Дълга почивка..

DO

04.09.08
10:40

Я кажете вие какво мислите по въпроса за почивката по-дълга от няколко седмици:)тренирам от общо 5 години но 3 от които съм ходил в залата без нито ден почивка повече отколко ми се полага(демек през тия 3 години без пропуск съм посещавал залата 3 пъти в седмицата понеделник сряда и петък)...и сега мисля да почивам известно време но мисля да е около 2 седмици,а пък 1 мои познати почиваха по 2-3 месеца и после тая почивка им се отрази още по добре...просто се допитвам...:)мс предварително на проявилите интерес

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 10:36.

04.09.08
12:22

Да 2 седмици ще ти дойдат добре,но 2-3 месеца са много време през коеот ще изгубиш много сила и маса.Не знам за теб но аз надали ще изтрая повече от 10 дена без да тренирам.Но пак казвам 15-тина дни е добра почивка.

04.09.08
12:44

в понеделник приключих 3 седмична почивка и ми се отрази добре. гледам на всеки 3-4 месеца да почивам седмица до 10 дена. няколко месеца ..... много ми се вижда, а и едва ли ще успея да издържа толкова без да вляза в зала.

04.09.08
12:52

Незнам аз ли съм единственият тук на 3ти ден излизам от програмата си заради разтегнат коремен мускул и се чувствам ужасно! Незнам дали днес да не пробвам малко да се раздвижа в залата.

04.09.08
12:52

Не почивам. Ако направя почивка, това ще е да се оправдая, но причината ще е друга. :)

04.09.08
12:56

Един много важен въпрос - реално чувстваш ли се уморен, че да почиваш? Ако си уморен - да, 2 седмици би било нормална почивка (макар че аз лично за повече от 10 дена не бих прекъсвал натоварването изцяло). Обаче е важно да почиваш само когато тялото ти го иска, а не защото по принцип било хубаво.
А 2-3 месеца си е направо прекратяване на тренировки, не мисля че някой тренира достатъчно интензивно през останалото време, че да се нуждае от такава “почивка”.

04.09.08
13:25

Хубаво е да се правят почивки от време на време ,за да си починат нервната и ендокринната системи и изобщо цялото тяло.За 2-3 седмици няма да изгубиш форма,но дори и 2 месеца да си починеш,после много бързо ще влезеш във форма(заради мускулната памет).

10-15 дена.Аз почивам,само ако нещо съм болен  или съм на няква почивка(море,балкан тн) :P

DO

04.09.08
14:08

Мдам пичове чувствам че имам нужда от почивка,но честно казано не знам и аз дали ще издържа много време(повече от седмица -2 без да вляза в залата).Иначе съм съгласен за мускулната памет и за това което ще загубя от дълга почивка.Благодаря за отделеното време и информация.

04.09.08
15:20

казано от Nikolay на 04.09.08, 13:25:

Хубаво е да се правят почивки от време на време ,за да си починат нервната и ендокринната системи и изобщо цялото тяло.За 2-3 седмици няма да изгубиш форма,но дори и 2 месеца да си починеш,после много бързо ще влезеш във форма(заради мускулната памет).

Ако говорим за прекомерно изтощителни тренировки съм съгласен, но ако говорим за поддържане на форма смисъл от почивки не виждам.

05.09.08
06:20

казано от donscot на 04.09.08, 10:40:

Я кажете вие какво мислите по въпроса за почивката по-дълга от няколко седмици:)тренирам от общо 5 години но 3 от които съм ходил в залата без нито ден почивка повече отколко ми се полага(демек през тия 3 години без пропуск съм посещавал залата 3 пъти в седмицата понеделник сряда и петък)...и сега мисля да почивам известно време но мисля да е около 2 седмици,а пък 1 мои познати почиваха по 2-3 месеца и после тая почивка им се отрази още по добре...просто се допитвам...:)мс предварително на проявилите интерес

Ако си тренирал натурално - нямаш никакви проблеми. Аз вече 2г тренирам така и след почивка от 1 месец - активно... разбирай 2 седмици лежане на плажа, хапване и спане, 2 седмици ремонт вкъщи - резултата е малко позагубване на форма, изразено съвсем малко в обема - може би около 0,5см в ръката, малко корем, и 2кг загубени.
За 2 седмици тренировки - върнат килограм и ръката е стабилизирана в обема.

05.09.08
08:16

Трябва да почиваш всяка година поне по 2 седмици .Просто тялото и духа си почиват и после започваш на бързи обороти много по-бързо качваш сила,маса.Цикличност му е майката във фитнеса пък и има един стар лаф: “Преди ново изграждане винаги има разграждане”,

DO

05.09.08
09:41

Говорим и също за това  че нямах достатъчно време за сън и да възстановявам.Тъй че просто казано се усещах че имам нужда от почивка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1