17.09.08
13:06
Здравейте, напоследък ръцете ми изобщо не вървят(главно бицепса), не са мръднали от 2 месеца. Та искам да ви попитам да ми препоръчате някаква програма за тях за разтеж. Имайте предвид, че сега тренирам за маса. А всъщност чета по форума че трябва това на което искаш да наблегнеш да го правиш в първите дни. Моя сплит за сега е :
1 ден - Гърди , Бицепс
2 ден - Крака , Корем
3 ден - почивка
4 ден - Рамо , Трапец , Корем
5 ден - Гръб , Трицепс
Ако този сплит е грешен кажете някои друг. Стажът ми е близо 7-8 месеца , височина 183 см , 73 кг , 15 год
По късно ще кача и снимки на ръцете ми!
Благодаря предварително !!!
17.09.08
17:07
Сплита е добър, но може да пробваш нещо друго. Прави бицепс и трицепс в един ден и тоя ден го изкарай №1 в програмата ти. След тях или сложи почивка или крака и тогава почивка. А не си казал какви упражнения и серии и повторения правиш за тях. Допиши си програмата за тях и тогава ще може да ти кажат повече хора, защото сега ако ти кажа нещо ти може точно това да правиш %-P
17.09.08
17:52
tishoo, не те разбирам за сплита напиши го както мен... Ден 1 еди кво си, ден 2 еди кво си ...
За бицепс - Сгъване с лост - 4х8,7,6,5 ; Сгъване с дъмбели - 4х8 ; СКотово - 3х8-10
За трицепс - Лег с раменен хват - 3x8,7,6 + 2x6 ; Френска преса с лост - 4х8 ; Кофички на пейка - 4х10
Мнението беше редактирано от kristian_k на 17.09.08 17:52.
17.09.08
19:22
Звучи тежко и обещаващо. Може би техниката ти се губи при тежките серии и от там идва неразетежа. Ето за какво говорех:
1 ръце;
2 почивка;
3 гръб;
4 гърди;
5 почивка;
6 крака+рамо;
7 почивка;
Може и други вариации да направиш, но идеята ми беше бицепса и трицепса да са заедно и да има почивка преди и след тренировката за тях.
Внимавай за техниката особено в тежките серии. Може да пробваш и суперсерии.
17.09.08
19:22
ох старите технологии :)
Сгъване с лост - разгрявап тук! (само с лоста или с мн малка тежест правиш 15 тина повторения) след 1 минута
слагаш нормална за теб тежест правиш 9 повторения след това увеличаваш тежеста правиш пак 8-9 повторения последната трета серия ти е за отказ на нея качваш оптималните килограми и правиш примерно 6 репа..
следва нормално сгъване с дъмбел от прав стоеж със завъртане (можеби най старото урпажнение с дъмбели :) )
тук въжи същото периодично увеличаване на тежеста
следва така нареченото Концентрирано отново въжи същото периодично вдигане на тежеста почивката между сериите да ти е минута и 30 секунди :)
Отиваме на трицепсаа :P
тук вече набора от упражнения е изключително голям и всеки сам си избира какво да прави НО ще ти кажа какво правя аз
Започвам със стандартното дърпане на скрипец от прав стоеж за трицепса тук правя и загрявката си 15 те повторения със супер малко кг следва същото периодично увеличаване на тежестите както при бицепса
продължаваме със (тук си правя микс зависи как се чувствам по време на тренировката) в някой дни правя пускане на дъмбел зад врат в други кик бек избери си същото периодично увеличаване на тежестите
като финално упражнение за мен винаги на 1 во място ще стои френското няма друго!!!
Тук дай всичко от себеси!същото периодично увеличаване на тежестите
Не гарантирам че при теб ще даде велики резултати но при мен тази моя измислица проработи супер добре отскоро и другите момчета в залата започнаха по моята методика и също се радват на яко напомпване и резултати :)
Колкото до дните редуваш голяма малка мускулна група като винаги ама винаги след трен за ръце да ти е основната почивка!!!
На мен лично
1 гръб
2 рамо
3 ядене и телевизия :)
4 гърди
5 ръце
6 ядене и спане
7 ядене и спане :)
ако правиш крака гледай да са в деня за рамо (аз тогава правя и трапец 2 упражнениица и загрява мн добре преди тренче за крака ) :)
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 17.09.08 19:26.
17.09.08
19:33
:ohh: Брат, ако ти остане сила за серии кофички, какво изобщо те кара да си мислиш, че преди тях си работил по трицепсите си? >:-(
Пише се: рАстат и вАжат
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 17.09.08 19:36.
18.09.08
11:14
Значи мисля да правя за бицепс - Сгъване с лост - 3х8 с макс тежест ; С дъмбели от стоеж - 3х8 ; Скотово с лост - 3х8-10
за треицепс - лег с раменен хват - 3х8 ; Френско с лост - 3х8 ; Кофички на пейка - 3х8-10
Относно сплита става ли :?
1 ден - ръце
2 ден - гръб , рамо
3 ден почивка
4 ден - гърди
5 ден - крака
Незнам как ще ти прозвучи, но според мен си направи една програма само за гърди, гръб и крака единствено с базови упражнения. Качи 3-4 кг най-малко и после като тренираш по-програмата която си написал ръцете ти автоматично ще пораснат.
Освен това помисли дали слагаш необходимите килограми. За ръце не трябва да се прекалява, но не и така, че все едно ги напрягаш на 40%.
18.09.08
16:46
казано от kristian_k на 18.09.08, 11:14:
Значи мисля да правя за бицепс - Сгъване с лост - 3х8 с макс тежест ; С дъмбели от стоеж - 3х8 ; Скотово с лост - 3х8-10
за треицепс - лег с раменен хват - 3х8 ; Френско с лост - 3х8 ; Кофички на пейка - 3х8-10
Относно сплита става ли :?
1 ден - ръце
2 ден - гръб , рамо
3 ден почивка
4 ден - гърди
5 ден - крака
ако тренираш наистина тежко, бицепса няма да се е възстановил за тренировката на гърба.
По-добре 1ден ръце ; 2 ден крака ; 3 ден почивка ; 4 ден гърди и рамо ; 5 ден гръб. Разменям мястото на рамото, защото аз след гръб не мога да се движа, камоли да мисля да тренирам друга група..
18.09.08
17:56
Да но аз когато правя гърди и правя полулег с лост някакси натоварвам и рамото и ми е малко трудно след гърди рамо
18.09.08
18:54
Пробвай да тренираш ръцете в отделен ден. Повече базови упражнения и им дай време да се възстановят, 2 дена ако трябва. Ти си само на 15…. дай си време.
19.09.08
07:35
казано от kristian_k на 18.09.08, 17:56:
Да но аз когато правя гърди и правя полулег с лост някакси натоварвам и рамото и ми е малко трудно след гърди рамо
точно за това тренирай рамото след гърдите - то е вече полу изтощено.. не прави изолирано упражнение за предната глава само.. тя е натоварена най-много от гърдите.
Пробвай да тренираш ръцете си само с 1-2 упражнения и сигурно ще ти потръгнат - като не върви нещо най-вероятно е от претренирване
Значи аз имам същия проблем с ръцете като kristian_k и бих искал да помогнете и на мен.
Аз също съм на 15г ,175см и 53-54кг.Според мен имам значителен прогрес с големите мускулни групи но ръцете някак си не растат просто си седат на 30 см от 3 месеца.
Ръцете ги тренирам в един ден със следните упражнения:
Бицепс:Кръстосано чуково сгъване с дъмбели 4х7,Концентрично сгъване 3х5,Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж с въртене на китките 5х5 а м/у сериите права и Двойно бицепсово разтягане от стоеж
Трицепс:Разгъване на дъмбел зад глава 4х7-8 ;Кофички на пейка-3х15 и Трицепсово разгъване с дъмбели (от стоика като за гребане с дъмбел) 4х7
Ето снимки ако вършат работа
[IMG]http://i361.photobucket.com/albums/oo55/cecoka/B1.jpg[/IMG]
[IMG]http://i361.photobucket.com/albums/oo55/cecoka/Image13.jpg[/IMG]
[IMG]http://i361.photobucket.com/albums/oo55/cecoka/Image16.jpg[/IMG]
Мнението беше редактирано от cecoka на 20.09.08 09:34.
19.09.08
19:17
Ти какво очакваш 175см 53 кг? Наблегни на храненето...Също може да си промениш броя на повторенията/сериите.
Цитирам от друга тема revolver “Аз съм начинаещ (45кг 163см) и и трябва някаква програма за упражнения ,а не мога да си изготвя сам.помогнете ако можете :? Още нещо: ако знаете някаква програма за вкъщи кажете за да мога да поддържам форма!
Много благодаря предварително!”. Много бързо порасна е мойто момче.
Мнението беше редактирано от Powerg3n3ratoR на 19.09.08 19:22.
казано от Powerg3n3ratoR на 23.12.56, 20:03:
Много бързо порасна е мойто момче.
Малко преди да пусна предната тема започнах да се занимавам с баскетбол по простата причина че бях мн нисък и така и не започнах да ходя на фитнес,но в момента съм готов да прекарам цялата зима във залата за да си направя ръцете поне 34-35см ако е възможно за 4-5месеца :-)
Мнението беше редактирано от cecoka на 20.09.08 09:51.
20.09.08
13:49
Здравейте!
Вече май си измислих сплит на който да се набляга на ръцете. Ето го и него:
1 ден - Ръце
2 ден - почивка
3 ден - Гърди и рамо
4 ден - почивка
5 ден - Гръб
6 ден - Крака
За ръцете програмата е следната : Лег с тесен хват - 3х8 ; Френско с “V - хват” - 3х8 ; Кофички на пейка с тежест - 3х8-10
Сгъване с щанга - 3х8 ; С дъмбели - 3х8 ; Скотово - 3х8
Вие как мислите ?
Мнението беше редактирано от kristian_k на 20.09.08 13:50.
20.09.08
18:20
Айде сложи ги найпосле тия ръце в петък почивай събота и неделя и нещата ще си дойдат на мястото..
казано от kristian_k на 20.09.08, 13:49:
Здравейте!
Вече май си измислих сплит на който да се набляга на ръцете. Ето го и него:
1 ден - Ръце
2 ден - почивка
3 ден - Гърди и рамо
4 ден - почивка
5 ден - Гръб
6 ден - Крака
Значи моя е сходен:
Понеделник-Почивка
Вторник-Гърди и рамо
Сряда-Почивка
Четвъртък-Гръб и малко крака
Петък-Почивка
Събота-Ръце
Неделя-Почивка
Но мисля да го променя на:
Понеделник-Ръце
Вторник-Гърди и рамо
Сряда-Почивка
Четвъртък-Гръб
Петък-Крака
Събота-Ръце
Неделя-Почивка
Кой от двата варианта е по добър?
20.09.08
19:56
revolver, нищо лично, но аз се насрах от смях като прочетох “Понеделник-Почивка” :D :D :D
Нито един не е удачен за тебе. Особено при втория няма да си възстановил трицепса за гърдите и ще го претренираш и после ще ни питаш нас, аджеба, що не ти вървят ръцете. При завидните 53кг на 175 ръст не си губи времето да правиш изолирани упражнения за ръцете, няма да ти тръгнат, та дори през ден, по 2 часа да ги тренираш.
Наблегни на базови упражнения и се храни много повече, отколкото сега. Да не говорим, че ръцете са ти най-малкия проблем. Всеки тепърва влязъл в залата си мечтае да бъде като Попай моряка - с големи, пищни ръце и малък, нищожен гръден кош.
Мнението беше редактирано от death на 20.09.08 19:57.
казано от death на 20.09.08, 19:56:
Наблегни на базови упражнения и се храни много повече, отколкото сега.
И аз се подписвам под това. Качи десетина кила и ръцете ти ще порастнат с няколко сантиметра.
21.09.08
10:20
Discovery защо да сложа ръцете в петък ? Четох, че като искаш да наблегнеш на нещо се слага в първите дни на сплита ?
28.09.08
18:20
Хора, искам да ви попитам дали като се тренират ръцете в суперсерии е за МАСА ? И второ мога ли да ги правя в суперсерии и на пирамида 3х10-8-6 с качване на килата?
28.09.08
19:09
за да правиш ръце във суперсерии трябва да имаш изключително добро възстановяване и много прецизно изградена и спазвана диета.. Аз след тях изпадам в такъв катаболизъм, че не мога да ти опиша.. особено ако си решил да ги тренираш всяка тренировка така, трябва да имаш много добро възстановяване.. Може да ги тренираш в суперсери 1 път месечно и задължително 2 дни почивка, или 1 ден + 1 ден за крака..
Мнението беше редактирано от death на 28.09.08 19:12.
29.09.08
16:32
Мерси ще се радвам и ако другите изкажат мнение. Благодаря предварително!