Дайте ми съвет! Сега започвам фитнес...

20.09.08
18:16

Здравейте на всички!
Аз съм нов в сферата на фитнеса, едва сега започвам! Бих искал да ми помогнете и да ме опътите в фитнеса. На 15 години съм, 1 и 80 съм висок, тежа 80 кила. Отдавна се канех да започна да тренирам, но не стана. Сега вече имам времето и парите, открих си и прекрасен фитнес. Решил съм да си взема карта от началото на октомври за 3 посещения седмично. Съответно- понеделник, сряда и петък смятам да тренирам по 2 часа във фитнеса (само по 2 часа ще мога, повече не, защото няма да имам време), а във вторник, четвъртък и събота смятам да ходя да бягам в близкия парк, крос, 2 часа. В неделя пък ще ходя да плувам, пак 2 часа :) Но нямам нито програма за фитнеса, не знам с какво е препоръчително да се храня, нито пък знам дали това е най- добрия начин да постигна една добра мускулна маса за 8 месеца (Все пак за лятото искам да съм готов :D ). Моля ви, дайте ми съвети и ми предложете програма, която би ми помогнала да направя малко мускули за 8месеца, по 2 часа на ден!
Благодаря ви предварително, знам че сте професионалисти и разбирате много от фитнес, моля научете ме и мен!

20.09.08
19:09

Първо за 8 месеца трудно ще постигнеш очакваното, ще имаш напредък но чак за който ти очакваш зареди се с търпение. И да ти кажа никой от нас не стои по 2 часа, аз даже повече от 75мин не съм оставал в залата. И е достатъчно фитнеса не е нужно да ходиш да тичаш/плуваш.

DE

20.09.08
20:01

http://bb-team.org
влез във изданието, отдели 2 часа(явно само с толкова свободно време разполагаш) за да прочетеш няколко статии. Ще ти станат ясни много неща. Изданието е за това - да четем от него и ако тогава евентуално не ни е ясно, да питаме.

20.09.08
20:29

Ако сега влизаш имап 2 варианта - стандартния треидневен сплит (гърди + бицепс/трицепс, гръб + бицепс/трицепс, крака + рамо)или общи тренировки, като идеята ти е да учиш правилно изпълнение без да се силиш много и да си почиваш. Ако аз бях започнал така щеше да е далеч по - добре, ама на мен нямаше кой да ми каже ;)

21.09.08
07:06

казано от Apollonius на 20.09.08, 20:29:

Ако сега влизаш имап 2 варианта - стандартния треидневен сплит (гърди + бицепс/трицепс, гръб + бицепс/трицепс, крака + рамо)или общи тренировки, като идеята ти е да учиш правилно изпълнение без да се силиш много и да си почиваш. Ако аз бях започнал така щеше да е далеч по - добре, ама на мен нямаше кой да ми каже ;)

Добре какво според теб значи стандартен ?!??!?! Престанете да говорите глупости, няма стандартно пък и такова разделяне на групите се прави от напреднали вече. Ти какво искаш че ще научи правилни движения като ги прави по веднъж седмично ли. Омръзна ми от такива глупости.

21.09.08
07:38

пъвро се започва с кръгови тренировки... за цялото тяло колкото да свикне с упражненията и правилноти им изпълнение

KR

21.09.08
11:47

Тъй като си начинаещ не ти трябват сплитове, а кръгови тренировки. Според мен тази ще ти свърши работа http://www.bb-team.org/workout/1465/

21.09.08
13:14

Благодаря на kristian_k за програмата. За начало ще спазвам нея, след 4те седмици (12 тренировки) смятам да мина на тази програма ->  http://www.bb-team.org/workout/1291/ . Добре ли ще е да направя така?

KR

21.09.08
16:52

Няма защо, просто трябва да се разровиш из изданието и можеш да намериш отговори на почти всички въпроси(да не кажа и всички). Относно до програмата можеш да я спазваш. Мисля че ще е добре, да. А и само да спомена, че като тренираш за маса не трябва да пражиш кардио дейност(тичане, вело, и др.) Не трябва да изразходваш много калории.

Мнението беше редактирано от kristian_k на 21.09.08 17:01.

22.09.08
09:52

Ясно, добре мерси за съвета. Почвам от октомври. Понеделни, сряда и петък тренировки. Когато почне да има ефект, ще пиша! Още веднъж благодаря на всички, които ми дадоха съвет :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1