12.09.08
09:54
Бихте ли ми дали програма след 1 месец редовно ходене в фитнеса.Следвал сам тази програма http://www.bb-team.org/workout/1291/
На 15 год. сам 158 см. 47кг.Благодаря предварително !!!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 10:38.
казано от ajax_bg на 12.09.08, 09:54:
Бихте ли ми дали програма след 1 месец редовно ходене в фитнеса.Следвал сам тази програма http://www.bb-team.org/workout/1291/
На 15 год. сам 158 см. 47кг.Благодаря предварително !!!
Сам си на 15 години, а с друг на колко си?
:-)
Извинявай, не се сдържах.
Ако имаш време за 5 тренировки в седмицата, ето тази е добра: (http://www.bb-team.org/workout/1283/)
* първи ден - гърди, корем
* втори ден - гръб
* трети ден - крака,
* четвърти ден - рамо, трапец, корем
* пети ден - ръце
* шести ден - граматика
* седми ден - граматика
12.09.08
10:19
Програмата горе не е за теб и изобщо не е добра!!
Добра програм ще оставя някой друг да ти каже.
Обърни внимание на хранителния режим,защото той е по-важен от това как тренираш ,ако целта ти е покачване на мускуна маса(лично предположение).
Мнението беше редактирано от nachinae6t на 12.09.08 10:20.
казано от nachinae6t на 12.09.08, 10:19:
Програмата горе не е за теб и изобщо не е добра!!
Добра програм ще оставя някой друг да ти каже.
Обърни внимание на хранителния режим,защото той е по-важен от това как тренираш ,ако целта ти е покачване на мускуна маса(лично предположение).
Обяснявам защо според мен е подходяща. В началото, когато се прави кръгова тренировка, целта е да се влезе във форма в най-общ смисъл. След това обаче идва време за сплит. Има два възможни подхода - по-продължителна тренировка 2-3 пъти седични или по-кратка 4-5 пъти. Много начинаещи предпочитат първия вариант, защото им дава повече време за възстановяване. Но според мен вторият е по-подходящ, защото дава възможност тренировката да е кратка, да се наблегне на чистото изпълнение на упражненията и на усвояване на техниката. През втория месец не може и не бива да се работи направо за маса, първо трябва да се изчисти изпълнението на всяко отделно движение, да се настрои нервната система към тренировъчния режим. Ако се прави продължителна тренировка, начинаещият поради лошото изпълнение на упражненията и бързата умора ще рискува да претренира сериозно някои основни мускули, като това се отрази в последствие на растежа му.
Затова му препоръчвам 5-дневния сплит, съчетан с достатъчно почивка и подходящо хранене. Да мисли за маса след още 2 месеца.
казано от ajax_bg на 12.09.08, 12:49:
мерси.Ще я пробвам.
Пробвай. Но.. внимавай в началото. Прави с малки тежести, опитвай се да изпълняваш правилно упражненията, не бързай да се хвърляш на идеи за маса на всяка цена и бързо. Ако имаш някой до теб да те наглежда и помага, ще е добре. Храни се добре, почивай достатъчно (особено е важен сънят) и се зареди с търпение. Нещата не стават за един ден.
13.09.08
09:54
Може преди да пробваш да прочетеш коментарите отдолу за да видиш ,че не е за начинаещи и ти трябва голям опит за да започнеш по нея ,но все пак сам си решаваш.Аз само споделих моите доводи.