Дневник на RedWalker

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.08.08
14:30

GEEK това със силата съм го пробвал, качих 10кг лег,10 тяга и още толкова клек за 1 седмица - файда никаква.Вчера в залата мъж с 46 ръка, който не беше кой знае колко изчистен.. но си личеше че има доста ММ правеше 80кг лег.. после мина на 30кг бицепс, с мойта 30 ръка сгъвам 45кг а тои с 46 ръка прави с 30 и пак ръсте.. къде е логиката ?Беше към 185 и 95-100кг..А за съвета на дедман.. не ми остава нищо друго освен да пробвам и смяна на програмата.Ще пробвам още няколко работи преди да мина на твърда химия.До другото лято ще съм най-малко 85кг на цената на всичко..От седмица и нещо вече ям каквоти ми падне и на корем.. робуването на режими се оказва пълна простотия.

BU

12.08.08
15:20

Ама ти лимитираше ли се на 3000 калории ?!Ми ако ти се яде още? : ))) Аз мислех,че като се изработва режим за ММ се гледа колко можеш да изядеш,а не колко трябва. :)

Сам ми каза,че този с 46 ръка е бил зобен...

12.08.08
16:41

Под твърда химия сигурно имаш впредвид стероиди?

BU

12.08.08
16:42

Не,има предвид твърди,протеинови барчета на Нутрим...

Мнението беше редактирано от BusyMan на 12.08.08 16:43.

12.08.08
18:03

RedWalker ти колко килограма си сега? Ако искаш да качиш още килограми просто трябва да се спазват няколко прости правила - много калории, много богато на протеин ядене и да се стремиш да увеличаваш тежестите. Знам че ти не си привърженик на мисленето че големите тежести са пряко свързани с растежа обаче на практика е така. Ако ти трябва нещо за бързо увеличаване на масата може да пробваш “milk & qsuat” с тази програма ако и се посветиш може да се качи много бързо.
Ето тук има една много добра статия на Iron Addict (тука е в тема във форум че нещо не мога да я намеря във вида на статия) в която става въпрос как се правят нещата ако искаш да растеш натурално и да растеш доста чрез базова тренировка - http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?s=&threadid=224148

13.08.08
08:39

Блъсках се на моя глава и не стана нищо..като за начало ще се прави промяна в тренировъчния план, добавяне на още калории и опит за покачване на работната тежест.Спирам всякакви ограничения на храненето и ще гледам да ям колкото може повече като ще наблягам на обичайните неща.Тренировката ми пак ще е 4 пъти седмично, но се чудя дали да правя 2 пъти на седмица бутащи/дърпащи.Ще залагам на разнообразието и на тежките базови упражнения, повторенията ще се движат между 6-8, а сериите на тренировка смятам да са към 20-22 за около час час и малко.Колебая се единствено между бутащи дърпащи или една другра програмка, която изглежда така:
1.Набирания,Тяга,Лег,Бицепсово сгъване,Френско
2.Клек, Раменни преси, Кофички, Гребане с щанга, Разтваряне в страни/назад за рамо
3.Почивка
4.Набирания, Тяга, Раменни преси, Кофички, Скотово
5.Лег, Разтваряне в страни/назад за рамо, Гребане с щанга, Гребане на скрипец, Скрипец за трицепс
Програмата е условна и упражненията често ще се сменят - или вида им, или наклона..целта е въвеждане на нов елемент всяка тренировка.И по двете програми ще се работи като ще се придържам към горните правила.Въпроса е коя от двете..Критики..коментари...добре са дошли.

Мнението беше редактирано от RedWalker на 13.08.08 08:42.

13.08.08
09:12

Няма ли да ти дойде малко множко? Дай го малко по-споко. :)

BU

13.08.08
09:35

Ааа...мисля,че не си доразбрал малко.Слагай повече упражнения,лошо няма,обаче увеличавай откъм по-леки,по-изолиращи.Близо си и до моята идея,програмата не е лоша,но мъничко си минал границата. :) Аз претренирах (чат-пат) на по-леко натоварване...от друга страна аз нямам стажът ти,нито храненето.

Може да тренираш два пъти ръцете,но две тяги..по-добре недей. ;)

13.08.08
10:02

Моята забележка, беше не заради тежки упражнения, а заради трениране в последователни дни, което надали ще му ‘прости’.
За тягата, аз поне не виждам проблем, ако е два пъти седмично.

Мнението беше редактирано от 6th на 13.08.08 10:03.

13.08.08
10:13

Сталкер, тренировка през ден по-добър ли вариант ще бъде ?

BU

13.08.08
10:17

казано от RedWalker на 13.08.08, 10:13:

Естествено,кой те е карал да тренираш в последователни дни. :) За мен вариантът за два последователни дни е повече изолиращи упражнения,тъй като правиш базови слагай,повече почивки.

13.08.08
10:52

казано от RedWalker на 13.08.08, 10:13:

Определено, поне ако е в този си вид, който си написал.
Ако е в последователни, то раздели единия ден да ти е само бутащи, а другия дърпащи, иначе ще натоварваш едни и същи мускули в два последователни дни, т.е. няма да имат време да се възстановят.

15.08.08
20:42

Рамо
1.Преси зад врат 30 40 50 60 60
2.Хеликоптер 40 40 40 45
3.Разтваряне назда 15 15 15 15
4.Трицепс на скрипец 25 25 25 25
5.Скотово 40 40 40 40

18.08.08
17:30

Започнах новата програма .. нещата седят така: Бутащи, дърпащи тренирам подредени по следния начин Седмица 1 - Понеденик - Бутащи, 2 Почивка, 3 Дърпащи, 4 Почивка, Бутащи, Седмица 2 - ПОнеделник - Дърпащи, Вторник - Почивка, Сряда Бутащи, Четвъртък -Почивка, Петък - Дърпащи.След това цикълът се повтаря.Ще се придържам към тренировка с 20тина серий а повторенията мисля да са предимно 6-8 ще се набляга до голяма степен и на кила.Целта е маса.. И сила.За храненето споменах без ограничения от нищо..Ще отчитаме резултати на 13-4 септември :) Ето и първия ден .. както и впечетленията ми от него
1.Равен лег 80 80 82 70 70 (няма да се жалим!)
2.Кофички 7,7,8,8 с 10кг,10кг,0кг,0кг (гепили са веригата за тежести в залата и си закачам дъмбели на колана.. не е удобно изобщо)
3.Раменни преси с дъмбел 8,8,8,8 с 20кг,20кг,20кг,20кг
4.Разтваряне в страни - 10,10,8,8 с 10кг,10кг,10кг,10кг
5.Разгъване на дъмбел над глава с 1 ръка 8,8 с 10кг,10кг
6.Разгъване на дъмбел с две ръце над глава - 8,8 с 20кг,20кг
Като за първи ден.. какво да кажа рамото ми беше изпито с 10-20% от кофичките и лега.. трицепса не го направих както трябва.. единствено лежанката беше добре.Не се чуствах натрениран целия .. свеж съм.Свикнал съм след гърди трицепс да се смачквам, но дано втория път помогне :)

BU

18.08.08
18:08

О-о-о...престарал си се.И това още веднъж?Махни поне кофичките или едно от двете разгъвания...ддз,ще видим. :)То хубаво,че тренираш бутащите и дърпащите по 2 пъти на седмица,ама обемът е много.Равен лег и френско примерно,само тези двете ти стигат+нещо за рамото.Двете разгъвания незнам защо си ги сложил.Както и да е всъщност,трябва да се опита. :)

Редакция: Нене,глупости.Махни разгъванията над глава и ще си супер.А сложи клек,бе! :)

Ет’ ти тренировка за бутащи:

А1
1.Клек
2.Равен лег/Раменни преси
3.Кофички/Френско

А2
1.Клек
2.Раменни преси/Равен лег
3.Френско/Кофички

Готов си. :) Можеш да сложиш и 4-то упражнение...Целта ти е да си вдигнеш килата на клек.Да си направиш краката,гърба,големите мускулни групи здрави,по-добре развити,после ще мислим за ръце.

Забележка:Този пример ти го давам с намален обем,като се има предвид,че ще тренираш с максимални тежести на всяко упражнение.Ако смяташ да се лигавиш увеличи упражненията.  :cheese:

Даже,така и така съм почнал.Виж как ти се струва тази за дърпащите:

Б1

1.Тяга
2.Гребане/набирания
3.Бицепсово с прав лост/Скотово/каквото ти душа исказа бицепс...

Б2
1.Тяга (малко съмнително..но ако се справиш - супер )
2.Гребане/набирания

Нали,идеята пак е да си вдигнеш масата в големите мускулни групи.Аз съм на мнение,че преди да качиш сантиметри в гърба и бедрата ще ти бъде трудно да развиваш ръцете.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 18.08.08 20:15.

18.08.08
20:59

Ако искаш да качиш маса и сила ще е по - добре да намалиш броя повторения на 6-8

19.08.08
05:45

казано от DeadManWalking на 18.08.08, 18:08:

О-о-о...престарал си се.И това още веднъж?Махни поне кофичките или едно от двете разгъвания...ддз,ще видим. :)То хубаво,че тренираш бутащите и дърпащите по 2 пъти на седмица,ама обемът е много.Равен лег и френско примерно,само тези двете ти стигат+нещо за рамото.Двете разгъвания незнам защо си ги сложил.Както и да е всъщност,трябва да се опита. :)

Редакция: Нене,глупости.Махни разгъванията над глава и ще си супер.А сложи клек,бе! :)

Ет’ ти тренировка за бутащи:

А1
1.Клек
2.Равен лег/Раменни преси
3.Кофички/Френско

А2
1.Клек
2.Раменни преси/Равен лег
3.Френско/Кофички

Готов си. :) Можеш да сложиш и 4-то упражнение...Целта ти е да си вдигнеш килата на клек.Да си направиш краката,гърба,големите мускулни групи здрави,по-добре развити,после ще мислим за ръце.

Забележка:Този пример ти го давам с намален обем,като се има предвид,че ще тренираш с максимални тежести на всяко упражнение.Ако смяташ да се лигавиш увеличи упражненията.  :cheese:

Даже,така и така съм почнал.Виж как ти се струва тази за дърпащите:

Б1

1.Тяга
2.Гребане/набирания

Б2
1.Тяга (малко съмнително..но ако се справиш - супер )
2.Гребане/набирания

Нали,идеята пак е да си вдигнеш масата в големите мускулни групи.Аз съм на мнение,че преди да качиш сантиметри в гърба и бедрата ще ти бъде трудно да развиваш ръцете.

Клек или тяга  2 дни в седмицата  ????? Никво трениране на  ръце  евала  ... “Аз съм на мнение,че преди да качиш сантиметри в гърба и бедрата ще ти бъде трудно да развиваш ръцете”  .. тва  как  ти хрумна  краката и гърба не са  му толко назад

19.08.08
05:52

Човека е напълно прав, следващите седмици ще се набляга предимно на базови упражнения, сила и големите МГ .. Ръцете ще ги оставим на произвола на съдбата.Алкорин и ти си прави ма ми трябва 1 седмица поне за настройка на нервната система, че ще се работи максимално с 6-8 повторения :)

19.08.08
07:38

/offtopic

казано от Wrestling_pro на 19.08.08, 05:45:

Клек или тяга  2 дни в седмицата  ????? Никво трениране на  ръце  евала  ... “Аз съм на мнение,че преди да качиш сантиметри в гърба и бедрата ще ти бъде трудно да развиваш ръцете”  .. тва  как  ти хрумна  краката и гърба не са  му толко назад

Какво им има на клек или тяга 2 пъти седмично? Аз правя всеки ден разновидност на клек или тяга пък нищо ми няма. Едното упражнение за бицепс дори и то е много при такова трениране, спри се с тия ръце... А краката и гърбът дори да не са му толкова назад, въпросът е друг - с голям гръб и крака (които са около 75% от тялото, че и повече) и малки ръце пак ще изглеждаш голям, а с големи ръце и малък гръб и крака - еми ще изглеждаш в най-добрия случай смешен. Така че, растежът на ръцете от големите упражнения е достатъчен за хармонично развитие.
/offtopic
Иначе, успех RedWalker, ще следя развитието ти с този метод с интерес!

Мнението беше редактирано от G33K на 19.08.08 07:39.

19.08.08
09:58

казано от G33K на 19.08.08, 07:38:

/offtopic

казано от Wrestling_pro на 19.08.08, 05:45:

Какво им има на клек или тяга 2 пъти седмично? Аз правя всеки ден разновидност на клек или тяга пък нищо ми няма. Едното упражнение за бицепс дори и то е много при такова трениране, спри се с тия ръце... А краката и гърбът дори да не са му толкова назад, въпросът е друг - с голям гръб и крака (които са около 75% от тялото, че и повече) и малки ръце пак ще изглеждаш голям, а с големи ръце и малък гръб и крака - еми ще изглеждаш в най-добрия случай смешен. Така че, растежът на ръцете от големите упражнения е достатъчен за хармонично развитие.
/offtopic
Иначе, успех RedWalker, ще следя развитието ти с този метод с интерес!

И много голям гръб с  малки ръце  и  големи ръце  и малк  гръб ще е смешно  след като  тренира за  хипертропфия  според мен бутащи и дъпащи или  ръце+крака  и гръб + гърди

BU

19.08.08
12:32

Еее,не се карайте де! : ))

Идеята ми беше,че не виждам смисъл в директното трениране на ръцете (освен при суперсерии,трисети и т.н.),що се отнася до масата им.Ако не се лъжа дори Уолкър ми беше казал преди доста време “ръцете растат покрай гърдите и гърба”.Не става въпрос за това,че гърба и краката му били добре,не говорим за баланс.Защото балансът е налице - 38-39 ръка.За тези размери това си е доста симетрично. :) Затова предложих да си бутне гърдите,гърба и краката напред,след като иска по-големи ръце.

В най-лошият случай ще има едни силни крака,по-плътен гръб и повече сила по цялото тяло.Горкият...  :)

Кой говори за голям гръб и малки ръце?После и ръцете ще се тренират...Ама първо големите,после малките,а не обратно.Нали това е основата на бодибилдинга?! ;)

19.08.08
15:58

Гръб бицепс .. / опит за крака /
1.Набирания 5х8,6,6,6,6 с 5кг на последните 2 серии
2.Тяга 90 120 130 / сецнах много неприятно кръста на 130 и не правих повече../ В близкия месец над 120 няма да кача на щангата каквото ще да става.От две три тренировки тягата ми върви все надолу.. от 5-тица на 130 на 4-ка на 1-ница предния път .. днс 3-ка..
3.Бицепсово сгъване с дъмбели 4х7 - 12,12,12,12 (кг)
4.Опит за клек.. след като големия лост беше зает.. отидох на смита, там се подхлъзна по килима и останах под него.Бях достатъчно ядосан и кръста ме болеше достатъчно и реших просто да си тръгна..

BU

19.08.08
17:03

Не бива да се очудваш,че силата ти на тяга пада след такъв скок.И при мене е абсолютно същата работа - изтрелях се до 120х8 и после 1 месец докато стигна пак до осмица. : )) И на лег съм така...80х8..после 3-4 седмици докато си го върна и прескоча.Сега направих 90х8,ама докато ми стане рутина...

Не е било мн правилно да продължаваш да зареждаш 130 на тяга за 3-ки и 5-ци.Мини си на 120кг и силата ще се върне след време.

Нямаш голям късмет в залата виждам...  :lol: концентрирай се.

22.08.08
17:19

Гърди Рамо Трицепс Крака
1.Горен лег дъмбели 4х6 25,28,28,28
2.Флайс на горен лег 4х8 15,15,15,15
3.Раменни преси 4х6 60,50,50,55
4.Хеликоптер 4х6-7 40 40 40
5.Френско 4х6 40 40 45 45
6.Клек 4х10,6,6,6 50,90,90.100
След клека имах мн неприятна болка в кръста както и след тягата миналия ден .. мисля да ходя другата седмица за снимка на прешлените.И по два дни след тягата ме държи едно неприятно напрежение в областна на кръста.. както и по време на тренировка при тежките серии ..Започвам да се притеснявам и мисля да взема мерки.

26.08.08
18:16

Гръб бицепс ..
1.Набирания 5х7,8,6,6,6 с 5кг,7кг,5кг,7кг,5кг
2.Гребане с щанга 50 60 70 70 80 (травмата от миналата седмица се обажда в кръста и не исках да слагам мн кг..)
3.Долен скрипец 4х7 55,55,55,55
4.Бицепсово сгъване с прав лост 4х6 с 40,40,40,40
5.Концентрично сгъване 12,12 + 1 дроп 10,5,3

01.09.08
17:20

Не тренирах 1 седмица.. заради сериозно мускулно схващане в врата.Ходех 3-4-5 дни с главата на една страна и почти не съм спал от болка..Днес се завръщам / каква ли контузия следва ....... /
Трен А (бутащи)
1.Равен лег 5х6 - 50,80,80,70,70
2.Кофички 4х6 с 10кг,10кг,10кг,0кг
3.Хеликоптер 4х6-7 - 40,45,45,45
4.Разтваряне в страни 4х6 - 10,10,10,12
5.Френско 4х6 - 40,40,40,40 (слабо.. но го правих прав понеже уреда ми беше зает..нямаше кой да ми вдига щангата и нищо не стана )
6.Скрипец 3х6 - 20,25,30
Обмислям и нов режим.. скоро ще го постна.
ПС - Върнал съм си кг-тата и мерките..

Мнението беше редактирано от RedWalker на 01.09.08 18:35.

ГН

02.09.08
06:45

Прав си дотолкова доколкото ако са ти генетично предразположени ръцете, може да не намалеят ако не ги тренираш но тренираш бутащи и дърпащи движения. За прогрес обаче... забрави. Как може да не ги тренираш директно усилено? В смисъл, не ти ли е кеф да покажеш ръце на улицата? :)

ГН

02.09.08
06:46

Редуокър, чета ти по-стари постинги от дневника - не ти ли е малко протеина?

02.09.08
07:22

Ами .. 2.55 на кг ми се падат, консумирам към 210-220гр протеин изцяло от животински белтък, растителния не го смятам.А за ръцете.. естествено, че съм фен на големите ръце, но след 10 месеца директна тренировка върху тях мисля да пробвам нещо друго.Видя се, че по стария начин нищо не става и тярбва да се опита с нещо ново.Освен това застоя не беше единствено в ръцете,а навсякъде.Прогрес имаше само при силата, но тази зима съм твърдо решен да стигна 85кг с 41-2 студена ръка( 43-4 топла..) ..на цената на всичко :)
А ето така ще изглежда режима : http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1497/5232579.BMP / Може да съм сбъркал някоя сметка, защото всичките изчисления са чрез формули.

Мнението беше редактирано от RedWalker на 02.09.08 07:35.

02.09.08
08:11

Имаш предвид 250гр. суров ориз нали ?

ГН

02.09.08
16:15

Извинявай, аз за ръцете се обращах към Дедменq, но явно съм уцелил и при теб.
Иначе ако ти се събират толкова проеин, хубаво. Може аз да не съм видял.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 02.09.08 16:16.

02.09.08
17:21

@Толио - Да, става въпрос за несварен :)
@Георги Ясно ;) Относно протеина гледам да е колкото може повече, но все пак малко или много бюджетът е определящият тук.. :lol:

03.09.08
19:07

Ужас..ядох овесени ядки днес .. с малко какао и захар стават горе долу ........(държах си устата да не повърна :Д)
Гръб бицепс задно рамо
1.Набирания 5х6 с 5-кг всичките
2.Тяга 4х6,2,2,1 100 90 80 80 (значи .. 100тачката я усетих като 1000дарка ..после свалих кг-тата на 90 с зор 2-ка.. болка в кръста.. + болка във врата..... ужасно е .. може да се наложи и да я спирам, ще видим следващата тренировка)
3.Разгъване за задно рамо 4х8 10,10,10,10
4.Бицепсово с дъмбели 6х6 12,12,12,10,10,10
5.Гръбни преси 2х12

05.09.08
11:17

Спирам дневника за неопределено време поради съмнения за дискова херния и всякакви по нататъчни тренировки..

05.09.08
11:40

Лошо, лошо.. Оправяй се по-бързо ;)

27.09.08
18:26

За моя голяма рядост след прегледа се оказа, че ми няма нищо.Въпреки това 1 месец съм в почивка от тяга и клекове, а после ще започвам да връщам силата от леко.. сериийки на 40-50кг без да си давам зор.На тяга под 6-тици няма да падам вече и ще си имам едно на ум за кръста..В последните 3 седмици тренирам като да не е без нищо и странно как раста....Ще продължа дневника след около 2 седмици, сега нямам нито време, нито стимул.

Ох аз бях така пролетта.Цяла седмица болки в кръста неможех да си завържа обувките.Моята болежка не беше от тягата а от рязко джижение при бутане на тежък предмет,нищо общо със залата.Бях прочел всички материали за дискови хернии,ишиас и др :D.За 2 седмици нямаше спомен от болката,но не посмях да дръпна тяга 2-3 месеца,нито клек.

03.10.08
15:52

И при мене са така нещата.Тази седмица правих клек и тяга на 40-50кг.. и малко по-малко (живот и здраве) ще връщаме кг-тата ;) Странно е, че дръпнах на размери при положение че тренирам гърба само на набирания и скрипец..а крака изобщо не тренирам сега.Замислям се и за в бъдеще дали има смисъл да отделям толкова голямо внимание на мъртвата тяга, защото голям и плътен гръб става и без нея..

17.10.08
19:07

От доста време не съм писал, ама да кажа все пак как вървят нещата.Малко по-малко си вдигам силата като преди .. 70клек тази седмица и 70 тяга, леки са ми но няма да си давам зор.Друго..кг-тата са около 81-2, а ръката е 40 вече.Нямам почти никакво време да пиша в дневника в момента,а и всеки ден едно ядене горе долу еднотипен трен започвам да не виждам смисъл..

11.11.08
18:29

Нещата с кръста са много зле.. незнам къде ще му излезе края на всичко, но нищо чудно и да е извън залата за много дълго време..Почва се пак ходене по лекари, ама нямам избор.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1