13.09.08
18:39
4 твърдо сварени яйца ( 4 белтъка 1 жълтък) се настъргват, прибавя се 50-100 грама сирене, 10-15 гр. Маргарин, това всичко се омешва с вилица до получаване на хомогенна смес наподобяваща пастет, мажете на пълнозърнест препечен хляб.
Пожелание прибавете настърган морков, настърган лук, дори съм пробвал и с пъпеш също става страхотно.
14.09.08
13:54
Това е много стара и известна рецепта от детството на всички ни - но този маргарин....извинявай! Махай го. Сложи зехтин, ако трябва.
14.09.08
18:24
Е то от маргарин до маргарин има балкан разлика.. откаде знаеш какъв ползва :)
Ами може, ама да не стане като пасираното картофено пюре ( нищо не става от него ) намачкай го там с вилицата, кой ти се занимава с пасатори( целта е Бързо, лесно , вкусно, полезно, не Бавно, трудно Гадно) , ами той маргарина е в минимални количества колкото да може да се смеси, а аз използвам тук един дето го рекламират, че бил полезен за сърцето ( как точно се казваше ще ви излъжа днес свърши и изхвърлих опаковката :)
Количествата по-горе са примерни, мен примерно ми харесва с преобладаващ вкус на яйца, на други с повечко сиренце и така :)
Вуйна ми от която научих рецептата го нарича “Шопски пастет”, ям го от както се помня за закуска. :)
Мнението беше редактирано от Madboy на 14.09.08 20:48.
15.09.08
08:08
Забелязвам, че “Discovery…там кво беше”... има бая още да учи за някои храни, вместо да спори “компетентно” по различни теми.
15.09.08
08:59
Напротив просто прекаляваш... ти още малко и ще станеш като изфирясалите по дюканските диети според който картофите боба и ориза са нишастени и са ВРЕДНИ (да кажеш на най - добрите бавни въглехидрати вредни еми ЗДРАВЕ!)
Колкото до маргарина има различни видове маргарин но най-общо казано
Ред от най вреден до най-полезен заместител според некомпетентния
1.Така наречените от мен Твърди/Традиционни маргарини с висока наситеност на животински мазнини използващи се за готвене
2. Масалцето
3. Маргарини богати на моно- или полиненаситени мазнини (това си е обикноенния растителен слънчогледов/соев маргарин)
И веднага се утоЧнявам Масалцето е по полезно от традиционния маргарин поради един много прост факт наситените мазнини по концентрирани в скапания маргарин.
Растителните маргарини(тези които ядем) са по добри от маслото!
А решението за теб Ива е Не яж нито мало нито маргарин какъвто и да било (това понеже си прекалено компетентна) защото във всички е бъкано с хидрогенирани мазнини който вредят на сърчицето ти и при по редовна употреба на масалце и маргаринчета рискът от сърдечен удар се увеличава с до 20%...
И така както сме почнали да издребняваме ти и овесени ядки не трябва да ядеш... и месо не бива да ядеш толкова често... абе ако те интересува може да си направим тема за спорове (ако разрешат :) )
По-здравА :)
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 15.09.08 09:02.
15.09.08
12:07
Имам чувството, че някои са новички тук, а и с прекалено самочувствие..Да, мисля, че съм по-компетентна в някои теми от теб, Discovery, но не парадирам с нищо. Просто почти няма вярно твърдение в изброените от теб. Има отделни теми за маргарин, зехтин и така нататък, в които доста подробна съм обяснила и биохимичните механизми. Понятието транс-мазнини дали ти говори нещо?? Или още си купуваш маргарин “без холестерол”, защото има и много “със”??!!!!:)))))))))))00000
Discovery - Живееш в голяма заблуда, но това е защото си още подрастващ. Както Ива ти каза има много теми за маргарина, разгледай ги, научи нещо от тях и просто си коригирай мнението, защото после някой друг като теб ще погледне твойто дълго мнение и ще си каже “Я, колко полезен бил маргарина, дай да гребна 1 лъжица за здраве”.
Колкото до спора между маргарина и маслото, мисля че победителят трябва да е ясен на всеки, именно - маслото. Маслото не е вредно, с 1 изключение - да не го ползват въглехидрато зависими, но по принцип техният начин на хранене не е от най-здравословните.
Аз кога-кога спрях да обръщам внимание на постовете му. Съветвам и вие така да постъпите.
15.09.08
13:52
Няма разлика по-добре масло, отколкото маргарин.
ДОБРЕ
Млъквам! маслото е по поелзно от растителен маргарин осовенно при хора който имат по бавен метаболизъм и се борят с излишни килограми ДОБРЕ ПУБЕРА ДА МЪЛЧИ!
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 15.09.08 13:54.
Предлагам някой да те модерира. Аз съм с бавен метаболизъм и представаш ли си чиста с масло !
Разбира се, че е по-добре с зехтин, но аз го ям сутрин... Ще пробвам утре , други ден с зехтин и ще докладвам ;)
Тва че сме под 18 незначи че сме прости и неразбираме-тфа че сте над 18 незначи че много знаете.
Тва че сме под 18 незначи че сме прости и неразбираме-тфа че сте над 18 незначи че много знаете.
Брей, да не кандидатстваш философия ?