Качване,качване,но докога?

Пускал съм и др подобна тема,но не получих кой знае какви отговори.Висок съм 178 см и в момента тежа 80кг.Както разбирате съм в период на покачване на мускулна маса.Да попитам,докога може да продължи това качване,за да мога разбира се след това да постигна и добър релеф?Примерно за 178см,90кг? Или по-малко?Имам доста тежки кости... Може малко да ми е глупав въпроса,ама какво да се прави... Благодаря предварително!

17.09.08
21:42

няма опрелено време поне за мене,качваш докато желаеш или докато  се хареса,но принципно зимата маса,лятото релеф но всеки сам си преценява доколко иска да качва погледни се в огледалото и прецени.,не гледаи кантара а огледалото

Мхм,а да попитам някакви рискове за здравето,при прекалено бързо качване?

17.09.08
23:09

не бързаи за никаде.Прави всичко постепенно,за да може тялото да свиква но понякога требва и да го стресираш повечко,яж стабилно и тренираи.Внимавай да не ти се появат стрии,мажи се с крем за еластичност на кожата и пии витамин А и Е.Име на крем немога да се сетя потърси из форума има мн теми

18.09.08
05:26

казано от Траян Атанасов на 17.09.08, 21:36:

Примерно за 178см,90кг?

Килата в случая са без значение, гледай огледалото както ти казаха. Да качваш излишни кила под формата на мазнини е излишно и няма да ти донесе по-добър релеф, напротив, ще ти трябва повече време да чистиш.

18.09.08
11:26

Определено можеш да качиш още, особено ако включиш повече добавки. Но на въпроса до кога сам си отговори. Масата ще иска поддържане, ако можеш да си го позволиш и имаш желание защо не.

А ако се омазняваш може да опиташ да забавиш темповете и с равномерен режим да се опиташ да балансираш храненето така че да намалиш мазнините.

Не съм експерт, но според мен качване по над 3 чисти килограма мускулна маса на месец и това няколко месеца подред си е сериозен стрес за организма. Някой по-млади, тоест на по 16-17, не ги притеснява, но незнам дали няма да създаде проблеми на сърдечно съдовата система такова качване.

Мнението беше редактирано от tpd на 18.09.08 11:31.

ГН

18.09.08
16:08

Аз обичам да отговарям според собствения си опит защото силата ми е имено в опита. Най-лесно е ако имаш видими плочки - качвай докато почнат явно да се замазват, но преди съвсем да си ги затрил. Ако остават ясно видими, продължавай да качваш, не е проблем. Като мъже качваме главно там и ако пресата стои прилична, значи качените мазнини са малко, а по-крайниците - дори нищожни.

PR

19.09.08
18:13

казано от Георги Николаев на 18.09.08, 16:08:

Аз обичам да отговарям според собствения си опит защото силата ми е имено в опита. Най-лесно е ако имаш видими плочки - качвай докато почнат явно да се замазват, но преди съвсем да си ги затрил. Ако остават ясно видими, продължавай да качваш, не е проблем. Като мъже качваме главно там и ако пресата стои прилична, значи качените мазнини са малко, а по-крайниците - дори нищожни.

Подкрепям.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1