04.09.08
16:59
Дърпане на скрипец пред врат 4х8 (защото набиранията не са ми специалност)
Мечка 4х8
Дърпане на долен скрипец 4х8
и за трапец с дъмбели 4х10
добра ли е?Трениръм за уплътняване на гърба и маса.....
Не струва!
Набиране/скрипец
Мечка
Гребане щанга
Тяга
Това е!
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 04.09.08 17:08.
04.09.08
17:37
сложи и едни набирания или скрепец с успореден хват щом искаш плътност
като ги почнете всички тея въпроси и непременно в програмата ви присъства основно скрипеца..ква е тая зависимост незнам :)
04.09.08
20:13
Не ми харесва. За маса на гърба трябват набирания или скрипец, 2 вида гребане и тяга или хиперекстензии, които немогат да заменят тягата, но са подобни и за тези които се страхуват и не искат да я правят за добър вариант. После може и скрипец. Това е за човек с няколко месеца стаж. Може и само с едно гребане, но да е качествено.
06.09.08
09:40
3 упражнения за гръб, 2 от които на машина.... безкрайно недостатъчно!
Ако не можеш да правиш набиранията, помоли някой да ти помага - няма нищо срамно.
Примерната програма, която ти е посочил Д.Въчев е перфектен вариант.
06.09.08
15:44
еми до колкото знам за груб се правят макс 5 упражнения първо за широчина и плътност и тогава можеш да преминеш към мъртва тяга или друго
аз правя 1.Набирания
2.Придърпване на долен скрипец
3.Гребане със дъмбел . Мисля че е добра
06.09.08
16:55
казано от maja на 06.09.08, 15:44:
еми до колкото знам за груб се правят макс 5 упражнения първо за широчина и плътност и тогава можеш да преминеш към мъртва тяга или друго
аз правя 1.Набирания
2.Придърпване на долен скрипец
3.Гребане със дъмбел . Мисля че е добра
Броят на упражненията е много относителен. За начало 3-4 са добре. Ако се прави трапец отделно, тогава нека са 3х4. Няма занчение дали първо ще се прави упражнение с цел плътност или широчина. В повечето случай се започва с набиранки или тяга. В началото е добре да има баланс в упражненията за плътност и широчина, например 2 на 2.
Хмм нали уж тягата трябва да е в началото?
Набирания/горен скрипец като загрявка
Мъртва тяга
мечка
чукчета
07.09.08
00:35
тягата задължително отива във края на ренировката
казано от maja на 07.09.08, 00:35:
ей тва пък защо?
казано от FRANKO1 на 07.09.08, 05:32:
ей тва пък защо?
Явно опира до човек. Аз също след тежка тяга нямам сила за друго и затова я слагам в края на тренировката.
07.09.08
07:59
няма задължителни неща в тоя спорт!
тягата я правя като второ упражнение(след набиранията) за да имам достатъчно сила. пробвал съм да я оставям за накрая, но работните тежести са доста по-малки и не я усещам както трябва.
обикновенно програмата ми за гръб изглежда така:
1.набирания
2.тяга, като правя 1-2 загряващи серии “добро утро”
3.гребане с щанга или дъмбел
4.скрипец някакъв (хоризонтален или вертикален)
5.трапец с дъмбели или щанга
07.09.08
09:58
Тягата може да е навсякъде. Аз съм я правил и първо и последно упражнение. Зависи от предпочитанията, а и трябва да се разнообразява. Много хора я правят в началото, защото тогава силата е най-голяма, но после няма толкова сила за другите упражнения. Също ако не се използват фитили после и хвата е по-слаб и това се отразява на килограмите на другите упражнения. Ако е в края тогава пък за тяга няма толкова сила, но другите упражнения са по-тежки. И на двете места си има предимства и недостатъци. Важното е да се прави ;-)
07.09.08
13:30
Набирания
Тяга
Чукове с щанга
Гребане с дъмбел ;)
Мнението беше редактирано от kristian_k на 07.09.08 13:31.
07.09.08
19:05
ами аз знам от човек професионалист тренираш от 5 години че тягата отива задължително в края ама вие си я правете както искате
Мнението беше редактирано от maja на 07.09.08 19:06.
Ако това ти е аргумента, аз пък казвам, че няма такова правило :)
Може да се прави и в началото и в края и в средата и дори в отделен ден от тренировката за гърба.
Пък ти я прави както искаш :)
А към автора на темата - щом още набиранията са ти трудни, започни да наблягаш на тях, докато почнеш да се набираш без проблеми десетина пъти, и чак тогава мисли за сложни програми за гръб.
Набиране, гребане и мъртва тяга. Ей ти перфектната програма за следващата една година.
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.09.08 19:43.