Програма за тренировки(като за мен),моля помогнете?!

SH

03.09.08
17:04

Здравейте,решил съм да се захвана с фитнес от скоро ходя в зала,въпроса е че съм много лек 55 кг за ръста си 175 и ще помоля да ми помогнете за програма по която да тренирам ако трябва и всеки ден :) за храненето също ще искам съвети целта е да натрупам маса :),предполагам че засега не е нужно да пия никакви добавки ?

Темата беше редактирана от shoshosho на 03.09.08 17:51.

03.09.08
19:07

Директно ти го казвам. Ползвай търсачката първо и след това задай конкретни въпроси.

SH

03.09.08
21:44

Ами ще си карам всеки ден редувам упражнения един ден гръб и бицепс друг корем и гърди и така предполагам че не  е зле

04.09.08
04:58

Ми за начинаещ е зле.

SH

04.09.08
21:50

Еми айде дайте малко помощ ако тренирам през ден с тези упр. добре ли е плс не мога да намеря точната програма :) а съм амбициран да постигна нещо

MA

06.09.08
12:22

мога да ти предложа следното : започни да тренираш ( не визирам определени мускулни групи) като първите 2 седмици не пий никакви суплементи . Наблягай на по продължителна тренировка с подходящи ( не прекалено леки ) тежести , ако може всеки ден .На втората седмица започни с протеин и аминокиселини , като тренирай през ден .

NA

06.09.08
15:15

http://www.bb-team.org/workout/1465/
http://www.bb-team.org/articles/1466/
http://www.bb-team.org/articles/1542/

това е всичко което ти трябва следвай го и след 2 месеца пиши пак.
Не ми благодари :)

TI

06.09.08
16:44

казано от matter на 06.09.08, 12:22:

мога да ти предложа следното : започни да тренираш ( не визирам определени мускулни групи) като първите 2 седмици не пий никакви суплементи . Наблягай на по продължителна тренировка с подходящи ( не прекалено леки ) тежести , ако може всеки ден .На втората седмица започни с протеин и аминокиселини , като тренирай през ден .

НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА ВКЪЩИ.

06.09.08
16:52

казано от matter на 06.09.08, 12:22:

малииииии, цели 2(две) седмици без суплементи?!?!?!??! да не говорим за начина на трениране :ohh:  ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
по тази програма на четвъртата седмица трябва да мята инжекциите :lol:

MA

08.09.08
08:30

Ако иска и системи да си слага :) . Говорим за началото все пак , аз изпробвах този метод и ми даде добър резултат . Съгласен съм че не е правилно за вече трениращ човек .

08.09.08
09:50

казано от FRANKO1 на 06.09.08, 16:52:

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ

СЪГЛАСЕН!

Почни по тая програма класическата

Понеделник Гърди Бицепс

Сряда Гръб трицепс

Петък Крака рамо

Първия месец наблегаи на техниката и правилното изпалнение на упражненията.

Ем да ти свикнат мусколите ем да ти е по лесно натам.

За храненето виж в търсачката както ти казват.

И ако си за маса наблегаи повече на “работна тежест” не на машини.

П.С Значи аз не разбирам много само да кажа но с каквото мога да помогна см написал ае ;P

\\//

Мнението беше редактирано от Стефан Петров на 08.09.08 11:28.

08.09.08
12:33

казано от matter на 08.09.08, 08:30:

Ако иска и системи да си слага :) . Говорим за началото все пак , аз изпробвах този метод и ми даде добър резултат . Съгласен съм че не е правилно за вече трениращ човек .

малко ще се аргументирам защо съм против:
1.ако тренира всеки ден с не много малки тежести, след втория ден няма да може да кихне от болка - всички сме били начинаещи и знаете за каква мускулна треска става дума.
2.тренировката всеки ден или през ден не е за начинаещ - няма да успее да извлече максимума от първоначалния растеж поради ред причини (хранене, почивка, упражнения и тнт)
3.суплементи още от втората седмица си е чисто трошене на пари (безмислено) - на организма му трябва време да се пренастрои за този режим и добавките ще бъдат изхабени. освен това много по-важно е да се научи да се храни както трябва.
правилния подход според мен е:
1.2 тренировки седмично с по 1-2 упражнения за всяка мускулна група за 4 седмици. през това време се изучава правилната техника на упражненията и тялото постепенно привиква към натоварванията
2.съставяне на някакъв приличен хранителен режим без да се навлиза в прекалено много сметки
3.ЧЕТЕНЕ, ама много - в сайта има доволно много информация за всички свери на фитнеса
уфффф
мързи ме да пиша повече

08.09.08
13:34

казано от FRANKO1 на 08.09.08, 12:33:

1.2 тренировки седмично с по 1-2 упражнения за всяка мускулна група за 4 седмици. през това време се изучава правилната техника на упражненията и тялото постепенно привиква към натоварванията
2.съставяне на някакъв приличен хранителен режим без да се навлиза в прекалено много сметки
3.ЧЕТЕНЕ, ама много - в сайта има доволно много информация за всички свери на фитнеса

Това е!!!

Може и с три тренировки седмично. Зависи, как се възтановява. Но в общи линии франко ви е написал най-важното.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1