08.09.08
18:57
с какви упражнения се тренира ето този мускул http://www.bb-team.org/gallery/106326/
08.09.08
19:10
тяга?
м от 2 години не съм спирал да е правя ,но не виждам чак такъв напредак нещо куца :)
08.09.08
20:05
Адския гръб човече не виждам да ти куца нещо.Особенно откъм ширина направо е супер,може би малко повече работа за плътност.
08.09.08
20:50
Гръб като моя, освен че може би е по-добър.... не се вплягай - и аз тази година ще правя плътност, давай повече гребане и тега, па да видим. Но гърба ти е супер, супер човече!
08.09.08
21:23
Тяга,мечка с тесна ръкохватка - при мен тези действат за посочената област
абе това не е моя гръб е мислите ли ,че щях да ви питам нещо ако това беше моя гръб :) :) просто съм дал пример с снимката на която добре се очертава този мускул на който искам да наблегна
09.09.08
10:47
Тъкмо се чудех,какво ти куца на гърба :) а той не бил твоя :P
това не е един мускул, а са трапецовидният,широкият гръбен и кръста.Демек - тренирай за гръб и ще ти се развие
09.09.08
11:14
казано от WarChieft на 09.09.08, 10:47:
Тъкмо се чудех,какво ти куца на гърба :) а той не бил твоя :P
Ха-ха, наистина. Иначе поне за долната част на таргет зоната, еректорите, хиперексетзии и Good Morning, както беше казано по-горе. За горната част не очертаната зона предполагам, че тягата е добър вариант, но така ли е наистина? Защото и аз смятам да правя два месеца тяга, след като не съм правил никога в живота си.
казано от Nikolay на 09.09.08, 11:02:
това не е един мускул, а са трапецовидният,широкият гръбен и кръста.Демек - тренирай за гръб и ще ти се развие
..а дори и да беше като цяло е много безидейно да се набляга на една част от мускула. Ето и изображение на въпросните мускули: http://www.fitstep.com/Advanced/Anatomy/Graphics/back-anatomy-lats-traps.gif
09.09.08
12:36
Тягата ще помогне, но нестава само с нея. Трябва гребане с дъмбел, мечка и всички други упражнения за гръб с тесен хват(чукове, скрипци, набирания). Това не е само кръста за да ти трябва екстензии и добро утро. Тук става въпрос за цялата вътрешна част на гърба.
11.09.08
14:49
казано от tisho на 09.09.08, 12:36:
Тягата ще помогне, но нестава само с нея. Трябва гребане с дъмбел, мечка и всички други упражнения за гръб с тесен хват(чукове, скрипци, набирания). Това не е само кръста за да ти трябва екстензии и добро утро. Тук става въпрос за цялата вътрешна част на гърба.
Подкрепям го напълно !!! :)
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 11.09.08 14:50.
14.09.08
13:30
За да не правя нова тема ще ви питам тук .
При тренировка за гръб може ли да се правят гребане с щанга и гребане с дъмбел в 1 тренировка или не е желателно защотоо са принципно еднакви и да попитам същото за трицепса : френско разгъване и дъмбел зад врата разгъване мерси предварително
Може.
И за двете. :)
Естествено, ако са само двете упражнения, няма да е най-добрата комбинация.
казано от ceco_metal на 14.09.08, 13:30:
За да не правя нова тема ще ви питам тук .
При тренировка за гръб може ли да се правят гребане с щанга и гребане с дъмбел в 1 тренировка или не е желателно защотоо са принципно еднакви и да попитам същото за трицепса : френско разгъване и дъмбел зад врата разгъване мерси предварително
Гребане с дъмбел и гребане с лост НЕ е са еднакви упражнения, да и двете са за гръб, но акцентират върху различни места.
15.09.08
08:23
Струва ми се, че грабанто тип “мечка” с подложка под гърдите под 45 градуса, което правих вчера, акцентира точно върху горната част на посочените в тази тема мускули.