03.09.08
17:54
Привет!
Искам да наблегна на следните МГ през идния зимен период:Рамо,Трицепс,Крака.
Бих се радвал да чуя някои предложения как точно да го направя.
Сплита ще е 4 дневен.Примерно:
1крака-клек,лег преса,напади,римска тяга
2гърди+бицепс-лег,полулег,кофички,згъване с щанга
3.рамо+трицепс-раменни преси,разтваряне встрани,разтваряне за задно рамо,скрипец за трицепс(загряващ)френско,разгъване на дъмбел зад глава с 2 ръце
4гръб-набиране,мечка,тяга
Програмата е само примерна.Имам много чудения:
-краката според мен ще тръгнат от подобна тренировка добре?
-удачно ли ще е рамото и трицепса да са заедно или да ги разделя?
-гърба го тренирам сам,но ми върви доста добре,дал ида не добавя някоя от изоставащите МГ при него?
Надявам се да дадете някои идеи как да комбинирам групите и да предложите някое интересно упражнение/тренировъчен метод което може да ми послужи.Мислех за някакъв вариант с намален интензитет на тренирането на останалите групи,но не съм много сигурен как точно ще се получи.
Поздрави!
Темата беше редактирана от tra^la^la на 03.09.08 18:06.
03.09.08
18:29
В първия тренировъчен ден от седмицата да са ти рамото и трицепса. Краката да са сами като след тях задължително имаш почивен ден.
1 - рамо, трицепс
2 - почивка
3 - гръб, бицепс
4 - гърди
5 - крака
6 - почивка
03.09.08
20:00
Според мен би могъл да вкараш още едно упражнение за рамото, все пак се възстановява бързо и се претренира много трудно, така че можеш да добавиш още едно упражнение за предната или средната част. Може пък и да го пробваш в супер-серии. ;)
03.09.08
20:11
казано от Георги Гайдов на 03.09.08, 18:29:
В първия тренировъчен ден от седмицата да са ти рамото и трицепса. Краката да са сами като след тях задължително имаш почивен ден.
1 - рамо, трицепс
2 - почивка
3 - гръб, бицепс
4 - гърди
5 - крака
6 - почивка
пробвай по тази програма и рамената и трицепсите ги тормози със дропсерии,суперсерии,частични повторения,пауза-почивка,изотеншън и разни други методики към периода за маса.
казано от Bushwacker на 03.09.08, 20:00:
Според мен би могъл да вкараш още едно упражнение за рамото, все пак се възстановява бързо и се претренира много трудно, така че можеш да добавиш още едно упражнение за предната или средната част. Може пък и да го пробваш в супер-серии. ;)
приятелю , въобще си много далече от истината, рамото е един от най- лесно претрениращите мускули, точно от това че се претренира и там се получават най-честите контузии във фитнеса.
иначе според това коя мускулна група ти изостава можеш да я сложиш като първа тренировка, на мен рамената също ми изостават, но не съм ги сложил в първия ден, като аз ги тренирам самостоятелно като група и много тежко , но това е защото и стажат ми е голям, прецени сам как ти действа натоварването на тези групи и така ще определиш колко серии и колко упр. да правиш.
Мнението беше редактирано от INZAGHI на 04.09.08 06:38.
казано от Bushwacker на 03.09.08, 20:00:
Според мен би могъл да вкараш още едно упражнение за рамото, все пак се възстановява бързо и се претренира много трудно,
нещо бъркаш според мен, рамо се претренирва доста лесно