли да ми обясниш как искаш да ти подейства креатина?! Сила ли нямаш? Ако кажеш, че нямаш сила ще излъжеш, защото истината е, че нямаш необходимата двигателна култура. Повярвай ми, ти можеш да вдигнеш повече килограми, отколкото вдигаш в момента, но просто не си свикнал. Човек прибягва до креатин след известен стаж в залата, когато наистина не му достигат сили да прогресира, а ти за момента сили имаш предостатъчно.
3. Като започнеш лостове няма да загубиш мускулна маса, защото до тогава просто няма да си натрупал такава.

CR

03.09.08
10:06

Ок мерси много за помоща и да питам има ли изобщо смисьл тогава да ходя на зала до края на месеца като после ще почвам лостове?Стоянчо ти тотално ми уби надеждите братле хаха но мерси все пак и мисля да не спирам да ходя на зала и да направя точно така както сьм казал че ще направя но все пак искам да чуя и вашето мнение относно дали има смисьл?

03.09.08
10:48

казано от Crystal на 03.09.08, 10:06:

Ок мерси много за помоща и да питам има ли изобщо смисьл тогава да ходя на зала до края на месеца като после ще почвам лостове?

Дали има смисъл питаш.. По принцип безсмислено спортуване няма. Винаги е от полза. Има оптимално и неоптимално такова, но това е в по-дългосрочен план. В рамките на 1 месец (и то като за сефте) колкото и оптимално и измислено да е тренирането, резултат кой знае какъв не може да има.
Ползата ще е друга. Например ако в края на месеца си придобил някаква основна физическа култура, която да развиваш впоследствие на лостовете. Примерно да заякнеш достатъчно, за да можеш да направиш 1-2 набирания (защото за човек, който не може да се набира, тренировката на лостове е почти невъзможна). Ето това е напълно реалистична цел за 1 месец. Кой знае какво повече не може да се направи, но и това не е малко. Не забравяй, че преди да постигнеш промяна отвън (визуална) трябва първо да се направи промяна отвътре (тоест - елементарна, и не толкова, физическа култура като за начало).
И само да те питам - на мисия в Космоса ли отиваш, че няма да можеш да ходиш на зала? Просто ми е чудно, защото мислех, че не остана място, на което да няма зали.

Мнението беше редактирано от G33K на 03.09.08 10:48.

CR

03.09.08
10:54

Ами по принцип преди 2-3 години ходих на лостове за 2 месеца и през тези години все сьм почвал за по 1-2 месеца и сьм спирал за по 4-5 така че да се набирам и да правя кофи мога но поне за този 1 месец през които ще ходя на зала ще ми се увеличи ли силата?Аз уча в Ямбол и там има мисля че 1 зала и тя хем,че има много малко уреди и са много стари сьщо така е на такова разстояние от училището ми че минимум 30 минути трябва да вьрвя...а лостовете са ми на 5 мин пьт и освен това мисля че има по-голям смисьл..

03.09.08
11:09

30 минути ходене?
Звучи ми перфектно. :)

03.09.08
17:52

Здравейте.. извинявам се ако се отклонявам от темата,но имам нужда от съвет.. Ще се радвам да чуя някое друго компетентно мнение по въпроса:

Започнах да ходя на зала от края на февруари месец (20.02.08г.).. До тогава не бях правил каквито и да е упражнения освн лицеви опори,мерките ми тогава бяха: 62-63кг., 1.80см., 91см. гръдна обиколка, 32см. обиколка-ръка и т.н. Почнах да дигам там по една програмка не съм я сменял.. И така шест месеца почти до 1-ви август 2008г.. Сега тежа 76кг., висок съм 1.80см., 98см. гръдна обиколка, 36-37см. обиколка на ръката. От август почнах да ходя на работа и нямах възможност просто да продължа да ходя на фитнес, и сега имам възможността да започна пак.. Моля някой компетентен по въпроса да ми даде съвет по каква програма да започна,защото не мисля че има смисъл да продължавам по старата(Щото аз съм си я подбирал)..  Знам че в сайт-чето има програми колкото щеш, но незнам към коя да се ориентирам.. Искам да попитам също има ли файда да почна да пия креатин за малко повечко маса..

Моля помогнете.. Благодаря предварително!

CR

03.09.08
18:53

Пич поогледаи се малко из форума,прочети това онова и ако пак не си наясно направи си твоя тема какви са тея работи от тебе ;)

03.09.08
19:45

Същото може да се каже и за теб

CR

03.09.08
20:19

казано от WhatTheFuck на 03.09.08, 19:45:

Същото може да се каже и за теб

Хахаха дали?Или за теб?Аиде стига сме оспамвали темата...

04.09.08
09:56

Всичко което питаш го има дискутирано по други теми така че това важи и за теб

04.09.08
12:55

Bob1tyYy__`, карай по някой 3-дневен сплит.

04.09.08
15:03

Стоянчо, мерси все пак.. ама въпроса ми е към кой тридневен сплит да се ориентирам, щото от три, четири дена тука се ровя из сайта и не мога се спра на ни една програма.. Не че имам нещо против тях, а просто нямам достатъчно опит за да преценя сам за себе си и за това реших да попитам.. все пак, искам да има ефект от програмката(всмисъл,искам да кача някой друго килце..) и по възможност колко време трябва да искарам с тоя тридневен сплит( защото ми се виждат малко три дена ) , иска ми се нещо от сорта на 5-дни.. но дали ще има ефект при мене.. ?

04.09.08
16:00

Bob1tyYy опитай да тренираш сега само с базови упражнения и ръцете да ги тренираш самостоятелно в 1 ден.

04.09.08
19:18

Офф, вече и аз незнам.. Накрая се спрях на една четиридневна-сплит програма, междудругото cheFo`` само в тази програма единствено имаше тренировка за ръце в един и същи ден ( трицепс+бицепс )..  Незнам дайте си мнението дали ще е добра като за мене щото вече съвсем се обърках, ето я и програмата (взех я от сайта..) :

първи ден - гръб, задно рамо, трапец
втори ден - почивка
трети ден - бицепс, трицепс
четвърти ден -  почивка
пети ден - гърди, предно рамо, корем
шести ден - крака, корем
седми ден - почивка

Програма за първи ден :

набирания - 4 серии по 10 повторения
гребане с щанга - 4 серии по 6-8 повторения
мъртва тяга - 4 серии по 8-10 повторения
трапецовидно повдигане на рамене с щанга - 4 серии по 8 повторения
пулоувър - 3 серии по 8-10 повторения
разтваряне с дъмбели за задно рамо - 4 серии по 8 повторения

Програма за трети ден:

повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 серии по 8 повторения
френска преса - 3 серии по 8-10 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж с прав лост - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбели с неутрален хват - 3 серии по 6-8 повторения
скотово сгъване с дъмбел - 3 серии по 8 повторения за всяка ръка

Програма за пети ден :

изтласкване на щанга от обратен лег (15-25 градусов наклон) - 4 серии по 8 повторения
изтласкване на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
изтласкване на дъмбели от лег - 3 серии по 8 повторения
пек-дек с тесен хват и лакти на нивото на раменете - 3 серии по 8-10 повторения
раменни преси зад врат на смит машина- 3 серии по 8 повторения
изнасяне на дъмбели напред - 3 серии по 8 повторения
кoремни преси с диск - 3 серии по 30 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения

Програма за шести ден :

клякане с щанга - 4 серии по 10-12 повторения
бедрено сгъване - 4 серии по 15 повторения
лек екстензия - 4 серии по 15 повторения
напади с дъмбели - 3 серии по 12-15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 2 серии по 12-15 повторения, 3 серии по 20-25 повторения
кoремни преси с диск - 3 серии по 30 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения

Моля за съвет.. ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1