Непознати за мен упражнения

LE

27.03.04
09:36

Така в новият брои на мускули и фитнес има статия в разнообразието е силата и там са дадени упражнения за разнообразяване,но някои от тях не знам какво представляват така че които знае да казва-1.Cleans and presses за рамо 2.Power cleans за  гръб 3.Сиси клек за бедра?A също искам да питам за някое по рядко използвано упражнение за рамо,защото точно за тази група ми трябва разнообразие а ме е страх че съм използвал почти целият арсенал от упражнения.

29.03.04
14:45

Доколкото си спомням и виждам това което си написал ми е познато сиси клека.Мисля че се правеше с поставки под стьпалата около 2.5 см.За рамото знам доста упр.,Но едва ли ще мога дда тиги обясня тук всичките.Но има едно което е доста добро за ротаторната група.Ако не го знаеш се изпьлнява на хоризонтална лежанка с дьмбел.Вдигаш дьмбела с едната рька горе изпьлнявашго сдвижение подобно на флайса ,но с  движение само врамото.В общи линиие това дано си ме разбрал :wink:

LE

29.03.04
15:02

Ако знаеш наистина доста упражнения за рамо,ще те помоля да видиш дали не можеш да дръпнеш снимка от някоя страница на даденото упражнение,защото се ограничавам само в широко известните преси с дъмбели,щанга и на машина(говоря за базовите)

29.03.04
15:14

За сьжаление не мога да ти дам подобна страница,защото тези упр.са малко известни и отдавна почти не се правят :cry:

LE

29.03.04
15:33

поне имената на упражненията да дадеш?

29.03.04
23:00

lesno_nema, доколкото знам, Cleans and presses и Power cleans са две упражнения, които се изпълняват главно от пауърлифтърите. Не съм сигурен за имената, но съм чувал, че на Power cleans им казват нещо от рода на “обръщане пред гърди” или нещо от тоя род. Clean and press е същото, само че в края на движението не сваляш щангата, а продължаваш и правиш 1 повторение раменна преса, след което я сваляш в изходно положение. Надявам се да съм ги описал като хората :oops:
Успех !!!

30.03.04
11:40

От тия упражнения дето си написал намерих единствено Power clean
Ако искаш виж тия два сайта
http://www.exrx.net/Lists/Directory.html
http://www.bsu.edu/webapps/strengthlab/index.asp
Втория на мен ми харесва повече и в него има доста упражнения дето несъм ги срещал на други места, можеш да разнообразиш тренировката малко. :D
Надявам се да съм ти помогнал.

LE

30.03.04
11:50

Mersi

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1