17.09.08
21:36
Пускал съм и др подобна тема,но не получих кой знае какви отговори.Висок съм 178 см и в момента тежа 80кг.Както разбирате съм в период на покачване на мускулна маса.Да попитам,докога може да продължи това качване,за да мога разбира се след това да постигна и добър релеф?Примерно за 178см,90кг? Или по-малко?Имам доста тежки кости... Може малко да ми е глупав въпроса,ама какво да се прави... Благодаря предварително!
няма опрелено време поне за мене,качваш докато желаеш или докато се хареса,но принципно зимата маса,лятото релеф но всеки сам си преценява доколко иска да качва погледни се в огледалото и прецени.,не гледаи кантара а огледалото
17.09.08
21:52
Мхм,а да попитам някакви рискове за здравето,при прекалено бързо качване?
не бързаи за никаде.Прави всичко постепенно,за да може тялото да свиква но понякога требва и да го стресираш повечко,яж стабилно и тренираи.Внимавай да не ти се появат стрии,мажи се с крем за еластичност на кожата и пии витамин А и Е.Име на крем немога да се сетя потърси из форума има мн теми
казано от Траян Атанасов на 17.09.08, 21:36:
Примерно за 178см,90кг?
Килата в случая са без значение, гледай огледалото както ти казаха. Да качваш излишни кила под формата на мазнини е излишно и няма да ти донесе по-добър релеф, напротив, ще ти трябва повече време да чистиш.
Определено можеш да качиш още, особено ако включиш повече добавки. Но на въпроса до кога сам си отговори. Масата ще иска поддържане, ако можеш да си го позволиш и имаш желание защо не.
А ако се омазняваш може да опиташ да забавиш темповете и с равномерен режим да се опиташ да балансираш храненето така че да намалиш мазнините.
Не съм експерт, но според мен качване по над 3 чисти килограма мускулна маса на месец и това няколко месеца подред си е сериозен стрес за организма. Някой по-млади, тоест на по 16-17, не ги притеснява, но незнам дали няма да създаде проблеми на сърдечно съдовата система такова качване.
Мнението беше редактирано от tpd на 18.09.08 11:31.
18.09.08
16:08
Аз обичам да отговарям според собствения си опит защото силата ми е имено в опита. Най-лесно е ако имаш видими плочки - качвай докато почнат явно да се замазват, но преди съвсем да си ги затрил. Ако остават ясно видими, продължавай да качваш, не е проблем. Като мъже качваме главно там и ако пресата стои прилична, значи качените мазнини са малко, а по-крайниците - дори нищожни.
19.09.08
18:13
казано от Георги Николаев на 18.09.08, 16:08:
Аз обичам да отговарям според собствения си опит защото силата ми е имено в опита. Най-лесно е ако имаш видими плочки - качвай докато почнат явно да се замазват, но преди съвсем да си ги затрил. Ако остават ясно видими, продължавай да качваш, не е проблем. Като мъже качваме главно там и ако пресата стои прилична, значи качените мазнини са малко, а по-крайниците - дори нищожни.
Подкрепям.