08.09.08
16:53
Програмата е на известния боец по свободен двубой (MMA) Bas Rutten. Тук може да видите как протича тренировката, а надолу съм я обяснил с думи, ако има нещо неясно.
http://www.mma-bulgaria.com/videos/view/238/bas-rutten-тренировка-сила-издръжливост-mma
След здраво тичане и редуване на спринт с кратка почивка, спринт, кратка почивка и така около 15-20 минути идва ред на силовата тренировка.
Всички серии са по около 20-24 повторения.
Без почивка между сериите.
Килограмите не са нужно да са ви тежки, защото няма да може да издържите дълго :) Аз лично ги правя като пирамида и започвам от сравнително леко като с всяка серия качвам нагоре.
Първо се редува трицепс - бицепс. Това ще рече правим 24 повторения с упражнението, което той показва за трицепс, след това без почивка отиваме и правим 24 пъти това за бицепс. Това го повтаряме 4 пъти.
Следващото е пак за гръб и гърди - редуват се двете по 4 пъти като за всяко правим 24 повторения без почивка. Тоест гръб 24, гърди 24, гръб 24, гърди 24, гръб 24, гърди 24, гръб 24, гърди 24. Трябва да е динамично.
После се редуват кофички - римски стол - 4 пъти по 24 повторения без почивка.
Накрая за десерт чуково сгъване самостоятелно - 4 по 24.
Първия път като направих тренировката (даже без тичането и наполовина с кофичките) ми стана супер зле... не ми понесе изобщо и стоях пред съблекалнята докато събера сили да си облека дрехите. Ако сте смелчаци и ви е интересно ще се радвам да споделите своите резултати :)
08.09.08
17:29
Как няма да ти стане зле бе човек Бас Рутен си е бас рутен той е корав,а ти тогава май си претренирал яко
08.09.08
17:59
Сега програмата си я правя без да има особени проблеми след това. Но наистина трябва да си в добра форма за да я докараш както трябва докрай и да си свеж и зареден с енергия.
Мнението беше редактирано от oho на 08.09.08 18:00.