Промяна/Допълване на програмата

08.09.08
19:34

Здравейте. Отдавна не съм писал, но ми трябва съвет. Тренирах 7-8 месеца, но спрях за 5 поради ред причини. От 4 месеца съм на тази лека програма, която я бях видял на сайта. Само малко я орязах, за да се вместя в 50-тина мин и да вляза отново във форма:

първи ден

•  повдигане на щанга от лег
•  повдигане на щанга от полулег
•  повдигане на дъмбели от полулег 
•  бицепсово сгъване с щанга от стоеж
•  бицепсово сгъване с дъмбел от седеж
•  кoремни преси
•  повдигане на краката от лег

трети ден

•  придърпване на вертикален скрипец
•  придърпване на хоризонтален скрипец 
•  гребане с дъмбел
•  повдигане на щанга за трапец
•  изтласкване на щанга от лег тесен хват
•  ‘френско’ разгъване с щанга

пети ден

•  раменна преса зад врат 
•  раменно разтваряне встрани
•  клякане с щанга 
•  бедрено разгъване
•  бедрено сгъване
•  повдигане на пръсти на калф машина
•  кoремни преси 
•  повдигане на краката от вис

Искам да добавя или да заменя някои упражнения с други, особено за гръб и гърди. Да продължа ли с оригинала на програмата http://www.bb-team.org/workout/1290/ или направо да мина на тази http://www.bb-team.org/workout/1287/?
Мерси

DE

09.09.08
06:38

всеки сменя програмата си на всеки 3-4 месеца. Тялото ти е привикнало вече към нея и ако ти доставя някакъв растеж, то той е минимален.

09.09.08
07:00

“всеки сменя програмата си на всеки 3-4 месеца.”
Е, не е точно така. :)

Подмяната на някои упражнения в тази програма, според мен е по-добрия вариант.
За гръб, можеш да ги подмениш изцяло - набиране(верт. скрипец), гребане, тяга...не непременно в този ред. :)
За гърди, може да вкараш кофички, вместо някое от изтласкванията..напр. вместо полулег с дъмбели.

10.09.08
16:39

казано от С7АЛК3Р на 09.09.08, 07:00:

“всеки сменя програмата си на всеки 3-4 месеца.”

Подмяната на някои упражнения в тази програма, според мен е по-добрия вариант.
За гръб, можеш да ги подмениш изцяло - набиране(верт. скрипец), гребане, тяга...не непременно в този ред. :)
За гърди, може да вкараш кофички, вместо някое от изтласкванията..напр. вместо полулег с дъмбели.

Знам, че е хубаво да се сменят програмите на известен период. Затова попитах :)

За гръб мисля да правя: Набиране-класическо(пред врат, нормален захват 3х7-8), гребане, но вече с щанга, и тяга като последно трето упражнение. Има ли смисъл да вкарвам четвърто???

За гърдите: Лежанка-нормална, кофички, лежанка под наклон с дъмбели и накрая малко флайс. Слагам ги в тоя ред, защото ако кофичките са към края, нямам сила и правя много малко :(

За рамо: щанга пред врат, от седеж с дъмбели и като трето разтваряне с дъмбели. Има ли смисъл да са три упражненията тук?

Естествено ще са в отделни дни, но това са групите, за които не мога да определя кои упражнения са най-подходящи!

Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1