Трапец

17.10.07
09:08

Тренирам сериозно от 2 години 90кг съм и съм висок 185см. Трапеца ми доста изостава и като качвам килограми той не расте. Кажете ми някое упражнение или трик който да приложа.

17.10.07
09:31

Пробвай да го тренираш 2 пъти седмично. Единия път с рамо, другия с гръб по 8 серии. Едната трениравка да е само с дъмпели, другата само с щанга. Успех!

17.10.07
09:31

Мъртва тяга серии с по 6-8 повторения с големи тежести и може би повдигане на щанга зад гърба пак за трапец или с дъмбели отстрани.

Ако правиш тяга(би трябвало да правиш) + още едно упражнение за трапец в деня за гръб или рамо друго не ти трябва. Може да не ти е генетично заложено. Срещу някои мускулни групи битката е изгубена още като сме се родили. Но не и войната ;)

FZ

17.10.07
14:46

казано от Nihilist—- на 17.10.07, 09:08:

Тренирам сериозно от 2 години 90кг съм и съм висок 185см. Трапеца ми доста изостава и като качвам килограми той не расте. Кажете ми някое упражнение или трик който да приложа.

Прави трапеца в един ден с гърди,рамо и корем  или заедно с гърба , трицепса и предмишницата .
Прави трапецовидно повдигане на раменете с дъмбели .
Може да правиш  и дърпане на долен скрипец за трапец

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 17.10.07 14:53.

17.10.07
19:44

Кажи какво правиш за трапец,колко дена тренираш в седмицата,с кой муск.групи го тренираш?

22.10.07
17:32

За трапеца си има доста алтернативи . На мен ми напрвиха специална програма за развитие на трапеца . Правиш го 2 пъти в седмицата - първия път с гърба , а втория  с рамената . Намаляваш си упражненията за плътност на гърба . Правиш си самонабиранията , горния скрипец и тягата . После като свършиш с гърба отиваш на калф машината и я повдигаш с трапеца . За улеснение можеш да се повдигнеш малко на пръсти . Правиш повече повторения и към 3-4 серии и после си хващаш дъмбелите . Там си праскеш по-мако повторения и серии . Псоле слагаш въжето, дето по принцип се ползва за трицепс , на долния скрипец и дърпаш към врата . Това ти е първата тренировка . Рамената ги прави на подобаващо растояние от време . След нормалната ти раменна тренировка си направи сериите с дъмбелите .
При мен тва помогна страшно много , дано и при теб да има ефект ;)

22.10.07
19:07

казано от SeverusSnape на 22.10.07, 17:32:

За трапеца си има доста алтернативи . На мен ми напрвиха специална програма за развитие на трапеца . Правиш го 2 пъти в седмицата - първия път с гърба , а втория  с рамената . Намаляваш си упражненията за плътност на гърба . Правиш си самонабиранията , горния скрипец и тягата . После като свършиш с гърба отиваш на калф машината и я повдигаш с трапеца . За улеснение можеш да се повдигнеш малко на пръсти . Правиш повече повторения и към 3-4 серии и после си хващаш дъмбелите . Там си праскеш по-мако повторения и серии . Псоле слагаш въжето, дето по принцип се ползва за трицепс , на долния скрипец и дърпаш към врата . Това ти е първата тренировка . Рамената ги прави на подобаващо растояние от време . След нормалната ти раменна тренировка си направи сериите с дъмбелите .

Аз лично не мога да си обясня, каква е ползата да жертваш плътността на гърба за сметка на трапеца. Нагледал съм се на момчета с тесни гръдни обиколки и слаби раменца, но с прекомерно развити трапецовидни мускули и никак не ми изглежда естетично. (не казвам че ти си такъв!) По-скоро напомня форма на ракета.

22.10.07
20:39

Аз преди го тренирах но преди година 2 четох че профита а и Митко Димитров ми потвърди че трапеца расте покрай другите групи и изобщо не го тренират.Иначе аз добри отзиви имам от повдигане на рамената с щанга (тежко).

23.10.07
08:20

казано от Владимир8507 на 22.10.07, 19:07:

Аз лично не мога да си обясня, каква е ползата да жертваш плътността на гърба за сметка на трапеца. Нагледал съм се на момчета с тесни гръдни обиколки и слаби раменца, но с прекомерно развити трапецовидни мускули и никак не ми изглежда естетично. (не казвам че ти си такъв!) По-скоро напомня форма на ракета.

Първо се извинявам за пирамидката от цитати . Ами аз лично не жертвах плътността , защото когато започнах да тренирам така , гърба ми беше доста напълнен . А и плътноста се изоставя само колкото трапеца да настигне останалата част от гърба и после тренировката за гръб си продължава по старо му , а упражненията на трапеца се намаляват пак .

Мнението беше редактирано от SeverusSnape на 23.10.07 08:21.

09.08.08
06:58

Истински прогрес в трапеца забелязах,когато започнах да изпълнявам упражнението мъртва тяга. Оттогава никога не съм го тренирал самостоятелно

GO

05.09.08
19:18

казано от Hvanatema на 17.10.07, 09:31:

Мъртва тяга серии с по 6-8 повторения с големи тежести и може би повдигане на щанга зад гърба пак за трапец или с дъмбели отстрани.

Напримерно като правиш гръб , примерно :  в понеделник и петък , веднага след гърба ще сложиш 90 или 100 кг за трапец , аз ги правя така и от две седмици на сам забелязвам разтеж на трапеца , пример ... аз лично правя мъртва серии с 90 кг а трапеца си го правя с 100 кг ... това е за маса и плътност а ако искаш широчина и релев се прави в повече повторения с малко по-малко килограми ... аз ги правя понеделник за маса и плътност петък за широчина и релеф и така .

05.09.08
20:31

казано от Bezgreshniat на 05.09.08, 19:18:

казано от Hvanatema на 17.10.07, 09:31:

Напримерно като правиш гръб , примерно :  в понеделник и петък , веднага след гърба ще сложиш 90 или 100 кг за трапец , аз ги правя така и от две седмици на сам забелязвам разтеж на трапеца , пример ... аз лично правя мъртва серии с 90 кг а трапеца си го правя с 100 кг ... това е за маса и плътност а ако искаш широчина и релев се прави в повече повторения с малко по-малко килограми ... аз ги правя понеделник за маса и плътност петък за широчина и релеф и така .

БРАВО ! Ти си готов за инструктор !

По темата трапец не правя. Това си е ген.

29.07.09
18:30

абе ти освен да пиеш друго правиш ли? ебах ти и инструктора :)

GO

29.07.09
21:17

казано от Mitaka на 29.07.09, 18:30:

абе ти освен да пиеш друго правиш ли? ебах ти и инструктора :)

Правя , правя ... По някое друго опръжнение за кръста ;) ...

30.07.09
08:51

казано от Владимир8507 на 22.10.07, 19:07:

+1
Трапеца може да развали цялата визия на тялото ако се прекали с него, така че внимавай.

30.07.09
09:45

мъртва тяга мошно и накрая 3 x 30 с 20ките дискове ...

30.07.09
10:34

Тежка тяга веднъж-два пъти седмично, според програмата ти + евентуално още едно упражнение за директно трениране на трапеца. Ако така не расте - с нищо няма да расте, генетично слаб си ти е и толкова.

ПИ

30.07.09
10:54

Моя без никакви тренировки е такъв, какъвто имат трениращи няколко месеца .. генетика ;)

14.08.09
17:52

Много е важно и как изпълняваш упражненията за трапец.Може да прехвърляш натоварването към други помощни групи.Сигурен ли си, че вдигаш тежестта с трапеца, а не с рамото и да сгъваш ръцете да прехвърляш към бицепса.

DO

29.08.09
00:00

Трапецът расте много лесно. Може би при теб не върви добре. Явно иска повече усилие и концентрация.
Няма смисъл да го тренираш два пъти седмично. Той се товари от раменете.
Веднъж го тренирай с дъмбели,а след това с щанга. Главата я дай напред и повдигаш максимално раменете само нагоре без да правиш въртеливи движения,след,което задържаш за секунда и пускаш бавно. 3-4 серии по 10 повторения с по-тежичко. Целта е последното повторение да го правиш трудно и да усещаш леко парене в трапеца. Между сериите почивай около 45-60 скеунди. Това го прави веднъж седмично. След тази тренировка би трябвало всеки път да си с мускулна треска на другия ден. Ако търсиш обем,след тренировка вкарай един шейк от гейнър високовъглехидратен около 75-80 грама. Високопроцентов протеин може да пиеш на всяко хранене по 30-40 грама,както преди,така и след тренировка комбинирано с гейнъра. Успех.

29.08.09
05:28

казано от donati на 29.08.09, 00:00:

Трапецът расте много лесно. Може би при теб не върви добре. Явно иска повече усилие и концентрация.
Няма смисъл да го тренираш два пъти седмично. Той се товари от раменете.

Едни обръщания и една тяга са му достатъчни. Какви са тези упражнения за трапец не знам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1