Малко помощ за програма за мускулна маса

12.09.08
21:50

Здравеите,искам да ве помоля да ми предложите добра и ефективна цялостна програма за мускулна маса.164 см,на 14 години,5месеца стаж.Знам 4е много от вас са добри билд1ри и ве моля да ми помогнете.
Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 10:38.

НЕ ТАКА!

казано от Траян Атанасов на 12.09.08, 23:36:

НЕ ТАКА!

Много правилно казано. Има много програми на сайта - избери си някоя за начинаещи и давай по нея. Чети!

DI

13.09.08
08:01

Аман от глупости бе какви програми в сайта..
Програмата трябва сам да си я изграждаш взависимост според самия себеси!
Неможе да се водиш по програма с която неможеш да осигуриш възтановяване на мускулна група ден за ден !
Всеки е пробвал да кара по листче с програмка и всеки рано или късно осъзнава че трябва сам да я променя било то като дни за мускулни групи или упражнения.
ПРОГРАМА НЯМА! ТИ СИ ПРОГРАМАТА!

13.09.08
09:17

Тази програма добра ли е ?

* първи ден - гърди, бицепс, корем
  * втори ден - почивка
  * трети ден - гръб, трицепс, трапец, предмишница
  * четвърти ден - почивка
  * пети ден - рамо, крака, корем
  * шести ден - почивка
  * седми ден - почивка

Програма за първи ден

* повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
  * повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
  * повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
  * бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
  * бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
  * кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
  * повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения

Програма за трети ден

* придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения
  * придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
  * гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
  * повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
  * изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
  * ‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
  * сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения

Програма за пети ден

* раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
  * раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
  * клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения
  * бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
  * бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
  * повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
  * кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
  * повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения

13.09.08
09:55

DiscoveryCold - принципно си прав, но следването на ‘написаното листче’ при начинаещ или въобще при човек, който няма много опит или поне теоретична подготовка, определено е по-добро от хаотичното и нескопосано съставяне на програма, която ще е пълен боклук. Разбира се, важно е програмата да съответства на стаж и развитие на съответния човек.

“Неможе да се водиш по програма с която неможеш да осигуриш възтановяване на мускулна група ден за ден !”
Докато стигнеш до това, че да разбираш, кога си възстановен и кога не, кога си тренирал пълноценно или си си загубил времето, бая блъскане има.

FiTTnesS - програмата, която си постнал е добра. Опитай я за 2-3 месеца. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 13.09.08 09:58.

13.09.08
12:54

ок 6те я пробвам и 6те видя дали има резултати
Благодаря

ГН

13.09.08
17:24

казано от С7АЛК3Р на 13.09.08, 09:55:

DiscoveryCold - принципно си прав, но следването на ‘написаното листче’ при начинаещ или въобще при човек, който няма много опит или поне теоретична подготовка, определено е по-добро от хаотичното и нескопосано съставяне на програма, която ще е пълен боклук. Разбира се, важно е програмата да съответства на стаж и развитие на съответния човек.

“Неможе да се водиш по програма с която неможеш да осигуриш възтановяване на мускулна група ден за ден !”
Докато стигнеш до това, че да разбираш, кога си възстановен и кога не, кога си тренирал пълноценно или си си загубил времето, бая блъскане има.

Съгласен съм - начинаещите трябва за започнат с нещо готово. Но коато вече имаш голям стаж, да следваш предварителнонаписани програми ми се струва едно от най-абсурдните неща! И в този ред на мисли, направо не мога да разбера много професионалисти, които си имат треньори - било то и още по-големи професионалисти. Какво значи да си културист и да тре тренират? Та нали всичко зависи от твоите усещания... твоето тяло... твоята система... Тренировъчен пратньор - да, някой който да помага и да те надъхва психологически - да, да даде някой друг съвет - да, ама треньор... бе много ми е странно. Ясно, че те вижда под друг ъгъл, но ако тренираш от да речем 10 години няма други ъгли - трябва сам да разбираш спецификите на своето тяло от всички ъгли. Та затова ми е странно.

GO

13.09.08
19:37

казано от DiscoveryCold на 13.09.08, 08:01:

Неможе да се водиш по програма с която неможеш да осигуриш възтановяване на мускулна група ден за ден !
Всеки е пробвал да кара по листче с програмка и всеки рано или късно осъзнава че трябва сам да я променя било то като дни за мускулни групи или упражнения.

ПОДКРЕПЯМ !!!

И аз бях , така , взех си от сайта , но след първата седмица и аз самия осещах , че тази програмка е много лека за мен ...
и така гледах раздел упръжнения и си направих подходящата програмка за мен сега забелязвам доста разлика !!!

Така , че си прецени сам за себе си каква програма ти трябва :)

13.09.08
19:46

гърди гръб почивка рамо ръце крака почивка - айде
Повече внимание не бих отделил, при положение, че има ДЕСЕЕЕЕЕЕЕЕЕТКИ теми. За тва и все по-малко пиша по ‘съществените’ теми, и повече в ‘извън залата’

Мнението беше редактирано от ozo на 13.09.08 19:48.

13.09.08
20:37

казано от Bezgreshniat на 13.09.08, 19:37:

казано от DiscoveryCold на 13.09.08, 08:01:

ПОДКРЕПЯМ !!!

И аз бях , така , взех си от сайта , но след първата седмица и аз самия осещах , че тази програмка е много лека за мен ...
и така гледах раздел упръжнения и си направих подходящата програмка за мен сега забелязвам доста разлика !!!

Така , че си прецени сам за себе си каква програма ти трябва :)

Все пак нямам много опит мал1к с1м и не осе6там коя програма е добра за мен дали е лека или прекалено трудна не мога да осетя каква програма е добра за мен

GO

14.09.08
13:14

Все пак нямам много опит мал1к с1м и не осе6там коя програма е добра за мен дали е лека или прекалено трудна не мога да осетя каква програма е добра за мен

Как да не можеш , ще изпробваш една програмка , ако ти е лека , ще преминеш към друга ;)

VI

14.09.08
13:48

Много ме кефите като секи ходил един месец на фитнес и вече знае всичко занимавам се от 2 години ходя по състезания чета много книги обменям информация не с кои да е сас Непобедимия Jay Cutler по скип (сега някои ще кажат че лажа) и така .
За мен програма за маса става като без почивка караш 4 дена-5 в залата !
Ще попитате защо?
Защото когато стартираш тренировката 1-ви ден (понеделник) се отваря протеиновия синтер и тои протича от 24-48 часа и когато се прекрати пак отначало почва ! И пример Пълниш басеин с вода и на другия ден го изпразваш и после пак ще трябва да го пълниж и утиват отново разходи ! Така е и в тялото :) такаче програми има много и различни е аз сега сам по програма която сме мислили аз и Христомир христов и сам много доволен от нея !!!
Кйто го интерисува нещо повече да пипе ЛС :)
Програмата мога да я кажа ама за начинаещи не е подходяща !

14.09.08
13:54

Би било интересно да напишеш програмата, за която говориш.
Не е казано, че всички ще се юрнем да тренираме по нея. :)

DI

14.09.08
16:57

Аз пък тренирам само по една мускулна група на ден здраво мразя мишмаш в програмата си :)

14.09.08
20:38

казано от Vilislav на 14.09.08, 13:48:

Много ме кефите като секи ходил един месец на фитнес и вече знае всичко занимавам се от 2 години ходя по състезания чета много книги обменям информация не с кои да е сас Непобедимия Jay Cutler по скип (сега някои ще кажат че лажа) и така .
За мен програма за маса става като без почивка караш 4 дена-5 в залата !
Ще попитате защо?
Защото когато стартираш тренировката 1-ви ден (понеделник) се отваря протеиновия синтер и тои протича от 24-48 часа и когато се прекрати пак отначало почва ! И пример Пълниш басеин с вода и на другия ден го изпразваш и после пак ще трябва да го пълниж и утиват отново разходи ! Така е и в тялото :) такаче програми има много и различни е аз сега сам по програма която сме мислили аз и Христомир христов и сам много доволен от нея !!!
Кйто го интерисува нещо повече да пипе ЛС :)
Програмата мога да я кажа ама за начинаещи не е подходяща !

Не разбирам много но ходя вторник 4етв1ртак и с1бота а в останалите дни ходя и на други тренировки.Тези тренировки 6те помогнат ли?Или 6те трябва да ходя по 4есто на фитнес?

15.09.08
12:06

Първо се научи да пишеш/четеш, после се захващай с какъвто и да е вид спорт.

15.09.08
17:26

казано от DiscoveryCold на 14.09.08, 16:57:

Аз пък тренирам само по една мускулна група на ден здраво мразя мишмаш в програмата си :)

Упс!
Засегна ме. :-)
Вечерях миш-маш днес :lol:

FiTTnesS - ненужно е, дори нежелателно да се юрнеш на всекидневни тренировки. Все пак, трябва и да почиваш.
Почивката и храната са не по-малко важни от тренировката. Ако те ти куцат, както и да тренираш...все тая.

15.09.08
17:40

Аз тренирам по тази програма и според мен не е лоша.Искам само да попитам как да правя сериите първо с по-малки кила и после всяка следваща с повече ? И ако правя по 20 минути велоергометър или крос след тренировка,ще ми помогне ли да кача по-малко мазно,било то и за по-дълъг период от време.

DI

15.09.08
18:14

Хаха иван аз така правя
Прибер давам със скрипец пред врат започвам с 42 60 72кг
И през ден след трнировка за малка мускулна група въртя колелце и правя коремни преси :) пример
понеделник само гръб
вторник рамо - колело - коремни преси
сряда се разхождам насам натам :P
четвъртак гърди (крака ако съм в настроение :) )
петък ръце - колело - коремни преси.

16.09.08
19:25

FiTTnesS - ненужно е, дори нежелателно да се юрнеш на всекидневни тренировки. Все пак, трябва и да почиваш.
Почивката и храната са не по-малко важни от тренировката. Ако те ти куцат, както и да тренираш...все тая.

Аз с желание 6те хода на фитнес но ха тренировки нхяма как да хода за това ми е

17.09.08
14:29

Искам да ви попитам още нещо.Рамената ми са много зле,незнам даже дали има мускул по тях :D Тези упражнения малко ли са и да добавя ли още ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1