Как да започна отново след 6месеца пауза?

MI

09.09.08
14:10

Здр. значи на 19 години съм, тренирал съм редовно година и половина. бях постигнал що годе нещо, но поради други причини прекъснах за половин година. Близо 6 месеца не съм стъпвал в зала и сега ще започвам пак покачването на маса. Как бихте ми препоръчали да започна? Направо както си тренирам по програма по 1 мускулна група в ден(3,4 дена в седмицата) или първо да тренирам всичко в 1 ден за около седмица? Мисля също и хранителни добавки да взема. Кога да ги започна тях - веднага или след месец, два?

09.09.08
14:51

Започни все едно влизаш за първи път в залата - 6 месеца без тренировки са прекалено дълго време. Тренирай с кръгови тренировки за 2-3 седмици и след това премини на сплит.

CR

09.09.08
14:54

казано от Владимир8507 на 09.09.08, 14:51:

Започни все едно влизаш за първи път в залата - 6 месеца без тренировки са прекалено дълго време. Тренирай с кръгови тренировки за 2-3 седмици и след това премини на сплит.

И като минеш на сплит тогава вече можеш да взимаш добавки

09.09.08
15:05

казано от Crystal на 09.09.08, 14:54:

казано от Владимир8507 на 09.09.08, 14:51:

И като минеш на сплит тогава вече можеш да взимаш добавки

Нищо не му пречи да взима протеин и мултивитамини още от началото - ще му бъде само от полза. Не казвам обаче, че е засължително, може и без! Нека храната да му е приоритет.

09.09.08
17:36

Споделям мнението на Владо, че 6 месеца е голяма пауза. И аз съм за кръгови, с умерено натоварване.

MI

09.09.08
21:26

аха, ок. А през колко време да тренирам? през ден не е ли малко? вчера ми беше първия ден и сега всичко ме боли - гръб, гърди, ръце ..... през колко дни да тренирам?

CR

09.09.08
22:17

Нормално да имаш мускулна треска след като не си тренирал толкова време...Утре като отидеш пак на зала и като загрееш ще ти мине треската...Ходи поне пьрвите 2-3 седмици през ден прави крьгови тренировки и чак тогава можеш да си разделиш програмата на отделни мускулни групи като тогава пак няма да е лошо през ден да ходиш.

MI

10.09.08
13:26

ама аз едвам се движа :) като парализиран съм. Не им ли трябва повечко от 1 ден на мускулите да се възстановят? или при кръговите  тренировки не е нужно възстановяване?

CR

10.09.08
19:45

Няма значение като ги загрееш минава (или поне намалява)мускулната треска така че това да не те притеснява ;) Тренировката ти може да изглежда така:
-понеделник-зала
-вторник-почивка
-сряда-зала
-четвьртьк-почивка
-петьк-зала
-сьбота-почивка
-неделя-почивка
това поне докато правиш крьгово.Много е важно да си почиваш добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1