10.09.08
19:11
здравейте,
според вас как трябва да се разпределят в дните от седмицата 4 тренировки в залата (силови) и 4 тренировки плуване/тичане (аеробни)?
Варианта който аз си мислех, че е най - удачен е следният:
Понеделник: Кардио + Силова
Вторник: Кардио + Силова
Сряда: Почивка
Четвъртък: Кардио + Силова
Петък: Почивка
Събота: Кардио + Силова
Неделя: Почивка
Логиката ми е че организмът има задължителната нужда да се възстанови след силова тренировка затова всеки ден след нея да е почивен. Между понеделник и вторник когато няма ден почивка да се тренират напълно различни мускулни групи и по този на4ин да се позволи на натоварваните от предния ден мускулни групи да се възстановяват.
Какво мислите?
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от jackass_dude на 10.09.08 19:12.
В зависимост от целите ти и от това какво правиш на тази силова тренировка може да е добре или зле. Не си казал какво целиш, не си описал как точно тренираш, така че не знам колко конкретни отговори очакваш.
Без значение от тези неща един съвет от мен - не ги прави едно след друго, по-добре е сутрин и вечер. И виж как точно ще е кардиото във вторник, защото плуване след яка upper body тренировка и тичане след яка lower body тренировка не си е работа.
10.09.08
19:34
ок,
прав си не се уточних мнг добре.
Това което целя като цяло е вдигане на мускулна маса (ако не запазване на сегашната) + изгаряне на излишните мазнини по тялото. Тука искам да кажа, че преди съм тренирал професионално плуване такаче плувните тренировки ще са нещо от рода на 4-5км на тренировка (тъй като вече не се състезавам) и предимно полуаеробни.
Тренировките в залата ми са 4 за да мога да разделя мускулните групи както следва - 1 ден гръб, 1 ден гърди, 1 ден трицепс, 1 ден бицепс + крака
Естествено като описах схемата имах предвид едната тренировка сутринта, другата - вечерта. Тъй като целя мускулна маса оставям 3 пълни дена почивка в седмицата.
п.с.
Тренирането всеки ден никога не е било проблем за мен, но качването на маса (била тя мускулна или не) е било голям провлем.
Затова реших, че оставяйки 3 дена на пълна почивка би било добре за мене..
Мнението беше редактирано от jackass_dude на 10.09.08 19:42.
Ще успееш ако ядеш достатъчно (за теб това значи доста храна, но няма как иначе, не става само с тренировки) и без боклуци (не защото ще ти пречат на качването, а все пак и здравето е важно). Иначе, така схемата ми допада, и аз харесвам плуването. Успех!
11.09.08
07:50
Още едно “за” плуването. Иначе ми направи впечатление че не тренираш рамене, нарочно ли или просто си забравил да ги споменеш?
11.09.08
10:27
да и аз това сега видях, че съм ги забравил...
както и да е в такъв случай тренировките ще изглеждат по следния начин:
1. Гръб (понеделник)
2. Гърди (вторник)
3. Рамо + бицепс (четвъртък)
4. Трицепс + крака (събота)
Както и да е, мисля че главния въпрос ми беше дали е удачно да почивам 3 дена или да правя 1ден силова, 1 ден аеробна и така всеки ден от седмицата... Но мисля че така е по добре оставяйки време за възстановяване:?
благодаря!
11.09.08
20:46
В тона на тази тема бих искал и аз да попитам нещо подобно.Наумил съм си 3 дена в седмицата да посещавам фитнес и още 2 да ходя да плувам(не съм професионалист и не си давам много зор при плуването).Програмата ми е следната:
понеделник:Гърди+рамо+трицепс
вторник:Гръб+бицепс+крака
сряда:почивка
четвъртък:Гърди+рамо+трицепс
петък:плуване
събота:почивка
неделя:плуване
следваща седмица
вторник:гръб+бицепс+крака
четвъртък:гръб+бицепс+крака
неделя:плува
височина:175-176
тегло:68-70
цели:Изграждане на хармонично тяло с акцент върху релефа и приемлива маса
П.С. Принципно програмата е 4-дневен сплит,но смятам 3 пъти да посещавам фитнес
Какво мислите?
14.09.08
11:33
май няма мнг отговори..
казано от Frost Master на 11.09.08, 20:46:
В тона на тази тема бих искал и аз да попитам нещо подобно.Наумил съм си 3 дена в седмицата да посещавам фитнес и още 2 да ходя да плувам(не съм професионалист и не си давам много зор при плуването).Програмата ми е следната:
вторник:Гръб+бицепс+крака
четвъртък:Гърди+рамо+трицепс
неделя:плуванеследваща седмица
вторник:гръб+бицепс+крака
четвъртък:гръб+бицепс+крака
неделя:плувависочина:175-176
тегло:68-70
цели:Изграждане на хармонично тяло с акцент върху релефа и приемлива масаП.С. Принципно програмата е 4-дневен сплит,но смятам 3 пъти да посещавам фитнес
Какво мислите?
Първо бих те посъветвал да си смениш програмата за да не тренираш толкова МГ в 1 ден и да не тренираш 1 МГ 2 пъти в седмицата. Иначе спокойно си редувай силовата с кардио.
16.09.08
21:58
Значи разглеждах мнг форуми и статии тия дни отностно възстановяването. Стигнах до извода че освен протеини трябва да се вземат и други добавки..
Калций, Магнезий, Цинк, Желязо.. те всичките ускоряват процесите на възстановяването.. Други естествени добавки като апитонин (пчелно млечице) повишават апетита (ако имаш проблем с него защото трябва да се яде стабилно нали така:)) )и имунната система.. Друго полезно нещо би било Гинко БИлоба...
като цяло всички са естествени и повечето от тях безвредни добавки (с изключение на някой като се предозират)..
Какво мислите за такива добавки и използването им в една диета:?