07.09.08
08:09
Здравейте, тренирам за маса и искам повече да наблегна на базовите упражнения. Моля посъветвайте ме дали сериите и упражненията са добре подбрани в програмата и дали редът на упражнения е правилен. Ето я и програмата :
1 ден : Гърди , трицепс
1.Лег - 4х8,8,6,6
2.Полулег - 4х8,8,6,6
3.Флайс от обратен наклон - 3х8
4.Кофички - 3х8
5.Лег с тесен хват - 3х8
6.Френско с щанга - 3х8
7.Кикбек - 3х8
2 ден: Гръб , Бицепс
1.Набиране - 4х10
2.Мъртва тяга - 4х8
3.Чукчета с щанга - 4х8
4.Гребане с дъмбел - 3х8
5.Сгъване с щанга - 3х8
6.С дъмбели от седеж -3х8
7.Концентрично сгъване - 3х8
3 ден: Рамо , Трапец
1.Раменна преса пред гърди с лост - 3х8
2.Повдигане на дъмбели напред - 3х8
3.Разтваряне на дъмбели настрани за задно рамо - 4х8
4.Трапец с щанга - 4х8
4 ден: Крака
1.Клекове - 4х8
2.Хакен клек - 4х8
3.Румънска мъртва тяга(с изпънати крака) - 4х10
4.Прасец с щанга - 4х12
07.09.08
10:11
Програма ти не е лоша. Само че незнаем стажа ти и така неможе да се прецени дали ти е малко, много и т.н. То не че иначе може да се каже точно, но е по добре като стажа, ръста, теглото и възрастта са известни. Аз все пак ще си кажа забележките. За гърди на лег и полу-лег може да направиш повторенията по-малко при желание пр. 4х6. За трицепс махни лега, че мн лежане стана ;-) и увеличи френското на 4-5 серии. За гръб си добре. Може да добавиш тежест на набиранките, ако не го правиш, да правиш по-малко повторения на тяга с по-големи кг. ако си усвоил техниката. За чукчетата ги прави с широк надхват и за бицепса махни 2 или 3-тото упр. а сгъване пак в 4-5 серии. За рамо повече серии раменни преси(тежки) пр. 5х5 и разтварянето да е встрани а не напред. Предното рамо се товари от пресите доста. Можеш да замениш хакен клека с лег преса. И сложи един ден почивка м/у 2 и 3 ден и накрая поне още 1 ден.
07.09.08
10:31
182 см ръст, 72 кг, 15 години, около 7 месеца стаж.
Значи за трицепс да станат 2 упр. - Френско - 5х8(само че с 8 повторения ли да го правя?), Набиранията с тежест, мъртва тяга - 4х6 с повече кила мисля че е добре ; за БИЦЕПС само сгъване с щанга - (5х8 ли да го правя?), Концентрично сгъване -3х8 мисля че ще е добре. За рамо да останат само Раменните преси и Разтварянето встрани ли ? за Раменните преси става ли 4 или 5 серии х 6 ?
Поздрави!
Така като ти гледам упражненията, нямаш за средно рамо и за задно бедро хубави упражнения,с които да натовариш качествено.Иначе ако не ти идва тежко след гърдите да правиш трицепс или след гръб бицепс програмата не е лоша.
07.09.08
12:57
Мисля че раменните преси натоварват добре предното и средното рамо. Доколкото за задно бедро Румънската мъртва тяга е добро базово упражнение
07.09.08
15:19
5х8 е добре може и 4, зависи дали няма 5 да са ти много. За рамото ги направи 3 упр. Раменни преси 4-5 серии, разтваряне встрани 3 и нещо за з. рамо в 4 серии и си готов. Общо 12 серии за рамо е добре.
07.09.08
17:14
Мерси tisho , а само да попитам кога да тренирам корема ? Мисля да правя Коремни преси - 3х30 и Повдигане на краката от лост - 3х30 дали ще е добре ? А мъртвата тяга да я правя ли на пирамида ? Също така искам да попитам дали този начин на трениране е добър или да разменя мускулните групи, защото нещо ми подсказва да тренирам в един ден Ръцете в суперсерии ? Досега това не сам го правил. Също така може ли да правя Раменните преси 5х6? А за трицепс ми се струват малко упражненията мога ли да включа още едно Кофи на пейка ? А за Концентричното и кикбека може ли 4 серии ?
Мнението беше редактирано от kristian_k на 07.09.08 17:39.
според мен малко мн ти идват упражненията и сериите и мои да претренри6 по тоя на4ин а като претренира6 няма да има растеж . все пак само 7 месеца стаж има6
07.09.08
22:37
казано от kristian_k на 07.09.08, 17:14:
Мерси tisho , а само да попитам кога да тренирам корема ? Мисля да правя Коремни преси - 3х30 и Повдигане на краката от лост - 3х30 дали ще е добре ? А мъртвата тяга да я правя ли на пирамида ? Също така искам да попитам дали този начин на трениране е добър или да разменя мускулните групи, защото нещо ми подсказва да тренирам в един ден Ръцете в суперсерии ? Досега това не сам го правил. Също така може ли да правя Раменните преси 5х6? А за трицепс ми се струват малко упражненията мога ли да включа още едно Кофи на пейка ? А за Концентричното и кикбека може ли 4 серии ?
За корема може да го включиш след краката или след рамото, където избереш. Аз предпочитам вариант едно. На другите въпроси ще кажа, че аз изказах своето мнение относно програма ти, но това не значи, че ти трябва да правиш всичко, както ти го казвам. Все пак ББ е индивидуален спорт и при всеки е различно. Съжалявам за неточния отговор.
08.09.08
05:29
Няма нищо. Относно програмата Георги Гайдов ми спомена да включа кум трицепса лежанка с тесен хват - 3х8, така френското става 3х8 ; а за Бицепса - СКотово - 3х8(защото му казах че бицепса не ми е оформен на топка, а ръката ми е голяма), така сгъването с щанга ще стане 3х8