Моля за съвет за новата ми програма

11.01.05
12:09

Здравейте! Преди да питам да дам малко лично info: тренирам от няколко години (с големи прекъсвания) а от май.2004 вече сериозно. Искам от нова година (тя вече поотмина ама все пак  :oops: ) да почна с нова програма като включа и по-разнообразни упражнения. Не мога обаче да реша как да разделя мускулните групи/упражненията  :(  До сега тренирах 4 пъти седмично:

Пон: гърди+гръб
Вт:  Ръце (бицепс, трицепс, предмишница) и крака
Ср: Почивка
Чет: като Пон.
Пет: като Вт.
Всеки ден правя корем.

Тренирах с малки тежести (основно вкъщи) и не се натоварвах достатъчно (затова комбинирах гърди и гръб). Сега обаче имам нови дъмбели и щанга (комплект с тежести - подарък от Дядо Мраз  :lol:) и ми се струва че с този сплит ще ми е много тежко...  :cry:  Та се чудя дали да не тренирам три пъти седмично например гърди+крака; ръце; гръб+трапец и корема да си продължи всеки ден а в двата почивни дни да добава стречинг?
Това е само като идея де, така че ще съм благодарен за всякакви идеи, съвети, препоръки, критики и т.н.

P.S. Да не забравя - на 24г. (поне още за 4 месеца  :? ), 173см., 82кг. живо тегло. Целта ми е (основно) по-голям гръб. Ами мисля че това е всичко. Ако има още нещо което съм пропуснал питайте...

11.01.05
15:55

Много групи струпваш в един ден и рамо не тренираш не знам дали можеш на всички групи да ги натовариш с достатъчна интензивност например

Ръце (бицепс, трицепс, предмишница) и крака

как се чувсваш след един такъв ден

11.01.05
18:23

рамото ми влиза в деня за гръб (явно съм го пропуснал)...
отначало като почнах по тази програма се чувствах гадно, но постепенно с времето свикнах... май наистина ще мина на тридневни тренировки като най-подходящи

X_

11.01.05
18:37

ако целта ти е по-голям гръб,защо не започнеш с него и една по-малка мускулна група,например трицепс,рамо,може да го комбинираш и с краката,но тогава става тежка тренировка,поне за мен...не знам.След това гърди и друга по-малък мускул и третият ден това ,което е останало.Почиваш и отново...помисли,така както си го написал ми се струва доста :)

11.01.05
19:09

Възможна е и следната комбинация Гърди-Трицепс Гръб-Бицепс Крака-Рамо
предимството е че в тренировката за гърди взема участие и трицепса същото става и при гръб-бицепс и така се дава по пълноценна почивка на по-малките мускулни групи.Подреди си ги по дни и действай
Успех

11.01.05
21:14

така и смятам да направя:

Пон: Гърди+Трицепс
Вт: Почивка
Ср: Гръб+Бицепс
Чет: Крака рамо
Пет: Почивка

Само си мисля така не стават ли много почивки - цели 4 дена, а тренирам само три  :oops: ...

11.01.05
21:55

Ами не, не ти е много почивката. Точно тогава ти растат мускулите. Тренировката е само стимул, без адекватна почивка нищо не се получава.

X_

11.01.05
22:07

VoiD,добре е ,но според мен прави краката и рамото в Петък,а не в четвъртък и като искаш гръб,защо не правиш Гръб+Бицепс в Пн-к,а гърди+трицепс в Сряда

11.01.05
23:14

[quote author=”Петко К”]Ами не, не ти е много почивката. Точно тогава ти растат мускулите. Тренировката е само стимул, без адекватна почивка нищо не се получава.

Само да добавя + добро и балансирано хранене

12.01.05
12:28

това с храненето си е проблем  :cry:  ще трябва да измисля нещо по въпроса в най-скоро време.

12.01.05
23:24

[quote author=“VoiD”]това с храненето си е проблем  :cry:  ще трябва да измисля нещо по въпроса в най-скоро време.

Това е проблема в 80 % от случаите на не щат да ми растат мускулите + недостатъчна почивка и претрениране

13.01.05
00:33

Не ми казвай ,че не растеш ако не ядеш! Това беше на нечии подпис. Иначе е много важен и тонуса на мускулите. За това трябва правилна тренировка и почивка (както съм и написал във подписът ми). За правилната почивка трябва правилна поза на тялото през целият ден когато не нужни физически усилия. Правилната поза и релаксацията на мускулите ще доведе освен до по-голямо възтановяване и до по-добра връзка на съзнанието и мускулите.
по-здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1