Яйчен пастет By Madboy

13.09.08
18:39

4 твърдо сварени яйца ( 4 белтъка 1 жълтък) се настъргват, прибавя се 50-100 грама сирене, 10-15 гр. Маргарин, това всичко се омешва с вилица до получаване на хомогенна смес наподобяваща пастет, мажете на пълнозърнест препечен хляб.

Пожелание прибавете настърган морков, настърган лук, дори съм пробвал и с пъпеш също става страхотно.

14.09.08
13:54

Това е много стара и известна рецепта от детството на всички ни - но този маргарин....извинявай! Махай го. Сложи зехтин, ако трябва.

DI

14.09.08
18:24

Е то от маргарин до маргарин има балкан разлика.. откаде знаеш какъв ползва :)

14.09.08
18:29

Няма разлика по-добре масло, отколкото маргарин.

14.09.08
19:23

Я, това ще го пробвам някой ден. Мерси. :)

14.09.08
19:48

Нали може да се пасира ?

14.09.08
20:42

Ами може, ама да не стане като пасираното картофено пюре ( нищо не става от него ) намачкай го там с вилицата, кой ти се занимава с пасатори( целта е Бързо, лесно , вкусно, полезно, не Бавно, трудно Гадно) , ами той маргарина е в минимални количества колкото да може да се смеси, а аз използвам тук един дето го рекламират, че бил полезен за сърцето ( как точно се казваше ще ви излъжа днес свърши и изхвърлих опаковката :)
Количествата по-горе са примерни, мен примерно ми харесва с преобладаващ вкус на яйца, на други с повечко сиренце и така :)

Вуйна ми от която научих рецептата го нарича “Шопски пастет”, ям го от както се помня за закуска. :)

Мнението беше редактирано от Madboy на 14.09.08 20:48.

15.09.08
08:08

Забелязвам, че “Discovery…там кво беше”... има бая още да учи за някои храни, вместо да спори “компетентно” по различни теми.

DI

15.09.08
08:59

Напротив просто прекаляваш... ти още малко и ще станеш като изфирясалите по дюканските диети според който картофите боба и ориза са нишастени и са ВРЕДНИ (да кажеш на най - добрите бавни въглехидрати вредни еми ЗДРАВЕ!)
Колкото до маргарина има различни видове маргарин но най-общо казано
Ред от най вреден до най-полезен заместител според некомпетентния
1.Така наречените от мен Твърди/Традиционни маргарини с висока наситеност на животински мазнини използващи се за готвене
2. Масалцето
3. Маргарини богати  на моно- или полиненаситени мазнини (това си е обикноенния растителен слънчогледов/соев маргарин)
И веднага се утоЧнявам Масалцето е по полезно от традиционния маргарин поради един много прост факт наситените мазнини по концентрирани в скапания маргарин.

Растителните маргарини(тези които ядем) са по добри от маслото!

А решението за теб Ива е Не яж нито мало нито маргарин какъвто и да било (това понеже си прекалено компетентна) защото във всички е бъкано с хидрогенирани мазнини който вредят на сърчицето ти и при по редовна употреба на масалце и маргаринчета рискът от сърдечен удар се увеличава с до 20%...

И така както сме почнали да издребняваме ти и овесени ядки не трябва да ядеш... и месо не бива да ядеш толкова често... абе ако те интересува може да си направим тема за спорове (ако разрешат :) )

По-здравА :)

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 15.09.08 09:02.

15.09.08
09:15

Няма да е зле във форума да се наложи някаква възрастова граница!!!!!!!!!

15.09.08
11:48

Не е възможно, всеки ще лъже за годините :d

15.09.08
12:07

Имам чувството, че някои са новички тук, а и с прекалено самочувствие..Да, мисля, че съм по-компетентна в някои теми от теб, Discovery, но не парадирам с нищо. Просто почти няма вярно твърдение в изброените от теб. Има отделни теми за маргарин, зехтин и така нататък, в които доста подробна съм обяснила и биохимичните механизми. Понятието транс-мазнини дали ти говори нещо?? Или още си купуваш маргарин “без холестерол”, защото има и много “със”??!!!!:)))))))))))00000

15.09.08
12:30

Discovery - Живееш в голяма заблуда, но това е защото си още подрастващ. Както Ива ти каза има много теми за маргарина, разгледай ги, научи нещо от тях и просто си коригирай мнението, защото после някой друг като теб ще погледне твойто дълго мнение и ще си каже “Я, колко полезен бил маргарина, дай да гребна 1 лъжица за здраве”.

Колкото до спора между маргарина и маслото, мисля че победителят трябва да е ясен на всеки, именно - маслото. Маслото не е вредно, с 1 изключение - да не го ползват въглехидрато зависими, но по принцип техният начин на хранене не е от най-здравословните.

15.09.08
12:41

Тук стана някакво адско нашествие на  “разбиращи ” пубери  :/

15.09.08
12:56

Аз кога-кога спрях да обръщам внимание на постовете му. Съветвам и вие така да постъпите.

DI

15.09.08
13:52

казано от tonu на 14.09.08, 18:29:

Няма разлика по-добре масло, отколкото маргарин.

ДОБРЕ
Млъквам! маслото е по поелзно от растителен маргарин осовенно при хора който имат по бавен метаболизъм и се борят с излишни килограми ДОБРЕ ПУБЕРА ДА МЪЛЧИ!

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 15.09.08 13:54.

15.09.08
14:08

Предлагам някой да те модерира. Аз съм с бавен метаболизъм и представаш ли си чиста с масло !

15.09.08
19:25

Разбира се, че е по-добре с зехтин, но аз го ям сутрин... Ще пробвам утре , други ден с зехтин и ще докладвам ;)

21.09.08
12:09

И с зехтин е Перфе :) Вчера така “упатках” 10 яйца  8)

21.09.08
12:10

:wink:

Мнението беше редактирано от Madboy на 21.09.08 12:11.

21.09.08
15:42

Тва че сме под 18 незначи че сме прости и неразбираме-тфа че сте над 18 незначи че много знаете.

21.09.08
15:49

казано от valerious на 21.09.08, 15:42:

Тва че сме под 18 незначи че сме прости и неразбираме-тфа че сте над 18 незначи че много знаете.

Брей, да не кандидатстваш философия ?

21.09.08
17:33

казано от valerious на 21.09.08, 15:42:

Тва че сме под 18 незначи че сме прости и неразбираме-тфа че сте над 18 незначи че много знаете.

И каква беше връзката с темата ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1